Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cum putea Ucraina să lovească Polonia? Surse oficiale americane spun că racheta nu a fost lansată de Rusia

Surse oficiale americane spun că racheta nu a fost lansată de Rusia. Două persoane au fost ucise marți când ceea ce autoritățile poloneze au declarat că a fost o „rachetă de fabricație rusească” a căzut în apropierea satului Przewodow, la aproximativ 6,4 kilometri vest de granița cu Ucraina, în ziua în care forțele armate ruse au lansat cel mai mare val de atacuri cu rachete asupra orașelor ucrainene în mai bine de o lună.

„Faptele indică faptul că Rusia nu a avut nimic de-a face cu rachetele care au lovit teritoriul polonez”, a declarat pe Telegram reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski. „Incidentul din Polonia este o încercare de a provoca o ciocnire militară directă între NATO și Rusia”, a adăugat acesta.

Racheta care a lovit Polonia, marți seară, a fost trasă de forțele ucrainene în încercarea de a doborî un proiectil rusesc care se apropia, au declarat oficiali americani, citați de surse oficiale, informeazăIndependent.

Surse oficiale americane spun că racheta nu a fost lansată de Rusia

Surse oficiale americane spun că racheta nu a fost lansată de Rusia

Trei oficiali americani, care au vorbit cu Associated Press sub rezerva anonimatului, au declarat că evaluările preliminare au sugerat că racheta a fost lansată de forțele ucrainene în timpul bombardamentului rusesc asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

La rândul său, președintele SUA, Joe Biden, susține că există informații conform cărora racheta care a lovit Polonia nu a fost trasă din Rusia.

„Există informații preliminare care contestă acest lucru”, a spus Biden reporterilor, întrebat dacă racheta a fost lansată din Rusia. „După traiectoria balistică este puțin probabil să fi fost tras din Rusia, dar vom vedea.”, a mai adăugat Biden după o întâlnire convocată de urgenţă cu ceilalţi lideri ai G7.

“Mă voi asigura că vom putea stabili ce s-a întâmplat exact”, a mai spus președintele.

Oficialii polonezi au declarat anterior că o “rachetă de fabricație rusească” a aterizat într-un depozit de cereale din Przewodow, Lublin, la aproximativ 6 km de granița cu Ucraina, scrie Lucian Negrea pentru știripesurse.ro.

„Incidentul cu presupusa „lovitură cu rachetă” ucraineană asupra unei ferme poloneze dovedește un singur lucru: purtând un război hibrid împotriva Rusiei, Occidentul se apropie de războiul mondial”, a scris Medvedev pe Twitter.

Citește și articolele de top:

Ana Maria Ducuță: Cum folosim Energia maternă feminină în vindecarea rănilor emoţionale?

Popriri pe conturile Revolut: ANAF a trimis către fiscul lituanian solicitări pentru datorii ce depășesc o anumită valoare

Crezi că ești un om liber sau controlat de alți oameni? Citește, vezi video, apoi lasă răspunsul tău în articol.

Piperea: FMI a spus că Germania intră în recesiune în semestrul unu 2023

Cristi Iordache – Gura de Rai din munții Bucegi a devenit un fel de Mecca

Distribuie acest articol Oficial Media
Share