Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

„Susțin Republica Moldova în parcursul său european!”

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a participat, la Chișinău, în perioada 28-30 noiembrie, la cea de-a 14-a reuniune a Comisiei Parlamentare de Asociere UE-Moldova, eveniment important care are loc înaintea reuniunii Consiliului European din decembrie 2023. 

 „Susțin Republica Moldova în parcursul său european și îmi doresc, ca român, ca Republica Moldova să se alăture României și să fim o singura națiune, cu aceeași limbă, steag și imn. România mare a fost un vis al strămoșilor și cred că trebuie să luptăm cu toții,  pentru a-l îndeplini”, a transmis  de la Chișinău, eurodeputatul Grapini.

Ziua de miercuri a debutat cu un briefing cu ambasadorul Janis Mazeiks, Șeful Delegației UE în Moldova, la care au fost prezenți, alături de delegația PE, și ambasadori ai statelor membre.

Maria Grapini și colegii săi au avut, de asemenea, o întâlnire cu organizațiile naționale și internaționale ale societății civile, activiști pentru drepturile omului și reprezentanți ai mass-media.

În prima parte a zilei de miercuri, delegația PE mai are programată o întâlnire cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

În cea de-a doua parte a zilei de miercuri, se va desfășura a 14-a reuniune a Comisiei parlamentare de asociere UE-Moldova, unde vor fi abordate subiecte importante precum „Calea Moldovei către aderarea la UE”  și „Reforma judiciară, ca parte cheie a condiționalității UE”), urmate de discuții cu reprezentanții fracțiunii parlamentare Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. Totodată, europarlamentarii se vor întâlni și cu premierul Republicii Moldova, Dorin Răcean.

Agenda zilei de joi cuprinde întâlniri între Delegația PE și președintele Parlamentului, Igor Grosu, ministrul Justiției, Veronica-Mihailov Moraru, cu secretarul de stat în Ministerul de Externe, Afaceri și Integrare Europeană a Republicii Moldova, Stela Leucă, dar și cu reprezentanții majorității parlamentare.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">