Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum a ajuns neurochirurgul Leon Dănăilă la limita sărăciei?

Neurochirurgul Leon Dănăilă, în vârstă de 89 de ani  și-a dedicat întreaga viață medicinei și a salvat mii de vieți. A făcut 40.000 de operații, a publicat peste 60 de volume de specialitate, dar acum trăiește la limita sărăciei.

Neurochirugul Leon Dănăilă se află pe lista celor 500 de genii ale secolului XXI. În prezent, acesta este membru al Academiei Române, profesor al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, cercetător cu 18 brevete de inventator și autor a 61 de cărți și tratate de neurochirurgie. Însă, pentru ajunge aici, acesta a fost nevoit să facă o serie de sacrificii.

Cum a ajuns neurochirurgul Leon Dănăilă la limita sărăciei?

Chiar dacă a muncit ani de zile și a publicat zeci de volume de specialitate, Leon Dănăilă nu are niciun bun material.

Leon Dănăilă și-a vândut casa pentru a-și finanța cercetările și a locuit singur de peste un deceniu într-un loc unde i s-a permis să rămână până la sfârșitul vieții sale.

„Nu îmi trebuie avere, când te naşti sărac, sărac mori. Azi mă simt ca un boschetar, nu-ţi dă nimeni nicio atenţie, asta e realitatea. Am rămas sărac, am vândut totul şi acest apartament e vândut. N-am nicio avere, n-am nimic. Toate astea pentru oameni. Imi place să fac bine oamenilor pentru că vin dintr-un mediu inferior şi am văzut cât de greu este, viaţa e scumpă, o singură dată o trăieşti.

Citește și:

Medicul Teofil Lung: Nu există tumoare pe lumea asta care să fie tratată cu chimioterapie şi să dispară. Nu am văzut asta în 40 de ani de carieră

Viata vazuta de Leon Danaila. Una dintre cele mai mari personalitati ale planetei merge cu punga de „un leu” si metroul.

Nu vreau să fac avere, n-am făcut avere din suferinţa oamenilor. Apartamentul acesta e vândut, dar cu condiţia să pot sta aici până mor. Eu sunt mulţumit în situaţia în care mă aflu, e foarte greu cu singurătatea, că sunt singur de 12 ani, mai greu cu mâncarea.

Noroc că sunt magazinele astea, că mai găseşti fasole bătută, salată orientală, eu cu astea mă ţin. Nu mă pricep să fac mâncare, nici n-am timp. Mai bine scriu”, a mărturisit reputatul neurochirurg într-un interviu pentru Trinitas TV.

Leon Dănăilă a realizat peste 40.000 de operații, fiind inclus în Academia Recordurilor Mondiale ca fiind medicul cu cele mai multe operații neurologice.

„Am ajuns să descifrez doar 2-3 la sută din creierul uman, ceea ce e imens, având în vedere complexitatea lui”, a mărturisit medicul, în cadrul emisiunii„40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D.
Peste 40.000 de operații și 61 de cărți publicate Neurochirurgul Leon Dănăilă este o somitate, dar, din nefericire, nu e primul caz în care nu știm să ne apreciem valorile… Reputatul medic profesează de mai bine de 6 decenii, iar numărul celor care îi datorează viața trece de 40.000. Puțini știu că neurochirurgul a redus mortalitatea în cazurile de neurinoame de acustic de la 51% la 4%, iar asta se întâmpla în 1981, când în Români nimeni nu mai folosise microscopul operator. Leon Dănăilă a fost inclus, de altfel, și în topul celor 500 de genii ale secolului 20. De asemenea, acesta deține și un record mondial impresionant – peste 27.000 de intervenții chirurgicale pe creier.
 „Am făcut peste 40 de mii de operații, am publicat 61 de cărți. Am iubit oamenii, tot ce am făcut, am făcut pentru oameni, pentru mine viața înseamnă oamenii. Am învățat că tot politicul se află pe primul loc, totuși noi suntem egali și contribuim la progresul României, care va fi continu. Dacă cineva vrea să fie cunoscut după ce moare, trebuie să facă ceva care merită să fie scris, sau ceva care merită să fie citit. După cum a spus Dostoievski, cartea este cel mai solid monument, chiar dacă este făcut din hârtie’, a spus Leon Dănăilă la Gala Premiilor Capital
Vezi și:

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share