Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum iti influenteaza culorile viata

 

p_10987_766x350-10-85Daca lumea in care traim ar fi colorata doar in alb si negru, probabil ca am fi cu totii deprimati, tristi si cuprinsi de griji, teama si angoasa. Spre fericirea noastra, acest scenariu este posibil doar intr-un film. Chiar daca uneori, avem preferinte pentru fotografiile alb-negru, deoarece transmit un anumit sentiment, niciodata nu ne-am dori ca viata noastra sa fie doar  in alb si negru.

Avem capacitatea de a percepe culorile. Si chiar daca realizam sau nu, suntem in permanenta influentati din punct de vedere emotional de culori. Spre exemplu culorile pe care le alegem pentru a ne decora casa releva personalitatea noastra. Culorile din viata noastra ne pot influenta din punct de vedere emotional atat pe noi cat si pe ceilalti oameni cu care intram in contact direct.

Care este semnificatia culorilor?

  • culoarea rosie este cea mai puternica culoare a carei semnificatie difera de la o cultura la alta. Poate simboliza pericolul, intensitatea, agresivitatea dar, in acelasi timp, dragostea si pasiunea. Unii specialisti sunt de parere ca reprezinta culoarea iubirii, iar in cultura chineza aceasta culoare reprezinta puritatea, prosperitatea si festivitatea.
  • culoarea galbena este recunoscuta ca fiind cea mai luminoasa culoare reprezentand lumina soarelui, dar in acelasi timp si optimismul, speranta si inteligenta. In alte culturi culoarea galbena reprezinta si gelozia. Specialistii sunt de parere ca aceasta culoare are capacitatea de a ne influenta conferindu-ne un sentiment de incredere in fortele proprii.
  • culoarea albastra este preferata de foarte multi oameni, deoarece confera o stare de calm si stabilitate emotionala. Este culoarea predominanta a Planetei noastre si simbolizeaza printre altele si viata. In antichitate, egiptenii foloseau aceasta culoare pentru a reprezeneta Raiul.

Ce este cromoterapia?

Cu ajutorul cromoterapiei sunt utilizate anumite culori pentru a trata diferite boli. Culorile din viata noastra prezinta o serie de proprietati. Culorile sunt o forma a luminii vizibile, a campului electromagnetic. Toate culorile pe care le putem observa in curcubeu au proprietati de vindecare. Soarele insusi reprezinta viata, imagineaza-ti o lume in care nu am avea lumina, poate de aici reiese si zicala: „daca soarele nu intra pe fereastra, intra doctorul pe usa”. S-a demonstrat stiintific ca lumina si culorile au un efect asupra noastra, mai exact asupra psihicului nostru.

Terapeutul antrenat in cromoterapie va utiliza lumina si diferite culori pentru a readuce echilibrul energetic in corpul bolnavului. Cromoterapia include totodata si utilizarea cristalelor colorate, acestea fiind plasate in zonele specifice chakrelor afectate. Corpul uman are abilitatea de a primi energia transferata de cristale, lumina si culori, fiecare dintre acestea avand o anumita frecventa.

Cum sa utilizezi cromoterapia in viata ta

Poti folosi efectele culorilor pentru a-ti crea un mediu placut atat la serviciu cat si acasa. Pentru inceput iti poti decora camera in care iti petreci majoritatea timpului in culori care sa iti stimuleze starile emotionale. Daca intr-o incapere desfasori o activitate intensa, aceasta ar trebui pictata in culori energizante, aprinse, cum ar fi culoarea galben. Daca iti doresti ca atmosfera in camera sa fie una relaxanta, poti alege albastrul.

Poti utiliza cromoterapia prin intermediul vestimentatiei de zi cu zi. De cele mai multe ori culorile pe care le purtam reprezinta starea pe care o avem in acea zi. In general, culorile inchise sunt alese de persoanele ce nu vor sa iasa in evidenta, persoanele introvertite, pe cand culorile deschise, ba chiar aprinse sunt alese de persoanele ce isi doresc sa iasa in evidenta, extrovertitii.

 

Sursa: Dezvoltarium.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin