Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban: A fost votată majorarea sumelor alocate pentru hrana pacienților internați în spitale

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, în data 5 aprilie, că norma de hrană pentru pacienţii internaţi în spitale va creşte la 20 de lei pe zi, de la 11 lei pe zi, precizând că majorarea înseamnă un efort suplimentar de 100 de milioane de lei până la sfârşitul acestui an.
Astfel, ieri, 6 aprilie, a fost votată majorarea sumelor alocate pentru hrana pacienților internați în unitățile sanitare publice, decizie luată în Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților.
Anunțul a fost făcut de Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița și membru în Comisia pentru Sănătate.
”Valoarea sumelor se actualizează anual prin ordin al ministrului Sănătății, ține cont de rata inflației și nu poate fi mai mică de 22 de lei pe zi de pacient spitalizat. Toate cheltuielile sunt suportate din bugetul de stat, iar unitățile sanitare mai au posibilitatea suplimentării sumei prin identificarea altor surse financiare decât cele asigurate în mod direct de stat sau CNAS”, a precizat Carmen Holban, vicepreședinte PSD Dâmbovița pe pagina de social media.
Și pentru că astăzi este Ziua Mondială a Sănătății, deputat Carmen Holban le-a urat tuturor colegilor din domeniul sanitar să aibă putere de muncă pentru a-și îndeplini jurămintele depuse, acelea de a fi în slujba oamenilor.
Sănătatea este comoara pe care puțini știu să o prețuiască, deși aproape toți se nasc cu ea!” – Hypocrate.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share