Canada: O bătrână a fost pusă la pământ de poliția călare venită să-i ”calmeze” pe protestatari VIDEO

Poliția din Ottawa a declarat că nici bărbatul, nici calul nu au fost răniți după ce ofițerii călare au atacat protestatarii Freedom Convoy

Autoritățile au răspuns la indignarea publică după ce ofițerii călare au atacat vineri în mulțimea de protestatari din Ottawa, asigurând canadienii că „nimeni nu a fost rănit grav sau a murit” în timpul incidentului.

După ce mai multe videoclipuri virale au arătat că poliția călare călcă în picioare cel puțin două persoane – inclusiv o doamnă în vârstă cu un scaun de handicap– în timp ce autoritățile încercau să întrerupă demonstrația Freedom Convoi, poliția din Ottawa a lansat o declarație în care susține că nici bărbatul, nici calul nu au fost răniți în incident.

„Am auzit îngrijorarile voastre pentru oamenii care au cazut după ce caii au dispersat o mulțime. Oricine cădea se ridica și pleca. Nu cunoaștem vreo rănire”, a spus poliția într-un comunicat pe Twitter.

Autoritățile au mai susținut că „o bicicletă a fost aruncată asupra calului și l-a făcut să se împiedice”, adăugând „Calul nu a fost rănit”.

Într-o declarație pentru Newsweek, poliția din Ottawa a negat chiar că vreun protestatar ar fi fost călcat în picioare, susținând că protestatarii au căzut. ”Nu știm că vreun protestatar a fost călcat în picioare de cai… Înțelegem că un protestatar a căzut, s-a ridicat și a plecat.”

De asemenea, poliția a respins zvonurile potrivit cărora unul dintre protestatarii călcați în picioare ar fi fost ucis, asigurând publicul că „nimeni nu a fost rănit grav sau a murit în niciuna dintre acțiunile poliției de astăzi”.

Filmările cu violența poliției împotriva protestatarilor de vineri au stârnit condamnarea publică, inclusiv din partea oficialilor aleși canadieni care s-au declarat „deranjați și întristați” de „măsurile autoritare, în stil militar” folosite de poliție împotriva „protestatarilor pașnici”.

Guvernul canadian condus de prim-ministrul Justin Trudeau i-a acuzat pe protestatari – care au manifestat împotriva restricțiilor și mandatelor Covid-19 în afara Parlamentului de la sfârșitul lunii trecute – că au încercat să răstoarne guvernul. Trudeau a invocat măsuri de urgență pentru a face față protestatarilor săptămâna aceasta.

(sursa: https://www.rt.com/news/549939-canada-horse-trampled-protesters/)

Înainte să fie pusă la pământ, femeia vorbea cu polițiștii: „Suntem aici ca să putem avea cu toții pace, dragoste și fericire. Pace, iubire, fericire. Pace, iubire, fericire! Voi băieți (poliția) îmi frângeți inima. Suntem un protest pașnic. Suntem un protest pașnic.”

Poliția din Ottawa a postat pe contul de socializare că două persoane care au căzut au plecat nevătămate, dând vina pe o bicicletă care a fost „aruncată” sub cai, dar până acum fiecare indiciu este că „bicicleta” a fost de fapt dispozitivul de asistență pentru mers pe care femeia îl folosea.

Reporterul Fox News, Sara Carter (vezi foto) a spus că a primit informații conform cărora femeia în vârstă ar fi murit la spital din cauza rănilor, iar o altă sursă dintre protestatari care susține că a discutat cu familia victimei, spune că aceasta este la spital cu un umăr dislocat.

Poliția a arestat manifestanții și i-a amenințăt cu blocarea conturilor bancare, cu lipsirea de animalele de companie și copiii lor, pe lângă libertate.

Scrisoarea deschisă semnată de membrii clerului canadian suține că „Aceste acțiuni tiranice expun acest guvern și popor la judecata lui Dumnezeu și suntem profund îngrijorați de faptul că nu apreciați semnificația mâniei lui Dumnezeu asupra unei națiuni răzvrătite și fără lege”.

Multe postări pe Twitter de vineri seara și sâmbătă dimineața devreme s-au referit la „Convoiul Libertății” și la acțiunile întreprinse împotriva protestatarilor cu expresii de genul „Gestapo”, „#freedomconvoy22”, „Trampling” (călcați în picioare), „Piața Tiananmen” și „#TrudeauDictatorshipMustGo” (dictatura Trudeau trebuie să plece).

În urmă cu mai puțin de o săptămână, Justin Trudeau a devenit primul premier din Canada care a invocat Legea privind situațiile de urgență pentru a înăbuși protestatarii. El a continuat să vorbească, inclusiv prin Twitter, despre faptul că a fost ferm în zdrobirea demonstrațiilor.

Poliția există pentru a servi și a proteja, dar sub conducerea primului ministru Justin Trudeau și a guvernului autoritar municipal din Ottawa, ea este folosită ca arme politice.

În primul rând, atacă protestatarii pașnici, apoi încearcă să acopere situația prin difuzarea unor informații false. Absolut răutăcios, scrie presa din Canada.

Italia își reduce bugetul de pensii după ce au murit aproape o sută de mii de bătrâni în timpul pandemiei

CCR a decis că obligativitatea măştii de protecţie e neconstituţională. Amenzile ar putea fi anulate

Milioane de decese, milioane de familii distruse, milioane de copii fără copilării

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share