Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Steaua lor norocoasa lumineaza mai slab

Copiii mai putini norocosi, care nu se pot bucura de caldura unei familii, nu scapa de probleme nici dupa ce au fost institutionalizati. Asistentii sociali se lupta cu morile de vant din cauza obiceiurilor pe care minorii le-au avut inainte de a ajunge in grija statului. Prostitutia si consumul de droguri sunt cele mai mari probleme care le dau batai de cap ingrijitorilor.

amarati-1-300x199

Chiar daca au fost institutionalizati, minorii nu renunta la obiceiurile mai putin credincioase pe care le-au deprins fie de pe strada, fie din familie. Cersitul, prostitutia si consumul de droguri le dau batai de cap atat copiilor si adolescentilor aflati sub tutela Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita, cat si asistentilor sociali.

Conform legislatiei 272, noi nu avem usile inchise! Nu avem voie sa-i rupem de societate, sa-i rupem de scoala. Deci, au voie sa circule. Daca un copil se duce sa cerseasca, eu aflu fenomenul, discut cu specialistii din sistem si incercam, printr-un regulament intern, pe care ni l-am facut, sa gestionam cat mai mult fenomenul.” A spus Cristiana Bucur – Director DGASPC Dambovita

OLYMPUS DIGITAL CAMERAActivitatile pe care le-au avut inainte de a ajunge in grija statului au repercursiuni si asupra angajatilor DGASPC care primesc frecvent amenintari din partea grupurilor de care apartineau minorii inainte de a fi institutionalizati.

Cand au venit la noi in sistem, au venit avand in spate si niste gasti. Noi am cerut sprijinul politiei pentru ca ii cauta. Este foarte greu pentru noi pentru ca este pusa in pericol si viata salariatilor de acolo. Vin cei care le dadeau droguri inainte, ii cauta si ii ameninta pe salariatii nostri, cand ies din ture.” (Cristiana Bucur – Director DGASPC Dambovita)

Pentru ca acesti copii sa dobandeasca un comportament decent si sanatos trebuie sa fie integrati in societate. Acest lucru incepe cu perioada de studiu, cand minorii trebuie sa invete si sa se adapteze colectivului clasei de care apartin. Si din acest punct de vedere, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului intampina destule probleme, intrucat copiii institutionalizati cu probleme de comportament nu sunt primiti la scoala speciala pentru ca nu au certificate de handicap.

Asistentii sociali incearca sa previna si sa corecteze aceste probleme, insa minorii nu pot fi supravegheati in fiecare clipa. Astfel, cersitul, prostitutia si consumul de droguri si asa mai departe persista in randul copiilor institutionalizati. Totusi, cele mai mari probleme raman lipsa unei familii, afectivitatea parintilor.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share