Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Amendamente PSD la Legea stării de alertă

Carmen Holban. deputat PSD Dâmbovița susține că PSD a eliminat achizițiile netransparente, abuzurile și pilele PNL din Legea stării de alertă și a readus democrația prin modificările proiectului legii trimis cu întârziere de Guvern. Varianta Guvernului introducea, la fel ca sub paravanul situației de alertă, posibilitatea ca achizițiile publice să fie în continuare total netransparente, bugetul statului, fiind transformat în pușculița PNL.

Programul PSD pentru repornirea economiei. Măsurile propuse

“Varianta Guvernului prevedea de asemene abuzuri prin care, sub paravanul stării de alertă, PNL voia să facă o epurare în instituțiile publice pentru a-și instala politrucii de partid!  Mai mult, PNL voia o stare de alertă pe termen nelimitat – fapt ce ar fi suspendat cu totul democrația din România! (vezi mai jos amendamentele PSD!)”

PSD a rezolvat problema părinților care rămân acasă pentru supravegherea copiilor.

Un amendament al PSD la OUG-ul Guvernului prelungește până la finalul anului CALENDARISTIC perioada în care se acordă acestor părinți 75% din salariu. Acești părinți trebuie să știe că dacă de luni nu li se mai acordă indemnizația singurul vinovat este Iohannis care nu a promulgat în timp util (cel târziu vineri) legea adoptată de PSD.

Claudia Gilia: Despe obsesiile unui președinte neconstituțional

Deputatul PSD susține că Ponta minte când mimează opoziția! Dovada minciunii e că reprzentanții PRORomânia din Comisia juridică au votat pentru amendamentul neconstituțional propus de PNL la proeictul legii privind starea de alertă. Deși mimează opoziția, el susține Guvernul Orban și abuzurile făcute de acesta! Aceștia nu ar fi fost astăzi la Palatul Victoria dacă Ponta și Pro-România nu ar fi votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernării PSD!

“CCR forțează Guvernul să recunoască supremația Parlamentului în starea de alertă. CCR a decis azi că Guvernul poate institui starea de alertă conform OUG 21/2004, dar dacă vrea să restrângă drepturi și libertăți în această perioadă acest lucru se poate face doar prin lege adoptată de Parlament. Orban și Vela nu mai pot impune restricții românilor după bunul lor plac.”

Lege privind ,,Ziua Tratatului de la Trianon”.

Este o lege care arată că parlamentarii PSD sunt atașați valorilor naționale, contrar acuzațiilor iresponsabile a lui Iohannis privind „vânzarea Ardealului”. Astfel de legi trebuie dezbătute decent, fără a se provoca tensiuni interetnice,  mai ales acum când populația are probleme grave legate de pandemie.

Ludovic Orban:”„Decizia CCR pune în pericol viaţa şi sănătatea fiecărui român.”

“Primarul General a finalizat cel mai mare Spital regional. Adversarii săi nemulțumiți de acest succes important o atacă pentru nerealizarea Spitalelor Republicat și Regionale – După cum le spune numele, acestea nu pot fi în sarcina primarilor ci ale Guvernului. În realitate, Guvernul PNL tocmai a amânat cu 8 ani construcția spitalelor regionale!”

Amendamente PSD la Legea stării de alertă

  1. Starea de alertă nu poate depăși 30 de zile. Poate fi prelungită, pentru motive temeinice pentru cel mult 30 de zile prin hotărâre a guvernului. Nu nelimitat, cum dorea PNL.
  2. Se pot restrânge drepturi și libertăți fundamentale prin ”măsuri temporare, proporționale, graduale și necesare protejării vieții, integrității fizice și psihice, ocrotirii sănătății și protejării patrimoniului public și privat.
  3. Achiziționarea bunurilor și serviciilor de necesitate imediată în gestionarea situației de urgență pentru care a fost declarată starea de alertă, nu se mai pot face prin negociere directă, fără publicarea prealabilă a anunțului. 

    Așa cum dorea PNL.

  4. Numirile făcute prin ordin de ministru – fără concurs- pot ocupa doar pozițiile vacante ori parțial vacante în cadrul Ministerului Sănătății și a instituțiilor subordonare și încetează DE DREPT la încetarea stării de alertă. Nu definitiv, cum dorea PNL.
  5. Suspendările din funcție se fac pentru neîndeplinirea gravă a atribuțiilor de serviciu de natură de a pune în pericol persoanele și măsurile de prevenire și combatere a pandemiei – s-au adus precizări clare ce înseamnă neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu; suspendările încetează de drept după ieșirea din starea de urgență.
  6. Detașările în interes de serviciu se fac cu acordul prealabil angajatului și numai în unități cu același profil de activitate; în varianta guvernului era arbitrar, unilateral, angajatul trebuia să se supună.
  7. Regimul de telemuncă, modificarea locului de muncă și a atribuțiilor se instituie cu consimțământul angajatului; în varianta guvernului era arbitrar, unilateral.
  8. Se instituție obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise, începând cu 15 mai.
  9. Se menţin măsurile de plafonare a preţurilor la medicamente, seruri, vaccinuri, dezinfectanţi, insecticide, dispozitive medicale, tehnologii şi dispozitive assistive, materiale sanitare şi echipamente de protecţie.
  10. În varianta PSD proiectul legii privind starea de alertă a fost pus în acord cu prevederile Constituției, a eliminat pe cât posibil ambiguitățile și posibilitățile de abuz, a transparentizat achizițiile publice, a repus în drepturile fundamentale angajații – așa după cum cereau și marile centrale sindicale – dar a menținut tot ce este necesar pentru protejarea oamenilor și sănătății publice în această fază a pandemiei.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share