Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban: A fost aprobată OUG pentru decontarea neîntreruptă a serviciilor medicale

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a transmis astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, detalii cu privire la Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern pe 14 aprilie, care stabilește o serie de măsuri pentru asigurarea neîntreruptă a decontării serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale, inclusiv pentru unele servicii medicale cuprinse în cadrul programelor naţionale de sănătate curative în actualul context epidemiologic, după ridicarea stării de alertă de pe teritoriul României.

Vicepreședintele PSD Dâmbovița, Carmen Holban, a precizat că este vizibilă și relevantă intrarea PSD la guvernare prin măsurile luate în programul ”Sprijin pentru România”, program menit să-i ajute pe românii vulnerabili să depășească o perioadă instabilă economic.

Carmen Holban a mai spus, legat de domeniul sănătății, faptul că ”din prima zi a acestei luni, 34 de molecule noi au fost introduse în lista de medicamente gratuite și compensate. Și aici am găsit soluțiile necesare pentru a asigura tratarea unor afecțiuni neurologice, dar și pentru a veni în ajutorul celor care suferă de Parkinson, ciroză biliară, boli endocrine și metabolice, boli cronice ale rinichiului, boli degenerative ale ochiului, precum glaucom”.

Declarații pe larg:

”Sănătatea românior dar și sprijinul pe care îl acordăm tinerilor sunt două componente importante ale programului Sprjin pentru România.

Estimăm că 3 milioane de pacienți din spitale și vârstnicii instituționalizați vor beneficia de dublarea normei la hrană de la 11 lei pe zi la 22 de lei. Vom sprijini cuplurile care nu pot avea copii. Sperăm că vom ajuta 5000 de viitoare mămici.

O măsură se referă și la pacienții cu afecțiuni oncologice.
Serviciile medicale spitalicești și de chimioterapie cu monitorizare acordate în regim de spitalizare de zi, dar și serviciile de radioterapie cuprinse în programele naționale de sănătate finanțate de CNAS se acordă gratuit tuturor pacienților care au nevoie de aceste tratamente.

În acest fel asigurăm acestor oameni accesul neîntrerupt la tratament sau la serviciile de care au neapărată nevoie. Decontările se vor face de către Casele de Asigurări de Sănătate, existând și posibilitatea ca sumele să fie suplimentate dacă a fost depășit nivelul contractat cu furnizorii de servicii medicale. Se va aplica și persoanelor care suferă de insuficiență renală cronică și au nevoie de tratament continuu sau de dializă.

Asigurăm noi medicamente gratuite pentru afecțiuni oncologice, diabet zaharat, boli rare, hemoflie, talasemie, hipertensiune pulmonară.

Este mai mult decât relevantă intrarea PSD la guvernare. Inițiativele și proiectele social-democrate contează și îi vor ajuta pe români să treacă mai ușor peste această criză economică ce afectează întreaga lume”, a explicat Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița.

Citește și:

Guvernul a aprobat OUG cu noile măsuri din domeniul sănătății

Carmen Holban: A fost votată majorarea sumelor alocate pentru hrana pacienților internați în spitale

Endocrinologie: Te confrunți cu probleme hormonale, stress, disfuncționalități de metabolism și de somn – HYMARCO CLINIQUE

Deputat Carmen Holban: De astăzi, 34 de molecule noi au fost introduse în lista medicamentelor gratuite

Carmen Holban, deputat de Dâmbovița, a vorbit despre acest ”adevărat spital” din Corbii Mari

Carmen Holban: Am luat măsurile necesare pentru a veni în sprijinul copiilor, tinerilor și familiilor

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share