30/11/2020

Fiecare dintre noi are ceva bun de oferit acestei lumi

meNi se intampla cateodata sa judecam actiunile celor din jur, sa-i consideram in afara celor drepte si bune. Dar suntem mereu constienti de ce este drept si bun? Uneori nu le dam nici o sansa, taiem si catalogam din prima, acela e un nebun, aceea e o nesuferita…si exemplele pot continua de la simple etichetari personale pana la actiuni si evenimente de ordin social, mondial, etc.

Mereu punem etichete si incadram oamenii si actiunile lor la bun si rau. Nu cred ca exista oameni perfecti ci perfectibili. Da, este un cliseu, sa nu uitam insa ca fiinta umana este intr-o continua evolutie, de la nastere si pana la trecerea intr-o alta dimensiune. Viata dupa viata ea se sculpteaza asemena unei statui, dintr-o roca bruta; dalta finizeaza putin cate putin pana ajunge la ceea ce trebuie sa fie. Cred ca asa suntem si noi, niste statui stralucitoare in roci brute pe care zi de zi le modelam dupa interiorul care striga la noi. Sunt nevoita sa-mi fac mea culpa si sa-mi para rau ca am emis niste pareri de-a lungul vietii fara sa privesc in ansamblu, sau fara sa ma gandesc sa privesc asa. Daca oamenii ar fi fost doar cum ii etichetam noi in fiecare zi, Dumnezeu n-ar mai fi putut construi nimic din omenirea asta. Daca el n-ar sti pe cine se bazeaza in fiecare zi, ar renunta sa mai nasca oameni.

Suntem legati unii de altii si uitam acest lucru

Totul este o interconectare asemenea unei panze de paianjen. Avem nevoie unii de altii, si fara sa stim ne indepartam pe criterii si etichete lumesti care n-au nicio legatura cu ceea ce suntem noi cu adevarat, cu cei din interiorul nostru. Cand primesc asemenea lectii spun multumesc pentru o noua constientizare. Fiecare dintre noi ofera acestei lumi suport, fiecare o sustine prin existenta sa. Insusi universul se oglindeste si recreaza continuu prin noi si prin tot ce exista si este viu in timp si spatiu. Imagineaza-ti ca ai deasupra ta universul asemenea unei imense farfurii pe care toti oamenii o tin cu mainile ridicate deasupra capului. In momentul in care dispar anumiti oameni se creaza dezechilibre, farfuria se clatina, insa universul are grija sa se reconstruiasca mereu. Un prieten mi-a spus ca de fapt se naste acelasi numar de fiinte. N-am fost niciodata nici mai multi, nici mai putini, ci doar in echilibru, precum o fantana arteziana care isi refoloseste apa.

Avem timp sa dam tot ce e mai bun din noi, avem timp sa devenim acele statui stralucitoare, daca nu acum, in viata urmatoare. Depinde de noi cat de mult ne dorim conectarea cu sursa sau experimentarea in lumea materiala, grosiera, cea care sta departe de lumina. Inteleg acum de ce totul este perfect asa cum este. Pentru ca asa este! 🙂

“Nu exista infern. El este doar imaginea raiului in care cu voie sau fara voie, mutam continuu lucrurile de la locul lor.”  (Cristi Iordache)

Lasa dom’le lucrurile acolo unde sunt! Lasa pomul unde a crescut, casa la locul ei si oamenii pe drumul lor. Fa tot ce poti din locul in care esti si sunt sigura ca vei ajunge exact acolo unde trebuie la momentul potrivit. 

Si nu uita…Fiecare dintre noi are ceva bun de oferit acestei lumi!

 

Oana Grigore

Distribuie acest articol Oficial Media
Share