Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Unde sunt morții, familiile lor îndoliate și trompetele? Vom muri de știrile care nu te mai lasă să respiri

Ce părere aveți despre decesul a 349 de persoane într-o singură zi,în Italia? Unde sunt morții? Dacă ar muri 20 într-un atentat, s-ar decreta doliu național. 349? Este apocalipsă! Închipuiți-vă alături de aceștia doar familiile și prietenii apropiați. Acel stat ar fi paralizat administrativ, social-economic. Durere, panică, jale, nebunie. Doar la trei sute de decese. 

Este nevoie de cumpătare în prezentarea informațiilor, este necesar ca massmedia să nu mai alerge după senzaționalul contextual din alte state. Nu trebuie speriată populația țării noastre nici cu ce este în China, nici în Spania sau mai știu eu unde. Cel mai important este faptul că România gestionează cu brio această situație.

”Începând de ieri a fost instituită starea de urgență pentru o perioadă de 30 de zile. Ne confruntăm cu o situație dificilă, neîntâlnită începând din perioada postbelică până în prezent. Ne confruntăm cu provocarea “Coronavirus”. Este o provocare care nu are nicio culoare politică, dar care are menirea de a uni o națiune. Este o provocare care poate fi câștigată cu angajamentul fiecăruia dintre noi, fie că este vorba despre Guvernul României, Parlament, partide politice, instituții ale statului, medici și asistenți medicali sau simpli cetățeni.”

Citește integral: Guvernul României deține controlul – am limitat numărul îmbolnăvirilor!

Vă închipuiți ce personal necesită 27.980 de bolnavi?

Personal am dubii referitor la numărul de decese provocate de COVID 19, în unele țări. Nu mă îndoiesc de faptul că acolo se pierd vieți omenești, ci mai degrabă că unele sunt efectiv decese cauzate de alte afecțiuni. Cred ca au fost umflate cumva cifrele fără să se țiă cont -strict- în evidențele serviciilor publice, DOAR de acest virus.

Pentru un număr uriaș de bolnavi nu există personal medical, nici dacă ar fi importat din toate țările europene. ”Autorităţile din Italia au înregistrat în ultimele 24 de ore 349 de decese cauzate de coronavirus, astfel că bilanţul a ajuns la 2.158 de morţi, iar numărul total al persoanelor infectate este de 27.980”, conform cifrelor furnizate luni seară de Serviciul de protecţie civilă.

2158 de morți în câteva zile ar fi un număr apropiat de o apocalipsă. Poporul italian este unul de factură emoțională, cu un dezvoltat cult al familiei. Cei care au petrecut timp în tradițiile și obiceiurile lor, cu siguranță își dau seama ce ar presupune 20 de morți într-o localitate pe un interval de căteva zile. Durere, panică, jale, nebunie! 

Strategiile economice și politice nu țin cont de viețile oamenilor

În situația a două mii de morți totul ar fi scăpat de sub control. Unde sunt morții?

Un atentat cu 30 de decedați și 300 de răniți ar paraliza intreg sistemul medical și de intervenție în situații de urgență, dintr-o regiune. Amintiți-vă atentatele de la Londra, de la Madrid, de la Paris. Cu 5 ani în urmă la Charlie Hebdo au fost ucise 12 persoane și 11 au fost rănite. Opinia publică mondială era în stare de șoc.

Unde sunt morții
Imagini de la atacul asupra redacției Charlie Hebdo din Paris. Sursa: Wikipedia

Intervențiile de urgență la locul tragediei aproape că a lăsat sistemul medical neacoperit. Și aici vorbim de o suplimentare bruscă cu peste 20 de cazuri medicale. Nimeni nu este pregătit pentru câteva sute de cazuri într-o zi, nici măcar într-o săptămână. Și-a pus cineva întrebarea de unde aduci personal pentru o suplimentare de câteva mii de cazuri. S-a întrebat cineva, dacă reușești să aduci personal, unde găsești spațiile pentru cele câteva mii?

Ni se prezintă că fiecare suspect de COVID este o catastrofă în sine

Problema reală în această situație este că nu poate fi tratată general, sau popular spus, ”la grămadă”. Ai nevoie la fiecare infectat cu COVID 19 de un instrumental medical special care nici nu există în cantitățile care ni se prezintă nouă. De asemenea, este necesară monitorizarea fiecărui pacient în parte, izolarea acestuia cu respectarea anumitor norme medicale și tratarea individuală care implică un personal numeros și calificat.

Nu vorbim despre un accident în construcții, sau despre unul rutier, caz în care toți răniții pot avea contact între ei și medicii la fel, pot trece pe la fiecare în parte, fără norme speciale de izolare. Aici, așa cum ni se prezintă, fiecare suspect de COVID este o catastrofă în sine. Deci la ce ne gândim când vorbim de câteva zeci de mii?

