Interviu cu dr. Claus Kohnlein despre teste coronavirus - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Interviu cu dr. Claus Kohnlein despre teste coronavirus

Există foarte multe semne de întrebare referitoare la această boală, la decesele cauzate și la felul cum ea acționează. Foarte mulți specialiști din întreaga lume au emis alte ipoteze. Este foarte bine să știm și alte opinii, pentru a ajuta medicii și organele abilitate în a eradica rapid această epidemie.

Marilena Rotaru, scrisoare deschisă către Coronavirus


Victor Ponta: De ce mai menținem starea de urgență??


Vă prezentăm mai jos interviul cu dr. Claus Kohnlein:

00:00 Prezentare: Coronavirusul – primejdie sau epidemie de teste de laborator? Interviu cu dr. Claus Kohnlein. În fiecare zi auzim noi relatări despre răspîndirea coronavirusului, care schimbă viața cotidiană a întregii populații mondiale în proporții necunoscute pînă azi. În Italia guvernul a decretat în toată țara restricții de deplasare și a anulat libertatea de deplasare și întrunire pe motivul numărului mare de îmbolnăviri. Măsuri de urgență asemănătoare au fost luate în alte țări europene. În Germania, de pildă, tot mai multe școli și grădinițe s-au închis. În 12 martie anul acesta, 127963 persoane au fost confirmate ca infectate cu coronavirus. 68310 persoane au fost lecuite și 4718 persoane au murit. Spre comparație, conform Institutului Robert Koch, 119280 persoane au fost infectate cu gripă doar în Germania în sezonul de gripă 2019/2020. În total, pînă acum au fost 202 morți de gripă în Germania. Spre comparație, coronavirusul a pricinuit 4 morți în Germania. În ciuda numărului relativ mic de morți, Organizația Mondială a Sănătății a declarat în 11 martie pandemie. Declararea ca pademie înseamnă că o boală infecțioasă se răspîndește în mai multe țări și continente
01:36 Reporter: Dar e coronavirusul atît de primejdios cum zic Organizația Mondială a Sănătății, autoritățile și ziarele? Doctorul Claus Kohlein este o persoană care vede adevărata primejdie nu în coronavirus ci în testele de laborator. Claus Kohlein e medic și publicist. Împreună cu jurnalistul de știință Torsten Engelbrecht a publicat cartea „Nebunia virusurilor”, cu subtitlul „cum industria medicală anunță constant epidemii și realizează profituri de miliarde pe seama banilor publici”. A fost vorba de răspîndirea altor presupuse molime virale, precum SARS, gripa aviară, gripa porcină. Donul Kohnlein poate fi considerat un specialist în domeniul bolilor virale și pretinselor molime provocate de viruși Ascultați declarațiile sale cu privire la pandemia cu coronavirus într-un interviu la începutul lunii martie.
02:47 Veto. Discuție fără tabuuri.
02:51 Reporter: Coronavirusul. Dacă am reținut bine, fac un bilanț al situației actuale. Sînt mai mult de 4000 de cazuri în lume, mai mult de 2700 morți. Pare ceva dramatic, pentru mine ca nespecialist și probabil la fel pentru multă lume care citește ziarele sau se uită la TV. Dar dumneavoastră spuneți că nu este așa de dramatic. Cum justificați asta?
03:14 Claus Kohlein: Trebuie să ținem seama de numărul de persoane care mor în fiecare zi. Aceasta este situația: o mulțime de oameni mor în fiecare zi. Dacă ne gîndim la China: 30000 sau 50000 mor în fiecare zi Dacă considerăm o speranță de viață de 70-80 de ani la o populație de cam 1 miliard,, avem o mulțime de morți în fiecare zi. Din punct de vedere clinic această molimă nouă nu se poate deosebi de o gripă. În același fel se răspîndește și noul virus. S-a iventat un test nou pentru anticorpi și li s-a spus oaenilor care au reacționat pozitiv „iată, aveți această boală nouă”. Ceea ce nu auzim în presă și TV, oamenii tineri și robuști care sînt testați pozitiv nu sînt deloc bolnavi. Ei n-au nici o problemă. Ei sînt doar puși în carantină și asta e singura lor problemă. O problemă care nu trebuie subestimată, să trebuiasc să te izolezi 15 zile.


Marilena Rotaru, scrisoare deschisă către Coronavirus


Victor Ponta: De ce mai menținem starea de urgență??


