Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Companiile obligate să accepte plata cu cardul din 2023

Companiile care au încasări în numerar peste pragul de 50.000 de lei trebuie să accepte, din 2023, și plățile cu cardul, indiferent dacă clienții lor folosesc sau nu această modalitate de a achita produse și servicii. În caz contrar, potențialele amenzi se situează între 20.000 și 50.000 de lei.
„Persoanele juridice care desfășoară activități de comerț cu amănuntul și cu ridicata (…), precum și cele care desfășoară activități de prestări de servicii, care realizează în cursul unui an încasări în numerar cu o valoare mai mare de 50.000 lei (aproximativ 10.000 de euro – n. red.), au obligația să accepte ca mijloc de plată cardurile de debit, de credit sau preplătite, prin intermediul unui terminal POS și/sau al altor soluții moderne de acceptare, inclusiv aplicații ce facilitează acceptarea plăților electronice”, prevede actul normativ recent oficializat.
Obligativitatea intervine începând cu trimestrul următor celui în care încasările în numerar din cursul anului respectiv au depășit pragul de 50.000 lei.
 Sursă info: Lege 370/20.12.2022
👥𝑨𝒖𝒓𝒂 𝑽𝒂𝒓𝒍𝒂𝒏
𝑺𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒊𝒖𝒍 𝑨𝒅𝒎𝒊𝒏𝒊𝒔𝒕𝒓𝒂𝒕𝒊𝒗 – 𝑪𝒐𝒏𝒕𝒂𝒃𝒊𝒍
📞𝟬𝟮𝟰𝟱.𝟮𝟭𝟬.𝟯𝟭𝟴
✉️𝒂𝒖𝒓𝒂.𝒗𝒂𝒓𝒍𝒂𝒏@𝒄𝒄𝒊𝒂𝒅𝒃.𝒓𝗼
sursa: Camera de Comerț Dâmbovița

Citește și:

Renunțarea la moneda fizică înseamnă pierderea libertății

Distribuie acest articol Oficial Media
Share