Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Inspector de la BCPI Sălaj, reținut pentru corupție și luare de mită

În dosarul nr. 175/P/2015 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Markus Tibor Istvan , pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată prev. de art. 6 din Legea 78/2000 raportat la art. 289 alin. 1 C.P. cu aplicarea art. 35 alin 1 C. pen şi infracţiunea de abuz în serviciu, asimilată faptelor de corupţie prev. de art. 132  din Legea 78/2000 raportat la art. 297 alin. 1 C.P.

În fapt s-a reţinut că inculpatul în calitate de inspector  în cadrul B.C.P.I. SĂLAJ  în mod repetat , a primit sume de bani de la topografi  autorizaţi, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Din probele administrate până în prezent rezultă că inculpatul a primit în total aproximativ 12000 lei .

La data de 26.11.2015 au fost efectuate un număr de 7 percheziţii la instituţii publice şi la domiciliul unor persoane fizice .

Faţă de inculpat, la data de 27.11.2015 s-a dispus reţinerea, pe o durată de 24 de ore, măsura fiind înlocuită de procuror cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile, dispunându-se şi interzicerea exercitării funcţiei.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea IPJ Sălaj, SRI- Direcţia Judeţeană Sălaj, DGA- Serviciul Judeţean Sălaj.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share