Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

A inceput adevaratul Bacalaureat

Chiar daca absolventii de liceu au intrat in febra examenelor de mai bine de o saptamana, adevaratul Bacalaureat a inceput astazi, odata cu probele scrise. 
Cu chef sau fara chef, cu emotii puternice sau mai indiferenti, adolescentii s-au prezentat in centrele de examen imbracati lejer, avand doar pixul si buletinul in mana. Acestia au sustinut prima proba scrisa a Examenului de Bacalaureat, si anume cea de Limba si Literatura Romana. 
Pentru aceasta sesiune, in judetul Dambovita s-au inscris 4056 de candidati, 3108 sunt din seria curenta si 876 din seria anterioara. Desi sustin ca s-au pregatit destul de bine pentru examenul maturitatii, liceenii au fost luati prin surprindere de Eminescu si de Arghezi, la ultimul subiect.
Majoritatea liceenilor care au spus ca s-au descurcat la proba de Limba si Literatura Romana si care iau in serios Examenul de Bacalaureat intentioneaza sa urmeze si ciclul superior de invatamant, optand pentru diferite facultati.
Andrei: “M-am pregatit suficient pentru acest examen, insa nu din Eminescu. M-a uimit ultimul subiect.”
Alexandra: “Nu ne asteptam sa pice poezia la partea a treia.” 
Maria: “Subiectele au fost foarte accesibile. Subiectul trei a fost mai greu. Nu ne asteptam la poezie, dar sa speram ca va fi ok! Ne-am bazat pe faptul ca a picat poezia si in anii precedenti si ca anul acesta va fi ceva proza. Ma astept sa iau in jur de 9.”
Din pacate, desi Bacalaureatul ar trebui sa fie cel mai important examen din viata liceenilor, unii dintre acestia sunt total indferenti atunci cand vine vorba despre sustinerea probelor, atat orale, cat si scrise. Chiar daca la unele subiecte nu au scris nimic, adolescentii nu sunt deloc stresati, spunand ca nu ii intereseaza nici notele, nici examenul in sine.
Nici nu au invatat mai nimic pana acum si nici nu au de gand sa faca acest lucru in cele doua zile care mai sunt pana la urmatoarele probe scrise ale Examenului de Bacalaureat. Aceasta este atitudinea adoptata de unii dintre elevii care au absolvit ciclul liceal de invatamant. De ce? Nici macar ei nu pot explica acest lucru. Pur si simplu, asa au ales: sa nu ii intereseze. 
David: “Subiectele au fost foarte usoare, dar nu ma astept la o nota prea mare. Nu mi-am dat tot interesul. La partea a treia nu am scris nimic. Nu m-a interesat.”
Corina: “Subiectele nu au fost grele, insa nu am fost eu pregatita. Nu m-am pregatit si nici nu ma voi pregati. Bac-ul nu este asa important. Pe mine nu ma intereseaza prea mult.”

Din fericire, nu toti elevii au aceeasi atitudine negativa, in ceea ce priveste Bac-ul. Sunt multi cei care iau in serios acest examen si care si-au dat tot interesul in ceea ce priveste procesul de invatamant. Totusi, cat de bine s-au pregatit se va vedea abia la final, cand rezultatele vor spune totul. Pana la sfarsitul sesiunii de vara a bacalaureatului, calendarul este urmatorul:
2 iulie 2014 – Proba obligatorie a profilului
4 iulie 2014 – Proba la alegere a profilului şi specializării
7 iulie 2014 – Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
7 iulie 2014 – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
8 – 10 iulie 2014 – Rezolvarea contestaţiilor
11 iulie 2014 – Afişarea rezultatelor finale

Cativa parinti si-au asteptat copiii in fata centrelor de examen, timp de trei ore, cat a durat proba, in semn de sustinere a acestora. 
Distribuie acest articol Oficial Media
Share