Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Adesea am auzit în jurul meu rude și prieteni, camarazi și oameni apropiați, care îmi mărturiseau cu durere: ”nu știu cum să mă regăsesc!” I-am încurajat din instinct pe unii, deși știam că nu există o formulă magică pentru a se redresa, pentru a-și cârpi inima rănită. Cu alții am desfășurat adevărate programe de refacere fără a avea vreo competență oficială, ci doar în calitate de prieten.

Cum mă regăsesc

Dintre cei care vor citi, unii se vor recunoaște aici și ei știu cât îi prețuiesc și câtă inimă s-a pus în fiecare privire, în fiecare mărturisire și în tot ansamblul pe care l-am creat împreună. Apropierea, pericolul, supraviețuirea, ascultarea și vorbirea, împărțirea pâinii în două, toate acestea au fost ingredientele unei curățenii sufletești, în puritatea și sălbăticia naturii, peste tot prin lume, acolo unde ne-au purtat pașii. Am pornit de la idea că pot avea răbdarea de a-i asculta și nu trebuie să fiu nici medic, nici terapeut. Ci doar să fim alături zile în șir ca tovarăși de drum, departe de furia și haosul cotidian.

Cum mă regăsesc?

Revenind la ideea de bază a acestui fragment, ca să te regăsești presupune că te-ai pierdut și atunci se impune o scurtă analiză. Te poți pierde tu ca ființă, ca individ, sau ai pierdut ceva sau pe cineva? Noi ne putem pierde aici pe pământ doar prin moarte. Altfel vorbim despre pierderea unor stări, unor emoții, vorbim de schimbarea a ceea ce devenise un obicei generator de fericire. Și mai există, de asemenea, rătăcirea, situația în care noi suntem cei care ne îndepărtăm de obiceiuri, de persoane dragi, sau de anumite rutine.
Spuneam de curând că lumina este puterea cu care vedem în întuneric. Asta înseamnă să avem atâta forță încât să acceptăm că schimbările sunt inevitabile. Și să ne adaptăm mereu și mereu la ceea ce trăim într-un anumit moment al vieții.

Uneori inima nu se mai reface niciodată

Abundă informația cum că te regăsești în 5 pași. Citim cărți despre vindecarea în 7 trepte, sau găsim pe internet 10 -15 secrete pentru renaștere. Sigur că acestea sunt utile atunci când ne macină ușoare confuzii, când ne pierdem încrederea în noi, când nu ne valorizăm potențialul imens. Dar eu nu pot generaliza și vă mărturisesc că anumite pierderi nu se pot recupera niciodată.

Dragi prieteni, există suferințe care nu au rezolvare până în clipa cea din urmă. Mi-am petrecut jumătate din viață alături de unii dintre cei mai puternici și bravi oameni din generația mea. Am fost martorul mai multor cazuri în care aceste adevărate forte umane nu și-au mai revenit. Regret să fiu mesagerul veștilor triste, dar realitatea este că anumite pierderi nu se mai regăsesc. Inima nu se mai reface, rănile nu se mai cicatrizează.

Așadar, aș vrea să delimităm cele două tipuri de suferințe: nevoia de ceva ce s-a dus, ce nu mai există și, nevoia de ceea ce poate fi recuperat, regăsit. Aici voi face vorbire despre cea din urmă situație, în care piesele chiar dacă sunt rătăcite, ele există pe tabla vieții.

Recunoaște starea ta de moment

Ca să poți avea ceva, mai întâi trebuie să te ai pe tine. Ca să poți intra într-o stare, mai întâi e necesar să conștientizezi starea în care te afli acum.
Nu îți suprima sentimentele, identifică-ți emoțiile! Ieși din colțul în care stai ascuns pentru a te simți pe tine. Chiar dacă doare, chiar dacă percepi un haos, tot ceea ce trebuie să faci este să nu te retragi. Să nu închizi ochii, să nu faci refuz de emoții. La început ți se va lumina pasul, apoi lumina va continua pe o distanță și mai lungă. Chiar dacă nu vei zări ”lumina de la capătul tunelului”, dar cu siguranță vei vedea să mergi atât cât ai nevoie. Nu există un far care să îți spună ”aici este punctul în care trebuie să ajungi!”. Dar este de ajuns să ai o potecă, un drum.

Crezi în forța ta, descoperă-te!

Ca să recuperezi ceva ce ai rătăcit, ca să regăsești stare de bine, ai nevoie să mergi, ai nevoie să cauți, deci să depui un efort. Te-ai născut total, substanță din substanța universului și poți realiza tot ceea ce este permis. Fii conștient de forța ta, de calitățile nebănuite cu care ai fost înzestrat și care dăinuie în tine. Secretul se află în ființa ta pentru că tu ești un puzzle. Simte-te în măreția ta, vizualizează propria imagine și vei ajunge să știi ce cauți, vei ajunge să găsești piesa lipsă. Nu căuta ceva ce nu vei ști unde se potrivește atunci când vei găsi, ci invers, descoperă-te pe tine, pentru ca mai apoi să știi ce îți lipsește. Ai încredere în perfecțiunea universului și implicit în tine ca ființă perfecta a acestei lumi.

