Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

ÎPS Teodosie: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată

După ce Dan Barna a anunțat luni că va propune un parteneriat între Guvern și Biserica Ortodoxă Română pentru a încuraja populația să se vaccineze împotriva Covid, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a transmis, la Antena 3, că preoții nu se vor implica “în propaganda pentru vaccinare”.

„Cum să fim noi deasupra științei medicale? De aceea, noi ținem pe enoriași cu vaccinul credinței și a liturghiei, acesta este vaccinul nostru. Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată și nu se spune la nivel național câte prejudicii au avut cei vaccinați în diferite părți”, a spus ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului a mai precizat că comunicatul transmis astăzi de BOR, care susține că Biserica și-a afirmat deja de nenumărate ori poziția favorabilă față de vaccinarea, este suficient.

„Avem știri pe toate laturile, dar la noi este îndemn pentru vaccinare la care să participăm și noi. Nu se cuvin. Comunicatul oficial al Bisericii Ortodoxe Române este de ajuns, este foarte limpede și trebuie să mergem cu toți credincioșii în biserică și din biserică către Hristos, doctorul suprem, adevărul suprem”, a spus ÎPS Teodosie.

”Nu umblăm cu adevărul relativ, noi avem această menire să prezentăm creștinilor adevărul revelat și nu să vorbim despre vaccinare unde nu ne este locul.” ÎPS Teodosie

Reacția lui ÎPS Teodosie a venit la câteva ore după ce vicepremierul Dan Barna a anunțat că va propune la nivelul guvernului un parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română pentru a încuraja populația să se vaccineze împotriva Covid-19.

Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat. „Este un drept, nu o obligație”

De asemenea, Barna a arătat că o invitație din partea preoților la vaccinare ar putea să cântărească mult în creșterea dorinței în rândul populației.

La scurt timp, Patriarhia Română a reacționat într-un comunicat și a transmis că și-a afirmat deja de nenumărate ori poziția favorabilă față de vaccinarea împotriva noului coronavirus și că i-a îndemnat pe clerici și pe laici să ia în serios boala și să se informeze din surse credibile.

Totodată, BOR a transmis azi că Patriarhul Daniel încă nu s-a imunizat anti-COVID.

sursa: libertatea.ro

Citește și:

Noi măsuri de relaxare de la 1 august aprobate astăzi de Guvern

Cîțu cere societății civile și mediului privat să se implice în campania de vaccinare

Se devoalează mascarada: Lucrătorii feroviari din Franța amenință cu greva dacă se va impune pașaport sanitar călătorilor

Cîțu: Nu știm exact de ce NU a mers campania de vaccinare

”Lupta noastra este pentru libertate si prezervarea drepturilor fundamentale”

”Vaccinarea nu este o vânzare de produse la care faci promoție!”

Epoca Descreieraților: Experimente medicale cu loterii și premii, un fel de haine noi și bomboane oferite de Mengele

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">