24/10/2021

Spor de moleșeală. Scandal la Târgoviște

Astăzi, 24 septembrie, în fața Primăriei Târgoviște, a avut loc un protest organizat de o parte dintre angajații DAS (Direcția de Asistență Socială), care sunt nemulțumiți de faptul că le vor fi tăiate anumite sporuri.
Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a susținut o conferință de presă și a expus o serie de motive pentru care acele sporuri primite până acum, nu mai sunt în legalitate.
”Câteva cuvinte despre protestul câtorva angajați ai Direcției de Asistență Socială:
În primul rând, respect cu adevărat munca tuturor celor care lucrează la DAS, am fost și sunt alături de ei în toate solicitările care țin de îmbuntățirea condițiilor de lucru, infrastructură etc. Nu există niciun comentariu în privința asta.
Mai departe, însă..
Sunt un primar cu capul pe umeri și treaba mea e să gestionez cu responsabilitate și în respectul legii sarcinile financiare ale instituției. Nu vreau să intru în detalii, dar NU POT SĂ FIU DE ACORD CU SPORURI SALARIALE CARE NU SE JUSTIFICĂ. Nu pot să dau sporuri de 15% pentru cineva care spune că „ e supus apariției oboselii și surmenajului, ceea ce duce la APATIE❗️ PLICTISEALĂ❗️ MOLEȘEALĂ❗️”. Cum??? Ăsta e factor de risc? Că un angajat se plictisește? Nu vreau să fiu dur în cuvinte, dar nu cred că oamenii care muncesc cinstit în orașul ăsta pot concepe așa ceva.
Pentru un spor de până la 15%, trebuie să se constate existența a cel puțin 4 factori de risc. În buletinul de determinare prin expertizare emis de DSP Dâmbovița există un singur (1) factor de risc. Drept pentru care, NU, eu nu pot să fiu de acord cu acordarea unor sporuri fără noimă. Nu mă lasă legea, nu mă lasă bunul simț.
Și încă ceva: în 10 ani de zile (2011 – 2021) nu au existat boli profesionale sau accidente la locul de muncă la personalul Direcției de Asistență Socială. Q.E.D.
Mai departe, foto care evidențiază „riscurile și condițiile vătămătoare” din sistemul de asistență socială târgoviștean, de natură sa determine sporuri!” a precizat Daniel Cristian Stan.

 Redăm și mesajul liderului sindical, Nicolae Dragodănescu:

”Mâine 24 septembrie, intre orele 16,00-18,00 , VOM PROTESTA în fața Primăriei Târgoviște, pentru a nu permite scăderea salariilor personalului DAS Târgoviște, prin neacordarea sporurilor pentru condiții de muncă;
2. Dacă până mâine la orele 16, 00, Primarul Municipiului Târgoviște va finaliza demersurile necesare pentru a aloca sumele de bani necesare menținerii sporului pentru condiții de muncă, vom fi recunoscători și îl vom aplauda.
3. Chiar dacă, în urma demersurilor făcute de Sindicatul Valahia, DSP Dâmbovița a emis un nou buletin de expertizare, CONFORM LEGII, fără finalizarea procedurii și alocarea fondurilor necesare menținerii acestui spor, nu este cu putință plata către salariați a acestui spor!
4. Este regretabil modul în care se dau telefoane salariaților să li se spună că problema s-a rezolvat și că nu trebuie să mai protesteze !
5. Vom avea o acțiune publică civilizată, în cadrul căreia sperăm să îl avem printre noi pe domnul primar Daniel Cristian Stan…domnule primar, vă invităm sa fiți alături de cei care fac posibila asistența socială în Târgoviște!

6. Nu sunt cerșetori, lucrează în aceleași condiții, nu au salarii mari și VĂ RUGĂM SĂ NU LE DIMINUAȚI SALARIILE!”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share