Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Si ei pot munci, desi sunt aproape de pensionare

Niciodata nu este prea tarziu pentru o noua angajare a celor care nu se simt prea obositi pentru a desfasura activitati in diferite domenii. Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeternimata someri cu varsta de peste 45 de ani sau care mai au minim cinci ani pana la pensie beneficiaza de anumite ajutoare financiare. Astfel, si cei trecuti de prima tinerete inca pot fi activi pe piata muncii.
In cadrul Bursei Locurilor de Munca, ce a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, reprezentantii AJOFM si cei ai Consiliului Judetean Dambovita au stat de vorba cu somerii care tot incearca sa isi gaseasca un loc de munca, insa nu au niciun rezultat concret.
Dambovitenii si-au exprimat nemultumirile legate de faptul ca daca trec de o anumita varsta sunt respinsi oriunde incearca sa se angajeze. Cezar Dinca, Director Executiv al AJOFM Dambovita le-a prezentat o loge care ii avantajeaza pe someri si ii stimuleaza pe angajatori sa ii incadreze pe piata muncii.

“In Legea 76 din 2002, Legea Bugetului Asigurarilor pentru Somaj si Stimularea Fortei de Munca sunt prevazute facilitati pentru angajatorii care incadreaza persoane cu varsta de peste 45 de ani sau persoane care mai au cel mult cinci ani pana la pensie. Deci, amgajatorii care incadreaza persoane din aceste categorii primesc 500 de lei. Pentru cei de peste 45 de ani, timp de un an de zile, pentru cei care mai au cinci ani pana la pensie, toata perioada pana indeplinesc conditiile de pensionare.” (Cezar Dinca, Director Executiv AJOFM Dambovita).
Satuli de refuzurile angajatorilor, cetatenii i-au acuzat pe acestia ca nu cunosc legea si s-au revoltat in timpul desfasurarii Bursei Locurilor de Munca.
“Anual se incadreaza persoane din aceste categorii. Angajatorii cunosc aceste facilitati. Nu puteti sa spuneti ca ei nu stiu. La acest moment sunt 115 angajati, sub aceasta forma.” (Cezar Dinca, Director Executiv AJOFM Dambovita).
Explicatiile oferite nu i-au multumit pe damboviteni care si-au prezentat public problemele legate de integrarea pe piata muncii. Cei nemultumiti sunt asteptati in audienta la Consiliul Judetean pentru a se incerca rezolvarea problemelor, conform spuselor vicepresedintelui Ioan Marinescu.
Cu speranta ca isi vor gasi un job, la Bursa Locurilor de Munca s-au prezentat sute de someri din Moreni, Pucioasa, Targoviste, precum si din localitatile apropiate. La targ au participat mai multi agenti economici cu o oferta de peste 600 de locuri de munca in domeniul turismului, comertului, asigurarilor, confectiilor textile si transporturilor. La eveniment au fost prezenti 1047 participanti, dintre care 514 au fost selectati in vederea incadrarii in munca. 
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">