Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

La Berlin pompierii au declarat stare de urgență

Vreme severă în Germania: Stare de urgență

Este vreme severă în Germania.  Pasagerii din mai multe regiuni ale Germaniei  se confruntă joi cu întârzieri masive și întreruperi ale transportului feroviar și aerian, în timp ce vânturile puternice străbat țara. Călătorii pe calea ferată din nord au fost afectați de restricții masive din cauza furtunii cu forța unui uragan, numită Ylenia.

 

Joi dimineață devreme, pompierii și  mai multe echipaje  ale poliției au fost desfășurate în numeroase zone pentru a face față căderilor de la furtună, deși nu există rapoarte privind pagube majore pentru moment. În capitala Germaniei, Berlin, pompierii au declarat stare de urgență. Furtuna și-a pus amprenta și în landul vestic Renania de Nord-Westfalia. În Kleve, pe Rinul de Jos, cortul unei stații de testare Covid-19 a fost distrus, în timp ce în Wuppertal, un copac înalt de 40 de metri a căzut pe șinele căii ferate suspendate în timpul nopții.

Furtuna Ylenia a adus  rafale de uragan cu viteze ale vântului de până la 120 de kilometri pe oră în anumite părți ale Germaniei. „Aceasta este o viteză a vântului pe care nu o vedem în zonele joase care sunt atât de răspândite în fiecare an”, a spus meteorologul Adrian Leiser. Unele state federale, cum ar fi Renania de Nord-Westfalia și Saarland, au anunțat deja închiderea școlilor sau le permite elevilor să rămână acasă joi, în timp ce operatorul feroviar de stat german Deutsche Bahn a avertizat cu privire la întreruperi ale serviciilor de tren din cauza vremii severe. Agenția Federală Maritimă și Hidrografică a avertizat miercuri că există riscul unei valuri de furtună de-a lungul coastei Mării Nordului a Germaniei, deoarece marea ar putea fi cu până la doi metri peste normal. Deoarece rafale de vânt pot apărea foarte brusc, există „un potențial de pagubă care nu trebuie subestimat”, a spus Leiser. Copacii pot fi dezrădăcinați, acoperișurile pot fi deteriorate și obiectele pot fi rotite. „Prin urmare, nu numai călătoriile, ci și în aer liber în general, ar trebui evitate ori de câte ori este posibil.” Furtuna Ylenia se va slăbi treptat în cursul zilei de joi, potrivit serviciului meteorologic german.  Cu toate acestea, următorul uragan Zeynep, a cărui intensitate nu putea fi încă prezisă cu exactitate, este așteptat  vineri.

Citește și:

Presa liberă nu este ”alternativă”. Fără presa ”nevândută” nimeni nu ar fi aflat niciodată realitatea

Alexandru Rafila despre restricții: Până la Sărbătorile de Paște vom avea o viață relativ normală

Avocat Piperea, decizia CCR: Am avut birocrați, tehnocrați și politicieni deosebit de proști

CCR a decis că obligativitatea măştii de protecţie e neconstituţională. Amenzile ar putea fi anulate

Milioane de decese, milioane de familii distruse, milioane de copii fără copilării

Va salva Putin elita mondială de furia populară? Piua! Pauză de război cu braveheart Gheorghiță

Asuprire, politică, umilire, voturi, eliberare și prostie mai multă decât minciună

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share