Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

ALDE are o nouă conducere cu obiective pentru 2024: Parlamentul României și Parlamentul European

Delegaţii din cele 47 de filiale ALDE şi-au ales o nouă conducere, vineri şi sâmbătă (16-17 aprilie 2021), în cadrul congresului partidului ce s-a desfăşurat online. 

ALDE are o nouă conducere

În prima zi a congresului, delegaţii au votat modificările la statut, iar sâmbătă principalele două puncte pe ordinea de zi au fost dezbaterea şi adoptarea unor moţiuni şi rezoluţii în prima parte şi, după aceea, votul pentru conducerea organismelor statutare.

Structura de conducere este formată din preşedintele partidului, preşedintele Consiliului Naţional, 4 prim-vicepreşedinţi, 8 vicepreşedinţi pe domenii de activitate, 8 vicepreşedinţi pe regiuni de dezvoltare, un vicepreşedinte pentru Diaspora, 16 membri, cu rang de vicepreşedinţi politici şi 12 membri supleanti. Componenţa nominală a echipei de conducere a fost aleasă prin votul secret al delegaţilor la Congres.

”Noul proiect ALDE trebuie să reunească toate vocile românilor care cer competenţă şi coerenţă în actul guvernării. (…) Avem azi în Parlament o putere legitimată de 33% dintre români. Cine îi apără pe restul de 67%? Cine le apără lor drepturile? (…) ALDE va trebui să contribuie la aşezarea lucrurilor pe un făgaş normal”, a mai declarat noul preşedinte ALDE.

Daniel Olteanu şi-a asumat 3 obiective majore:

1) din 2024 ALDE să aibă reprezentanţi în Parlamentul European

2) triplarea numărului de aleşi locali

3) reprezentarea ALDE în Parlamentul României.

”Sunt 3 obiective de la care nu dau inapoi. Cred că suntem cu toţii de acord că, începând de azi, putem să creştem”, a mai afirmat Daniel Olteanu.

ALDE are o nouă conducere

În urma votului, echipa de conducere a ALDE este formată din Daniel Olteanu – Preşedinte şi Cristian Dima – preşedintele Consiliului Naţional.

Cei 4 prim-vicepreşedinţi aleşi în urma votării moţiunii susţinute de Daniel Olteanu sunt: Claudiu Catana, Tiberiu Dekany, Tudor Ionescu şi Roxana Ţurcanu.

Funcţiile de vicepreşedinţi vor fi ocupate de: Anton Anton, Ion Asaftei, Constantin Avram, Alexandru Baicu, Ionel Cel Mare, Marian Coanda, Ionel Gae, Avram Gal, Mihaela Huşanu, Octavian Ilişoi, Mircea Minea, Cornelia Negruţ, Ionel Petre, Raluca Roşca, Violeta Sora, Bogdan Trifan şi Florin Vizan.

ALDE are peste o mie de aleşi locali, dar nu a întrunit pragul electoral pentru a face parte din Parlament.

”ALDE s-a repliat şi, în aceste momente în care ţara trece printr-o perioadă foarte grea, când România are nevoie de echilibru, de certitudine, de modernizare economică, noul ALDE împreună cu românii îşi propune să reconstruiască echilibrul României. Ne pronunţăm pentru o Românie a demnităţii, a respectului faţă de toţi românii, o Românie a libertăţilor şi a principiilor care funcţionează ca lege, nu ca excepţie. Orientarea noastră politică de centru – dreapta, cu doctrină liberală, ne determină să ne asumăm aceste principii, precum şi actualitatea valorilor liberale. Pornind de la aceste deziderate, niciun partid nu ar trebui să ajungă la guvernare fără un plan, o rezoluţie, o serie de principii pe care să le pună în practică atunci când ajunge la putere”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional ALDE, Cristian Dima.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share