Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

„Credință, ie și natură în artă” la teatrul din PETROȘANI

După succesul deosebit de care s-a bucurat expoziția de pictură cu tema „Credință, ie și natură în artă” organizată în luna iunie la Deva, a fost rândul iubitorilor de artă din  municipiul Petroșani și din Valea Jiului  să se bucure de talentul, imaginația și creativitatea zecilor de artiști amatori, membri ai Clubului de arte plastice „Curcubeu”, club care își desfășoară activitatea în cadrul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, sub îndrumarea doamnei Simona Löcsei, bibliotecară și, totodată, talentat artist plastic, care și-au expus lucrările în foaierul Teatrului Dramatic „Ion. D. Sîrbu ” din Petroșani.

 

A fost multă lume prezentă, atmosferă plăcută, caldă, propice acestei elegante manifestări.

”Folosim acest prilej pentru a mulțumi Consiliului Județean Hunedoara, domnului Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, și domnului Costel Avram, administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, pentru sprijinul permanent pe care îl acordă bibliotecii noastre. Beneficiind de acest sprijin, reușim să organizăm activități de înaltă ținută, așa cum a fost și întâlnirea noastră de la Petroşani. Vă invităm cu drag să mergeţi să vedeţi aceste frumoase tablouri!” transmite managerul bibliotecii județene, Sebastian Bara.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 26 iulie – 25 august 2023

                                                                      VIVAT! CRESCAT! FLOREAT!
”După CREAȚIA DIVINĂ a Celui de Sus, iată că și noi , aici pe pământ, cu puterile noastre, prin pictură, poezie și muzică, zidim ca o Sfântă Treime CRUCEA imaterială a unui DAR și a unui HAR, care întotdeauna se dăruiește !
Așa , cum ne-au dăruit și nouă , ieri, admirabilele gingășii devene.
Diferența și asemănarea dintre cele două creații se judecă prin faptul că DUMNEZEU CREATORUL niciodată nu moare , iar noi suntem trecatorii frumoși prin fața lui. Dar,  creațiile amândurora rămân în veșnicie vii și mereu vii!
                                                                         
Dacă aici ar fi sunat o sirenă de alarmare de incendiu, noi toți am fi părăsit în fugă sala , îndreptându-ne spre un spațiu de deplină conservare .
Ne-am fi întors cu emoții, a doua zi, să vedem ce s-a întâmplat înăuntru.Vom fi văzut că aceste tablouri , pline de credință, nu au ars, pentru că ele sunt ICOANELE sufletului nostru, ICOANELE Bisericii noastre spirituale!
Pentru că pictura, poezia și muzica fac parte din creație, împodobind cu penelul fermecat natura celui mai înalt sentiment -DRAGOSTEA – să amintim că: Din câte -au fost și vor mai fi sub Soare/ Doar DRAGOSTEA, doar ea-i NEMURITOARE !” a scris omul de cultură și jurnalistul Dorel Neamțu.

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share