04:26 Reporter: Pe o corabie, de pildă.
04:28 Claus Kohlein: Pe o corabie, sau nu contează unde. Ăsta e motivul pentru care am cerut recent un test. Am vrut să mă testez pentru coronavirus findcă aveam de gînd să zbor în Samoa și am citit pe internet că în Samoa nu sînt primiți turiști dacă nu au rezultate negative la un test nu mai vechi de 3 zile. M-am adresat unui laborator și am zis „am nevoie de un test”. De acord, nici o problemă, mi s-a spus. Vă facem testul gratuit fiindcă sînteți un confrate. Atunci mi-am dat seama că afacerile joacă și aici un rol. Testul costă 150 euro. Este un serviciu excepțional pe care asigurările de sănătate nu-l pot acoperi. Oricum, am dorit să fac acea călătorie și am vrut să-mi procur un test negativ ca să pot merge. Apoi, asistentul meu m-a întrebat: doctore, ce te faci dacă testul e pozitiv? Și m-am gîndit că are dreptate. Am sunat imediat și am anulat. Gata, nu vreau nici un test. Că urmările (dacă testul ar fi fost pozitiv) ar fi fost că trebuie să-mi închid cabinetul și să pun toată lumea în carantină.
05:52 Reporter: Există obligații de acest fel?
05:56 Claus Kohlein: Da, există asemenea obligații. Regulile referitoare la molime. Ar fi trebuit să izolez și să paralizez tot. Exact cum se întîmplă acum în China, în Italia, în orașe. Un comportament complet absurd, după părerea mea. Dar astea sînt regulile Centrului de Control al Epideiilor din SUA. Ei au distribuit aceste reguli la toate centrele subordonate, practic tuturor țărilor și asta se întîmplă în acest moment. Acest scenariu, s-o spunem în treacăt, a fost stabilit la Universitatea John Hopkins. Mai precis, Bill Gates a prezentat un scenariu despre modul cum trebuie acționat dacă apare o nouă gripă în lume. Eu am pe conștință faptul că am criticat SIDA în acea vreme. Am scris această carte pe subiectul SIDA, împreună cu jurnalistul Torsten Engelbrecht – „Despre nebunia virusului”. Și practic acum avem o revenire la această poveste. La vremea respectivă era boala SIDA obiectul…
07:11 Reporter: Aș prefera să vorbim de coronavirus, dacă sînteți de acord.
07:16 Claus Kohlein: Bine. N-am isprăvit cu coronavirusul. Coronavirusul este, socialmente, o nouă epidemie de testări. Ca urmare aceste teste, PCR, se răspîndesc acum în întreaga lume, pentru că toate laboratoarele din lume fac acest test pe bază de PCR. PCR este o tehnică nouă care există de cîtăva vreme. De cîțiva ani. PCR înseamnă „reacție polimerizată în lanț”. Este o metodă care îngăduie amplificarea bucățelelor de ARN și ADN și a le măsura, pentru ceea ce se cheamă „încărcătura virală”. Se pune o amorsă care corespunde secvenței de ADN și dacă reacționează pozitiv se consideră că am găsit un virus și că îl putem amplifica pînă la o încărcătură măsurabilă. Asta nu are nimic de a face cu o infecție. Asta nu înseamnă că avem aici un bolnav ci o persoană testată pozitiv și o pretinsă molimă. Morțile naturale pe care le avem în fiecare zi, există mereu persoane care mor de pneumonie, sînt acum redefinite: „Acești pacienți au murit de coronavirus”. În perioada gripei aviare se spunea că au murit de gripă aviară. În perioada gripei procine se spunea că au murit de gripă porcină. Pot să vă dau o pildă din propria mea experiență. E vorba de un pacient de 80 de ani, care se afla într-un cămin de bătrîni. Acesta a avut pneumonie. A fost transferat la un spital pentru un tratament mai bun. Apoi, fiindcă nu mai era nimic de făcut, a fost returnat la căminul de bătrîni, unde a murit. A venit doctorul, și pentru că era perioada gripei porcine, avea în geanta sa un test pentru acea gripă. A făcut rapid testul. Testul s-a dovedit pozitiv pentru gripă porcină. A doua zi a apărut în ziare știrea despre o victimă a gripei porcine. La vremea respectivă era gripa porcină, care nu era nimic altceva decît o epidemie de teste, care se adăugau la gripa deja existentă. Și ne întrebăm: cine profită de toate acestea? De ce se întîmplă asta atît de des? Sînt convins că epoca marilor molime a trecut ș că toate aceste institute de luptă cu moliele sînt de fapt de prisos. Precum Centrul de Control al Epidemiilor. De fapt nu mai avem nevoie de el de multă vreme, pentru că codițiile de viață ale oamenilor sînt bune și vremea molimelor a trecut. Nu găsim molime decît acolo unde a fost un cutremur de pămînt ori altă catastrofă naturală și unde sistemul sanitar nu mai funcționează și există oameni flămînzi sau în zonele de război ori în alte situații de acest fel și boli vechi pe care le-am învins de mult se pot în continuare multiplica.