Natura ta este natura

Poate că sună poetic dar este cât se poate de real și obiectiv. Natura ta este natura. Când te simți pierdut încearcă să-ți amintești ce te face cu adevărat fericit. ”Ridică-te și mergi”, a spus Isus, iar de-aici poți extrapola și la tine, însuți. Mișcă-te, ieși afară și respiră, plimbă-te în natură. Poți adera la metode din tehnica Yoga -dacă ai cochetat și ai știință despre această filozofie de viață-, poți merge la sala de fitness și vei vedea că devii din ce în ce mai activ. Caută cerul, aerul curat, parcurile, pădurea, apa. Respiră printre toate aceste mici lucruri care produc bucurie inimii.

Așa cum am spus mai sus, tu cauți tocmai pentru că nu ai deja o Cale, însă trebuie să știi că foarte puțini sunt cei care o au, care știu și văd vârful pe care trebuie să ajungă. Este posibil ca vârful să ți se arate pe măsură ce urci. Dacă acum te-ai rătăcit nu te îngrijora de asta și ține minte că nu vei atinge ținta dacă stai sau cobori. Urcă un munte. Natura ta este natura!

Testează-ți limitele

Cauți ceva sau pe cineva. Cauți o parte din tine și simți că nimic nu funcționează limpede și pozitiv. Dar dacă te-ai spăla într-un pârâu rece de munte, dacă ai călători real și nu imaginar? Ai nevoie de un impuls pentru a trezi toate forțele din tine și atunci pune-te la treabă. Ieși din rutina cotidiană și fă lucruri noi și diverse. Ți-ai pus întrebarea dacă nu cumva ceea ce cauți este chiar acum în tine și ai nevoie doar de o scuturare puternică? Nu cumva mediul plafonat, mimetismul existential te-a înghițit ca o mlaștină? Atunci fă lucruri extraordinare, ieși din viața mecanică și testează-ți limitele. Așa vei reuși să descoperi noi lucruri pe care poate nu le știai despre tine, vei observa că ai abilități noi, îți vei găsi spiritul mai puternic ca niciodată și vei fi uimit de persoana pozitivă și puternică pe care poate înainte nu o cunoșteai.

Egoismul este crescut de tine. Oferă-I o educație bună!

Singurătatea, confuzia, nemulțumirea, toate acestea pot fi cauze ale unor comenzi date de o parte din tine. O latură interioară egoistă și in general negativă. Scriam în fragmentele din ”Tehnici de superviețuire” că subconștientul este un fel de ”cal troian”. Noi avem imagini și voci interioare și ai putea să iți pui întrebarea dacă nu cumva ai căzut într-o asemenea capcană, una în care să nu-ți fi educat egoismul să fie blând și pe care nu îl mai controlezi. O capcană în care ți se spune cu un ecou de îți sparge timpanele că nu ai aia, nu poți aia, nu ești așa sau nu ești invers…
Mă vei combate, prietene, spunând că e ușor de scris dar mai greu de realizat. Nu, nu este așa!

Poți face asta imediat ce iți dai seama că stările negative te-au acaparat. Le recunoști după senzațiile dese de victimizare, de nemulțumire și pesimism. In 2010 am publicat un poem pe care foarte mulți amici l-au întors pe toate parțile. Se intitula ”Doi de mine-n urma mea” și avea o adresare finală către două dintre eurile mele. -Unul al amintirilor și altul al instinctului- ”le iau două înghețate/ eu nu mănânc/ plec liniștit mai departe”. Așadar conștientizează că peste toate exprimările tale egoiste, Eul tău suprem este un tată, un frate mai mare, sau un maestru. Tu le crești, tu le educi, tu poți să le determini cursul existenței. Egoismul va fi în tine ceea ce tu insuți îi permiți să fie.

Ai putea căuta ceva ce nu există?

Prietene, tu ești experiența pe care vrei să o ai, tu, însuți, ești acțiunea din viața ta, tu ești cel care creează. Atâta vreme cât nu vorbim despre pierderi, atâta vreme cât ceea ce cauți tu se află în tine sau lângă tine, atunci poți găsi și te poți regăsi. De cele mai multe ori, mai mult, mai bun, mai puternic.
Dacă tu nu erai maxim din ceea ce oferă Universul, atunci să știi că nu erai deloc. Faptul ca ești aici și îți pui aceste întrebări, înseamnă că spiritul tău simte perfecțiunea și ființa totală care sălăsluiește în tine.
Iată o întrebare simplă: ai putea căuta ceva despre care nu ai știință? Deci știi ce ești, ce poți și ce vrei.

Ridică-te și mergi!

Cristi Iordache

Citește și alte articole DeSpre Viață:

Trairea sublima inseamna contopirea cu universul – Tratat de(spre) nemurire


Într-o zi vei pleca și vei lua cu tine tot ce ai simțit


De ce ne invadam unii pe altii?


DEFINIȚII: Normalitatea ca șablon, ucide!


Fă-ți curat în cap!


Vrem schimbare dar niciodată a noastră

Distribuie acest articol Oficial Media
Share