Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Un nou proiect va ajuta 1400 de tineri să se pregătească pentru viață

Astăzi, Biblioteca Județeană Dâmbovița a fost gazda întâlnirii bibliotecarilor din întreg județul, care au fost prezenți la lansarea unui nou proiect, Reţea de centre de educaţie nonformală pentru viaţă în mediul rural din Dâmboviţa.
Asociaţia Târgovişte spre Europa în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Asociaţia Tineri pentru Europa de Mâine sunt parteneri în acest proiect, iar proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.Valoarea finanţării – 75.000 euro.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea unei rețele de centre de educație nonformală alcătuită din 10 ONG-uri și 70 de biblioteci publice din județul Dâmbovița și furnizarea de servicii de educație  privind dezvoltarea abilităților, deprinderilor de viață și tinerilor din mediul rural aflați în situație de risc. Situația de risc apare atunci când copiii sunt lăsați de părinți în grija bunicilor sau a tutorilor legali, pentru a munci în străinătate.
Beneficiarii direcți vor fi 1400 de copii din Dâmbovița cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani, care provin din grupurile vulnerabile, 70 de bibliotecari din cele 70 de biblioteci publice dâmbovițene și 10 specialiști/tineri voluntari din 10 ONG din Dâmbovița.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">