10:20 Reporter: Vreți să spuneți că au rămas fără rațiunea lor de existență?
10:23 Claus Kohnlein: Da, sigur. Dacă pompierii n-au nimic de făcut, ce vor face? Vor da foc! Asta e o tactică cunoscută.
10:29 Reporter: Cred că multe persoane nu înțeleg felul cum funcționează testul Spuneți că aceste teste nu ajută deloc la oprirea molimei cu coronavirus?
10:38 Claus Kohnlein: Da, se poate zice așa. Dacă se opresc testele, nu mai există molima.
10:43 Reporter: Asta înseamnă că dacă cineva are o gripă normală, precum multe alte persoane de pe stradă.
10:47 Claus Kohlein: Da. Putem spune exact asta.
10:52 Reporter: Coronavirusul nu arată într-un fel anumit?
10:59 Claus Kohlein: Nu, nu este cazul. Pentru un medic, tabloul clinic al bolii nu e cu nimic diferit. De pildă, în cabinetul meu m-am întîlnit des cu pneumonii. Din punct devedere clinic nu se deosebesc de infecția cu coronavirus. E același tablou clinic. Trebuie să fac un test, și dacă e pozitiv, e considerat coronavirus. Dacă e negativ, e altceva.
11:30 Reporter: Deci acum, cînd testez pe cineva pentru pneumonie, înseamnă că are pneumonie.
11:35 Claus Kohlein: Da.
11:36 Reporter: Și dacă-l testez pentru coronavirus, are coronavirus, deși e aceeași boală.
11:42 Claus Kohlein: Exact. E același tablou clinic.
11:45 Reporter: Acum, spuneți că mai ales persoanele bătrîne au un sistem imunitar slăbit.
11:49 Claus Kohlein: Persoanele în vîrstă mor de pneumonie.
11:51 Reporter: Dar este și descoperitorul coronavirusului, Yang (?), care a murit la 33 de ani.
11:56 Claus Kohlein: Da. E o poveste interesantă. Aș vrea să știu de ce a murit el cu adevărat. Nu se moare de pneumonie la 34 de ani. În orice caz, nu în împrejurări normale. Este o situație foarte deosebită pentru el. El a început aceste teste. Ne întrebăm de ce un oftalmolog, era oftalmolog, s-a apucat să caute un virus la un chinez de 89 de ani atins de pneumonie. Aceasta este întrebarea pe care mi-aș pune-o eu dacă aș vrea să caut pricina acestei molime Nu poți găsi pacientul zero. Se zice pacientul zero, dar și doctorul zero. Cum cineva, un medic, a putut valida o cercetare cu privire la un virus, raportîndu-se la un tablou clinic complet banal. Am putea face aici teoria conspirației. Iată un grup de medici și cercetători care studiază un nou doeniu de activitate, cum pot declanșa o molimă. Acest om a fost arestat de chineji, de politicieni, pentru că a vorbit despre această poveste. Știați?
13:14 Reporter: Da. Știam. E adevărat.
13:21 Claus Kohlein: A fost relatat de presă. Îmi închipui că nu a fost numai acest medic. Dar a fost un grup de oameni de știință care, la rîndul lor, au făcut presiuni asupra politicienilor ca să înțeleagă că e vorba de o molimă și că aceasta nu trebuie ascunsă. Experiența arată că politicienii reacționează imediat. Cum e și aici, în Germania. Ei reacționează imediat cînd un expert îi anunță că un nou virus a apărut și că o molimă e iminentă. Ei trebuie prin urmare să reacționeze imediat. Dacă nu, li se va reproșa mai apoi moartea a o mulțime de oameni. Cum am spus-o, dacă testul cu coronavirus iese pozitiv. S-ar spune că morțile respective s-ar fi putut evita, și atunci, foarte repede, postul lor ar fi în primejdie.
14:05 Reporter: Ce s-a întîmplat la Wuhan, acest oraș chinez cu 11 miloane de locuitori?
14:11 Claus Kohlein: După părerea mea, nu s-a întîmplat nimic, în afara unor măsuri nebune. Măsuri de apărare care sînt cu adevărat primejdioase. E ca în vreme de război. Nu e nimic de mîncare. Străzile sînt goale.
14:24 Reporter: China a construit spitale cu viteză record.
14:28 Claus Kohlein: E adevărat, a construit spitale în timp record. Și a fost o rată de mortalitate normală. Nimeni n-a murit prematur. Sînt boli normale. Doar presa arată că numerele continuă să urce. Nuărul morților a continuat să crească. Numerele nu pot fi decît în creștere, cîtă vreme nu ne vo opri din testări.
14:50 Reporter: Și după toate probabilitățile, vor continua să crească, desigur.
14:55 Claus Kohlein: Da, e adevărat. NUmerele nu încetează să urce.
15:00 Reporter: Bine, dar totuși al Wuhan sînt multe cazuri. Dacă este o gripă normală, totuși este un număr excesiv de cazuri.
15:10 Claus Kohlein: E doar o aparență. NUmerele comunicate sînt ridicole, dacă ne gîndim la numărul de persoane care trăiesc acolo. Să ținem seama că e vorba de 40 de milioane.

Text preluat de pe blogul Marius Mioc

Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)


Marilena Rotaru, scrisoare deschisă către Coronavirus


Victor Ponta: De ce mai menținem starea de urgență??


 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share