Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Mașină nouă sau mașină second hand? Ce să alegi?

Te gândești să cumperi o mașină sau să o schimbi și nu știi dacă să îți cumperi una nouă sau una second hand?
Care este cea mai potrivită alegere?

Mașină nouă sau mașină second hand

O mașină nouă îți va oferi un confort și o senzație aparte, deoarece știi că ești primul proprietar al acesteia și prima persoană care o conduce, însă o mașină la mâna a doua este mai ieftină și are, de cele mai multe ori, mai multe avantaje.

Gândește-te care sunt nevoile tale atunci când vine vorba de a achiziționa o mașină, ce îți dorești de la aceasta, iar mai apoi decizia de a alege între o mașină nouă și una second hand va fi mult mai ușoară.

Când merită să cumperi o mașină nouă?

Atunci când cumperi o mașină nouă, de obicei, dispui de un buget mare, dorești să o folosești pentru o perioadă mai lungă de timp, să fii primul proprietar și să scapi de grija posibilelor defecte/defecțiuni pe care una second poate să le aibă.

Aleg să își cumpere mașini noi acele persoane care își doresc un anumit model, sau acele persoane care își doresc cele mai noi tehnologii, având siguranța că orice s-ar întâmpla mașina va beneficia de garanție.

Insă mașinile noi se devalorizează foarte repede, astfel că după primul an acestea pierd din valoarea lor inițială între 15-30%. Mașina nouă este o achiziție bună dacă îți dorești să o păstrezi pentru tine un timp mai lung, deoarece după 5 ani mașina va putea fi vândută la aproximativ jumătate din prețul său inițial, iar după 10 ani s-ar putea să recuperezi doar 15% din prețul cu care l-ai plătit atunci când ai achiziționat-o.

Multe persoane aleg să își cumpere o mașină nouă deoarece o pot personaliza după bunul plac. Pot alege culoarea, dotările pe care și le doresc și pe lângă ceste aspecte primesc și garanție. Garanția este un factor important pentru multe persoane care aleg să achiziționeze o mașină nouă.

Când merită să cumperi o mașină second hand?

Iată câteva dintre motivele pentru care majoritatea alege să cumpere o mașină second hand:

  • bugetul este unul limitat
  • se dorește achiziționarea unui anumit model
  • viitorul proprietar este proaspăt posesor al carnetului de conducere
  • raportul calitate-preț este mai bun decât în cazul unei mașini noi
  • se dorește achiziționarea mașinii cât mai repede
  • se dorește achiziționarea unei mașini din străinătate, aceasta fiind adusă în țară de o firmă care se ocupă și de transport auto internațional.

O mașină second hand este o soluție foarte bună pentru multe persoane. Mai ales dacă se alege varianta achiziționării acesteia de la dealeri auto sh.

O mașină achiziționată prin intermediul unei firme de vânzări auto second hand te poate scăpa multe probleme. Multe dintre mașinile disponibile pe piață au kilometrajul modificat, ascund diferite probleme, nu sunt conform descrierilor/pozelor.

De ce să alegi o mașină de la o firmă vânzări auto second hand?

Care sunt avantajele pe care o firma vanzari auto second hand le oferă?

– mașina este verificată
– mașina are km reali
– se oferă garanție
– se oferă CarVertical
– poti să o achiziționezi prin credit bancar sau leasing (finantare partială sau totală a mașinii)

Concluzie

Atât mașinile noi cât și cele second hand au avantaje și dezavantaje. Alegerea între o mașină nouă și una second hand este una subiectivă și depinde de bugetul fiecăruia, de stilul său de viață și de nevoile pe care fiecare le are.

Care este cea mai bună variantă pentru tine?

Distribuie acest articol Oficial Media
Share