Deputat Carmen Holban: Rețetele compensate se vor elibera de la orice farmacie din țară

Persoanele asigurate vor putea să își procure medicamentele de pe rețetele compensate sau gratuite de la orice farmacie din ţară ce are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate începând de astăzi, 1 aprilie.
Anunțul a fost făcut de către doamna deputat PSD, Carmen Holban, pe pagina de facebook.
”Salut acest act de justețe față de români, care pune în aplicare o hotărâre de guvern emisă încă din anul 2018 de către fostul guvern PSD. Până acum, oamenii își puteau procura rețetele prescrise doar de la farmaciile de pe raza județului medicului emitent, aflat în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a mai precizat aceasta.
Fac excepţie medicamentele care fac obiectul contractelor cost-volum-rezultat, care se eliberează indiferent de casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă asiguratul, cu condiţia ca furnizorul de medicamente să fie în contract cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu care se află şi medicul care a emis prescripţia medicală, a explicat Carmen Holban.
”De asemenea, farmaciile vor încheia contract cu o singura casă de asigurări de sănătate, nu vor mai întocmi evidenţe distincte şi nu vor mai efectua raportări lunare către două case de asigurări de sănătate, reducându-se astfel birocraţia existentă până acum în sistem.
Este lăudabilă operaționalizarea măsurii, legiferată prin HG 351/2021, chiar dacă intră în vigoare la aproape trei ani după ce a fost propusă prin HG 140/2018 și după ce a fost amânată de mai multe ori de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, deoarece românii vor putea astfel să fie mai prompt ajutați în cazurile de urgențe farmaceutice”, a mai declarat deputatul PSD.
Citește și:
Distribuie acest articol Oficial Media
Share