Cine este afectat.  Citește articolul integral!

Unde sunt morții? Medicii și spitalele au deja bolnavii lor

S-a gândit cineva că spitalele își au bolnavii lor cu alte sute de afecțiuni. Își au zecile și sutele lor de urgențe cotidiene, și-așa prea multe? Să nu vă închipuiți că echipele de intervenții, medicii, asistenții și infiermierii stau în club și trag pe nas așteptând cazuri. Sau că spitalele sunt goale și așteaptă ca cineva să le taie panglica. Nu. Aceștia sunt mai mereu la capacitate maximă. Deci unde se duc cazurile noi când se duc? Acele infectări care necesită personal individual -de la medic la infirmier- si intrumental medical special, unde se duc când se duc?

Și aici nu vorbim nici de 20, nici de 200. Nici de 2000. Ci de 27.980 cazuri de infectare cu coronavirus. Din punct de vedere matematic, logic, administrativ și logistic, așa ceva nu este posibil de gestionat. Sau dacă cineva afirmă că se poate, explicația nu poate fi dovedită.

Eventual ni se prezintă câteva cazuri pentru a înmagazina emoția colectivă și de aici mai departe privitorul, cetățeanul de rând captează durerea, panica și nu mai face analiza faptelor, nu calculează ”la rece”. Nici nu sunt lăsați să facă asta pentru că vine imediat un alt caz mai emoționant, mai șocant, vin imagini din farmacii si magazine, se vorbește de criza de măști și ulei. Apoi vine anunțul președintelui USA, cel al cancelarului german, sau al lui Macron, toate televiziunile prezintă acțiuni care mai de care mai ”de ultimă oră”.

Știrile nici nu te mai lasă să respiri

Stăm la TV și așteptăm cu sufletul la gură încă un mort sau o salvare, așteptăm să vedem ceva mai nou, mai uimitor. Nu virusul îți taie respirația, ci mai degrabă canibalismul mediatic. Află totul despre canibalismul mediatic: I-AM ZĂPĂCIT!

Unde sunt morții? Personal mă îndoiesc că sunt corecte cifrele, că omenirea se confruntă cu al treilea război mondial, așa după cum răspund guvernele. Este posibil să se fi adăugat din greșeală două numere la cifrele prezentate, sau chiar numai un număr. A greși este omenește și chiar s-ar putea dovedi funerariile a 200 de decese, si/sau interventiile pentru 2000 de persoane infectate, dar pentru mai mult nu cred.

Până la urmă cea mai eficientă manipulare se practică bazată pe un fapt dat, întrucât este mult mai credibilă decât cealaltă creată pe inventarea unui incident -vezi bombardarea Ljublianei. Liubliana nu a fost bombardată niciodată, dar un trust media specializat în astfel de scenarii și angajat de câteva mari puteri, a venit cu imagini apocaliptice care au fost preluate de massmedia din toată lumea. În istorie a rămas cunoscut ca Războiul de Zece Zile și a fost modul în care Slovenia și-a obținut – peste noapte- independența.

Cea mai eficientă manipulare este cea bazată pe un fapt real

În speță avem un fapt real: această răceală, sau gripă, sau afecțiune respiratorie, există. Ea se numește COVID 19 tulpina de virus este SARS CoV 2. Morți sunt -câți zic ei-, mai ales în China -care a construit spitale, atenție!!!-, infectați și purtatori ai virusului, sunt -câți zic ei- deci de aici se poate construi în orice nuanță și variantă dorește entitatea de implementare a planului subliminal.

Citește și: Guvernul României deține controlul – am limitat numărul îmbolnăvirilor!

Apoi, după emoția creată și efectul acesteia în rândul maselor, manipularea se îndreptă în direcțiile economice mondiale, strategice și geopolitice, statale, interstatale, sau la nivel global. Ea poate fi pozitivă sau negativă; de cele mai multe ori la nivel mondial a fost folosită pentru a limita numărul de pierderi de vieți omenești, pentru a încheia un tratat etc. Iar negativ, în scopuri economice și politice, pe arii restrânse -companii, partide, state. Citește totul despre manipularea prin mass-media!

Spălați-vă pe mâini!

Până atunci este nevoie să respectăm legile țării, măsurile de prevenire în astfel de epidemii. Normele de igienă nu dăunează sănătații. În speță, decretarea Stării de Urgență trebuie aplicată ca atare în toate punctele prezentate de președintele României și publicată în Monitorul Oficial. Citește totul aici!

Mai târziu, când toate acestea vor trece, vom încerca să facem lumină la fel ca la Revoluție, ca la Mineriade, ca la Colectiv și  ca la protestele de la 10 august. Nu uitați să stați în casă!

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share