Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Dacian Cioloș și-a dat demisia din USR. Dan Barna l-a acuzat că vrea partidul „pe persoană fizică”

Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR după ce programul său de reformare a partidului a fost respins. Programul politic propus de preşedintele USR, Dacian Cioloş, membrilor conducerii partidului, a fost respins la vot, cu 14 voturi ”împotrivă” şi 11 ”pentru”. Cioloş le-a transmis colegilor că îşi va anunţa decizia, în urma acestui vot, în scurt timp. Dacian Cioloş le-a transmis colegilor că va anunţa ce decizie ia, după votul din conducerea partidului.

Cătălin Drulă a fost desemnat președinte interimar al USR.

Preşedintele USR nu a vrut să renunţe la punctele din programul propus săptămâna trecută şi care au generat tensiuni majore în partid, printre care înfiinţarea unei comisii de experţi şi demiterea secretrarului general al formaţiunii, au declarat pentru News.ro surse participante la şedinţa Biroului Naţional (BN). Este vorba de comisia de experţi care să propună miniştrii, demiterea secretarului general al USR, Geroge Marussi şi impunerea unei alte persoane, interzicerea excluderilor din partid pe motiv de delict de opinie.

O şedinţă a Biroului Naţional (BN) al USR a fost convocată pentru luni dimineaţă, după ce Dacian Cioloş a cerut săptămâna trecută un vot pentru un nou program politic, ameninţând că, în caz contrar, va demisiona de la şefia partidului.

Potrivit unei înregistrări obţinute de News.ro, Cioloş a afirmat de mai multe ori, în şedinţa de joi, în care şi-a prezentat programul politic, că, în cazul în care programul nu e aprobat, îşi depune mandatul, invocând inclusiv cuvântul ”demisie”. Cioloş a declarat vineri că nu pleacă din partid, calificând drept ”complet false” informaţiile pe această temă, precum şi pe cele potrivit cărora ar fi făcut referire la posibilitatea unei separări a grupurilor parlamentare USR, invocând revenirea la PLUS

Înainte de ședința BN de duminică, Dacian Cioloș le-a transmis membrilor USR, pe grupurile interne de comunicare, ca joacă cu demisia pe masă:

Începem curând o întrunire a Biroului Național care are ca scop descoperirea cuvântului „demisie” în ultima noastră ședință. Vă spun eu ce am spus joi și voi spune și mâine, ca să fie foarte clar: dacă nu există susținere în BN pentru principiile și măsurile propuse, mandatul meu de președinte nu mai are sens. Și voi continua să lupt pentru acele principii alături de voi, ca simplu membru. Susțin 100% desecretizarea tuturor ședințelor de partid și transparentizarea trebuie să fie un deziderat permanent în politica noastră internă”.

Frământările din USR au explodat joi seară, într-o ședință a Biroului Național în care Dacian Cioloș a amenințat că demisionează dacă partidul nu va fi de acord cu programul său politic propus în ședință.

Dan Barna l-a acuzat pe acesta că vrea partidul „pe persoană fizică” și că „nu poate să meargă așa”.

Ruptura din USR are legătură cu lupta pentru putere, în condițiile în care forul de conducere al partidului este controlat de „Team Barna” după alegerile de anul trecut.

(stiripesurse.ro, digi24.ro)

Citește și:

Casieriile din bănci încep să fie digitalizate. ”Trebuie să găsim soluţii de protecţie pentru angajaţii băncilor”

Marea Britanie elimină regulile de la frontiere: Această ţară este deschisă pentru afaceri și călători

Ludovic Orban cere anularea stării de alertă: E timpul să revenim la o viață normală. Să tratăm virusul ca pe orice alt virus

Avocatul poporului: „Multă lume trăiește efectiv în sărăcie în România”

Raed Arafat: Acest val poate să fie ultimul și virusul să devină ca cel gripal

Starea de alertă a fost prelungită. Accesul la supermarketurile din mall fără certificat Covid

Carmen Tănase: Eu știu în ce minciună trăim. E un miracol că lumea n-a înțeles de doi ani de zile

Alexandru Rafila: Vaccinarea nu oprește transmiterea virusului. Românii nu trebuie forțați să se vaccineze

Melissa Ciummei, investitor: Nu sunt certificate verzi, este vorba despre resetarea sistemului financiar

Distribuie acest articol Oficial Media
Share