Igiena minții, necesitate sau moft? - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Igiena minții, necesitate sau moft?

? Tot mai des auzim aceste întrebări și convingeri personale. Din acest motiv doresc să vin în întâmpinarea multor persoane, prin acest articol. Suflete dragi, cine alege consilierea psihologică o face pentru o IGIENĂ a minții, a trăirilor lăuntrice, a emoțiilor negative traversate și neprocesate, neintegrate în sistemul emoțional și energetic personal.
Luminita Ciuraru
Da, ați citit bine, se cheamă – igiena mintii. Cum avem într-un mod firesc o igienă corporală, a spațiului unde locuim, unde profesăm, unde călătorim, exact la fel necesită o igienă a sistemului nostru psihic, emoțional și afectiv.

Între viața simplă-dură și cea complicată-ușoară

?Mai aud adesea:” păi ce, trebuie să mă învețe alții cum să trăiesc? păi ce, bunicii și străbunicii nu mergeau la consiliere și totuși au trăit bine merci 90 de ani în echilibru.”
Așa este, foarte adevărat! Haideți să o luăm sistematic. Bunicii și străbunicii aveau o viață simplă. Atenție, am spus simplă, nu ușoară. Simplă în sensul că în acele vremuri individul nu era supus unui calup de stres cum se întâmplă astăzi. Un bărbat trebuie să muncească de multe ori departe de casă, pentru a-și întreține familia, să aibă două locuri de muncă eventual, să fie solicitat și câte 10 sau 12 ore pe zi. Să facă față stresului zilnic, tehnologiei, să înfrunte armata de masculi din jurul său într-un mod competitiv, care, de altfel la nivel de individ are aceleași năzuințe- să lupte, să cucerească, să acumuleze pentru el și familia lui. Ori acest lucru implică enorm de mult stres și consum energetic.

Luminița Ciuraru: Igiena minții, necesitate sau moft?

Bunicii mergeau la munca câmpului, în agricultură, sau erau dascăli în puținele școli din acel timp, într-un regim social egal, necompetitiv, ba chiar la clacă, mâncau la grămadă, ca frații tot satul, iar seara se întâlneau la joc și voie bună. Acolo se pețeau fetele, se programau trocuri, se ajutau și împrumutau cu lemn de casă, cu chirpici, cu diferite bunuri. Femeile erau casnice, activitatea și rolul lor social se reducea la creșterea copiilor, gătitul și curățenia casei. În zilele noastre femeia trebuie să fie policalificată: mamă, educatoare, bucătăreasă, menajeră, super woman în serviciu/ bussines, bașca și bună amantă seara.

Urmăriți pagina Life Style

Nu, nu facem apologia drepturilor femeilor sau a bărbaților, nici a meritelor acestora, consider că se muncește fizic și psihic fix la fel. Impactul social este la fel de nesustenabil și stresant atât pentru femei cât și pentru bărbați. Este vremea să ieșim din tiparele veșnicului război dintre sexe. Suntem creați să ne susținem, să ne iubim unul pe altul, femeia cu bărbatul, nu să ne luptăm și fabrica vieți artificiale separate. Lupta între sexe a fost premeditată de fapt, de societate, de religie, de sistemul educational, generații de-a rândul. Să ne urâm, să fugim unul de altul, să dezvoltăm idei preconcepute unul despre altul, programe de distrugere și toxice. Cu ce interes? Pai e limpede: dezbină și stăpânește!

Individul să-și conștientizeze umanul din el

?Societatea te vrea singur, izolat, debusolat, frustrat, astfel te poate manipula și stăpâni, devenind un roboțel dezumanizat, bun plătitor de taxe și impozite.
?Astfel individul își pierde din sens, cu fiecare an, cu fiecare generație. Din acest motiv omul are nevoie de igienă emoțională, să-și revină la matca lui umană, afectivă. Să-și curețe balastul emoțional adunat în timp, de copil, chiar transgenerational. Să-și amintească scopul, sensul trecerii lui pe Terra. Să-și conștientizeze măreția, umanul din el, scânteia divină cu care a fost binecuvântat la întrupare, darul personal pe care-l are de oferit lumii.
?Doar astfel ne plămădim rostul aici. Psihologii, psihoterapeuții, consilierii, terapeuții, sunt și ei tot oameni, cu rănile și traumele lor, doar că ei și le-au acceptat, vindecat, integrat. Au învățat asiduu în ani dedicați acestor profesii, prin studiu și multă muncă, mai ales muncă și excavare interioară, cum să dansezi cu dragonii interiori. Așadar, dacă în România frecventarea unui psiholog/consilier/ coach este o rușine, o anomalie, în toată lumea este o normalitate. Cum lunar sau trimestrial se merge la masaj, dentist, kinetoterapeut, medicul de familie pentru analize de rutină, fix la fel se recomandă vizita la ” terapeutul de suflete”. Fiecare individ își alege terapeutul cu care rezonează, de la care are un feed-back nobil, înălțător, unde simte că se poate redescoperi, restarta. Aici vorbim de feeling interior, de un schimb energetic benefic, de o lumină specială. Lucru care se întâmplă de la primul impact! Așadar, igiena mintii și a sufletului nu este un moft, este o necesitate!
☀️ Cu lumină și drag de oameni:

Luminita Ciuraru

– Consilier Dezvoltare Personală cu o experiență de peste 10 ani, Autor, Terapeut – Terapii Complementare, Psihoterapeut în formare în Psihoterapie Sistemica de cuplu, Masterand Logopedie Pediatrică.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share