Dreptul la lumina zilei, dreptul la aer, dreptul la viață! Karin Keller-Sutter se opune ferm reținerii totale - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Dreptul la lumina zilei, dreptul la aer, dreptul la viață! Karin Keller-Sutter se opune ferm reținerii totale

Dreptul la viață este elementar și în Elveția la fel ca în Suedia și multe alte țări, se poate circula liber pe străzi și în parcuri. Desigur, oamenii sunt disciplinați și păstrează măsurile de protecție împotriva coronavirus. 

Dreptul la lumina zilei, dreptul la aer, sunt drepturi elementare la viață și, după cum afirmă medicul Alexandru Dobrinov. La Geneva și în general în Elveția, oamenii se pot plimba liberi în parcuri, pe malul lacului sau la pădure.

Polițiile cantonale îndeamnă elvețienii să renunțe la călătorii inutile, dar nu sunt impuse interdicții. Prezența poliției va fi consolidată în locurile publice ale tuturor cantoanelor și mai ales în parcuri, unde nu se acceptă să se circule în grupuri mai mari de 5 persoane, anunță swissinfo.ch.

Claus Kohnlein: Bani încasați din miliarde de teste coronavirus. Află aici care este adevărata primejdie!

Dreptul la viață: ”Mergem deja foarte departe. O reținere totală poate avea consecințe foarte grave”

În timp ce unii pledează pentru o reținere totală în Elveția, ministrul Justiției, Karin Keller-Sutter, se opune ferm.

„Mergem deja foarte departe. Cu o reținere totală, consecințele sociale, psihologice, economice și financiare ar fi foarte grave “. A declarat ministrul liberal-radical într-un interviu publicat miercuri în Le Temps. O oprire completă a liberei circulații ar prezenta în special un risc foarte mare”, explică ministrul pentru sursa citată.

Autoritățile îndeamnă populația să mențină disciplina. Ultimele evoluții: Creșterea numărului de cazuri de Covid-19 pare să încetinească, dar este prea devreme pentru a face prognoze, estimează Oficiul Federal al Sănătății Publice.

”Oamenii nu trebuie ținuți în case”, afirmă virologul Hendrik Streeck. ”Virusul nu se transmite prin aer sau de pe suprafețe ”contaminate”

”Nu avem măsuri atât de drastice, avem dreptul să ieșim fără controale”

Populația e disciplinată și resemnată, a spus medicul Alexandru Dobrinov. “Unii mă întreabă pe mine, ca medic, dacă pot merge la plimbare, în pădure sau pe malul lacului. Nu avem măsuri atât de drastice, avem dreptul să ieșim fără controale. Singura restricție este să nu fie grupuri de mai mult de cinci persoane și să se respecte distanța de securitate. În magazine și farmacii se intră pe rând. Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și chioșcurile mici”, conform digi24.ro

“Situația din Elveția este mai puțin gravă decât acum câteva săptămâni, dar este încă prea devreme pentru a face o prognoză fiabilă”, a declarat joi Daniel Koch, șeful unității de criză a guvernului elvețian. 

Joi după-amiază, 18.072 de persoane au fost pozitive în Elveția și 497 au murit până în prezent. Peste 2.000 de cetățeni elvețieni aflați în străinătate au fost repatriați.

Măsuri:

Interzicerea adunărilor publice și private a mai mult de 5 persoane;

Închiderea unităților publice și a magazinelor neesențiale (farmaciile și supermarketurile rămân deschise);

Închiderea tuturor școlilor interzicerea tuturor evenimentelor publice și private, inclusiv evenimente sportive, activități asociative și piețe unde sunt adunări mai mari de 5 persoane.

Aceste restricții sunt valabile până pe 19 aprilie, dar pot fi extinse. Cei care nu le respectă riscă amenzi.

Situaţia financiară dificilă în care se află multe gospodării din România din cauza epidemiei de coronavirus 

Dreptul la viață

Institutul de Cercetare Rotman, Canada – Despre efectul benefic al plimbărilor în natură

Plimbările în natură reprezintă o metoda terapeutică usoara si lipsita de orice restrictii. Recomandata tuturor persoanelor care vor sa-si mentina starea de sanatate la cel mai bun nivel. Nu este nevoie sa strabatem sute de kilometri pentru a respira aer curat si a ne bucura de liniste si de verdeata. Chiar si in orasele mari exista foarte multe locuri in care ne putem plimba si incarca energetic. De exemplu in parcuri sau in gradinile botanice. Primavara si vara, aceste locuri sunt adevarate surse de relaxare.

O plimbare in parc aduce numeroase efecte benefice starii generale de sanatate, actionand asupra intregului organism, iar studiile confirma acest lucru. Atunci cand ne plimbam, este stimulata arderea grasimilor, creste capacitatea de concentrare, fiind initiat in acelasi timp un proces de relaxare si calmare a nervilor. Plimbarile in natura stimuleaza buna functionare a oaselor, muschilor si articulatiilor, aducand beneficii chiar si persoanelor care au diferite afectiuni ale aparatului locomotor.

Nu putem să ne focalizăm atenția doar pe COVID-19, întrucât există și pacienții cu alte afecțiuni, care au nevoie să fie tratați. 

Natura – cel mai bun medicament

Miscarea in aer liber poate fi facuta pe tot parcursul anului, inclusiv iarna. Medicii recomanda cateva zeci de minute de plimbare prin zapada, atunci cand aerul este mai curat. In acest fel, pot fi ameliorate si unele probleme ale sistemului respirator.

Un studiu realizat la Institutul de Cercetare “Rotman” din Canada a scos in evidenta faptul ca o plimbare in natura are acelasi efect cu o veste buna pentru persoanele diagnosticate cu forme grave de depresie. Psihologii au ajuns la concluzia ca plimbarile in mijlocul naturii au ajutat considerabil persoanele care sufereau de depresie clinica, imbunatatind atentia si memoria. Mersul pe jos accentueaza latura creativa, intensifica emotiile si ne calmeaza nervii, alungand starile de anxietate. Atunci cand ne plimbam in natura, ne incarcam cu energia mediului inconjurator. Aceasta interactiune are efecte similare cu meditatia sau rugaciunea. Natura este considerata cel mai bun antidepresiv, lipsit de contraindicatii si efecte adverse.

Citește de ce statul în casă este cu mult mai dăunător:

”Oamenii nu trebuie ținuți în case”, afirmă virologul Hendrik Streeck. ”Virusul nu se transmite prin aer sau de pe suprafețe ”contaminate”

Dreptul la viață

Distribuie acest articol Oficial Media
Share