Emoțiile sunt adesea un element trecut cu vederea în tensiunea musculară generală. De obicei, stresul este cuvântul principal folosit pentru a descrie tensiunea, dar este un termen general.

1. Tensiune la umăr = Poveri și responsabilități

Când ne simțim împovărați de stresul vieții, avem tendința de a acumula aceste sentimente în umerii noștri. Ați auzit vreodată expresia „purtați greutatea lumii pe umerii tăi”? Tensiunea umerilor pare a fi strâns legată de responsabilitățile sociale și emoționale, inclusiv de a purta inconștient povara  durerii altora . Ca atare, mulți  empați, vindecători și îngrijitori se luptă cu tensiunea cronică a mușchilor umărului.

2. Tensiunea gâtului = Frica și exprimarea de sine reprimată

Tensiunea gâtului este adesea legată de chakra gâtului, cum ar fi incapacitatea de a comunica clar sau de a fi sinele tău autentic în preajma celorlalți. Frica și anxietatea sunt, de asemenea, frecvent stocate în această zonă, în special ca răspuns fizic la pericol (deoarece gâtul este o zonă vulnerabilă) sau la un mediu străin. Tensiunea mușchilor gâtului este, de asemenea, legată de problemele de încredere.

3. Partea superioară a spatelui = Durere, întristare și tristețe

Tristețea neexprimată și neeliberată tinde să se acumuleze în regiunea superioară a spatelui. Deoarece această zonă este aproape de inimă, este și locul în care sunt stocate emoțiile legate de durerea și suferințele inimii. De exemplu, dacă purtați o durere în legătură cu o persoană iubită sau familia dvs. în general, probabil că vă veți simți tensionat în această zonă.

4. Spatele mijlociu = Nesiguranță și neputință

Metodele de vindecare, cum ar fi reflexologia, leagă durerea de spate din zona mediană de sentimente de neputință, deznădejde și nesiguranță. Dacă vă simțiți nesprijinit de alți oameni sau de viață, probabil că aveți tensiune aici.

5. Spatele inferior = vinovăție, rușine și nedemnitate

Problemele din partea inferioară a spatelui se corelează adesea cu sentimente de valoare de sine scăzută și lipsa de autoacceptare. Sentimente precum vinovăția, rușinea și chiar inadecvarea sexuală sau trauma pot fi stocate și aici.

6. Stomac = incapacitatea de a procesa emoțiile

Expresia „nu pot să-l suport” descrie în mod corespunzător tensiunea mușchilor stomacului. Dacă stomacul tău se simte înțepenit sau dureros, s-ar putea să te străduiești să procesezi atât emoțiile negative (și chiar pozitive).

7. Coapsele interioare = Frica de Vulnerabilitate

Ești nervos și nu ai încredere în preajma altor oameni? Dacă te lupți cu anxietatea socială, s-ar putea să ai și dureri în interiorul coapsei. Deoarece picioarele noastre sunt programate biologic să alerge atunci când observăm prima dată pericolul, frica față de ceilalți este adesea stocată aici.

8. Coapsele exterioare = Frustrare și nerăbdare

Cât de repede trăiești viața? Cu cât trăiești mai repede și fără minte, cu atât este mai probabil să ai energie frustrată și nerăbdătoare stocată în mușchii coapsei. Slujbele și viețile noastre personale pot contribui, de asemenea, foarte mult la tensiunea musculară în acest domeniu.

9. Fese = Mânie și furie

Cât de des ai de-a face cu oameni care sunt ca o „durere în fund”? Mânia și furia înăbușite sunt adesea stocate în fese. Fiți atenți data viitoare când simțiți că vă fierbe capul: se încordează și fesele dumneavoastră?

Acum, din moment ce ai aceste cunoștințe, iată cum să vindeci și să eliberezi acele emoții blocate:

Permite-ți să „simți pentru a o vindeca”.  Una dintre cele mai ușoare modalități de a renunța la tensiunea musculară este să simți activ și să renunți la emoții atunci când acestea apar. Desigur, acest lucru nu este întotdeauna posibil, așa că la sfârșitul fiecărei zile, asigurați-vă că vă lăsați spațiu pentru a simți emoțiile pe care le-ați avut de-a lungul zilei. Simțirea acestor emoții poate implica plâns, lovire sau țipăt într-o pernă sau orice altă formă de catharsis.

Adoptă o atitudine de nejudecata. Când ne judecăm emoțiile ca fiind ceva „rău” sau „greșit”, de fapt ne adâncim suferința și solidificăm tensiunea din mușchii noștri. În schimb, realizează pur și simplu că o emoție este o emoție. Nu trebuie să însemne nimic despre tine decât dacă o lași.

Fii blând cu tine însuți.  Tensiunea musculară tinde să se adauge la vocile noastre interioare negative, ceea ce ne provoacă și mai multă tensiune. Pentru a rupe acest ciclu al corpului care hrănește mintea și mintea care hrănește corpul, fii bun cu tine însuți. Tratează-te ca pe un copil sau cel mai bun prieten. Această practică este o modalitate simplă, dar profundă de relaxare.

Întinde-ți mușchii.  Faceți întinderi simple sau încercați yoga pentru a vă relaxa mușchii. Chiar și doar cinci minute pe zi sunt benefice.

Respiră adânc.  Respirația superficială provoacă o restricție a aerului, fluxului sanguin, eliminarea toxinelor și creșterea anxietății. Respirația profundă stimulează nervul vag care calmează mintea.

Fa un masaj.  Prosoape calde complementare, pietre fierbinți și aromoterapie la fiecare sesiune,

Meditează.  Meditația este o modalitate excelentă de a deveni mai prezent și mai conștient de tensiunea musculară pe măsură ce apare.

(lonerwolf.com)