26/10/2021

Deputat Carmen Holban: Guvernul minte și manipulează grosolan în interes politic

Deputat PSD Dâmbovița, Carmen Holban, a vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă, despre evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor, eveniment incredibil care a revoltat o țară întreagă. Oamenii nu mai pot avea încredere nici în sistemul sanitar și nici în cei care ne conduc, cu ignoranță și sfidare cronică, spre o tot mai mare prăpastie, socială, economică, și cea mai îngrijorătoare, o criză medicală fără precedent. Sunt milioane de oameni cu probleme cronice de sănătate, ce veți face cu ei, o sa-i ucideți pe toți prin lipsa serviciilor medicale?

Am mai spus, din această ”pandemie” scapă cine poate, suntem pe cont propriu – din momentul în care am ajuns să fim ”hăituiți”, arși de vii, evacuați, omorâți, lipsiți de dreptul la viață și sănătate de către cei care de fapt ar trebui să ne apere, și culmea, îi mai și plătim din asigurările sociale, ”ca să ne facem bine”.

Declarații pe larg, deputat Carmen Holban:

”Am primit două mesaje pe o rețea de socializare, în noaptea de vineri spre sâmbătă.
O rudă a unei doamne din Târgoviște, internată la Spitalul Foișor și evacuată, a fost trimisă acasă cu mașina fiului său în condiții necorespunzătoare pentru o persoană proaspăt operată. Iar Guvernul spune că pacienții cu probleme ortopedice pot fi rezolvați oriunde și că este total nejustificată condamnarea deciziei de a scoate noaptea din Spitalul Foișor, oameni proaspăt operați. O să răspund acestui mesaj acum.

Ce s-a întâmplat înainte de evacuarea pacienților?

Ministrul Sănătății a emis două ordine. Primul, în 26 martie, prin care Spitalul Foișor era inclus pe lista unităților sanitare pentru pacienți COVID 19, iar al 2-lea, emis pe 2 aprilie, prin care se modifică anexa cu lista spitalelor COVID, în care Spitalul Foișor nu mai apărea. Mai apoi, vineri, 9 aprilie, Raed Arafat, trimite un ordin avizat de ministrul Sănătății, prin care unitatea medicală este operaționalizată ca să primească pacienți infectați cu noul coronavirus.

Nimeni nu neagă presiunea tot mai mare din sistemul sanitar resimțită de din cauza pandemiei. Dar acest lucru nu justifică tratamentul inuman la care au fost supuși pacienții de la Spitalul Foișor.

Citește și: Deputat Carmen Holban: Rețetele compensate se vor elibera de la orice farmacie din țară

Este nevoie ca acest Spital sa fie transformat în unitate suport Covid? Da, este nevoie. Problema este cine trebuie să facă acest lucru și mai ales cum să facă acest lucru.

S-au ocupat de asta cei care au dus România pe locul 10 în lume la mortalitate, provocată de pandemie.

Din martie anul trecut, de la debut, au murit 2100 mai mulți oameni la fiecare milion de locuitori, față de anii precedenți. Studiul făcut de Financial Times, vorbește de un exces de mortalitate în care pot fi incluși și cei afectati indirect de pandemie. Adică cei care au murit de alte boli pe care nu le-au mai putut trata din cauza crizei sistemului medical din România.

În tot acest timp, când date clare și concrete, puse la dispoziție de OMS și publicate de presa internațională în analize riguroase ale modului în care guvernele gestionează criza pandemică, autoritățile române prin vocea lui Raed Arafat, ne spun că ne aflăm printre țările cu cele mai mici rate de mortalitate cauzate de covid 19.

Aceștia sunt oamenii care au decis evacuarea unui spital întreg. Iau decizii absurde pentru că nu-și mai pot acoperi incompetența. De un an de zile improvizează. Fug de răspundere și în același timp, mint și manipulează grosolan, doar în interesul lor politic.”

Citește și:

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share