Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Lazarev: Dacă nu vă place destinul dumneavoastră, schimbați-vă propriul caracter

”…Conștientizați că ura, supărarea, judecata, regretul, greşeala, nemulțumirea față de destin – toate acestea reprezintă o agresivitate îndreptată către Dumnezeu, deoarece emoțiile agresive ajung în suflet, acolo unde are loc comunicarea cu Dumnezeu.
În momentul în care o persoană își revizuiește propria viață, în momentul în care au loc primele schimbări cu el, începe calea spre mântuire. Fiți atenți la trăsăturile negative ale propriului caracter și încercați să scapați de ele.
Gândiți-vă la ce calități pozitive trebuie să aveți și străduiți-vă să le dobândiți și să le dezvoltați.
  • Pentru început încetați să vă revoltați și să fiți mânioși deoarece revolta și mânia înseamnă neacceptarea interioară a ceea ce se întâmplă, lucru care este, de fapt, o luptă cu Dumnezeu în planul subtil. De asemenea, nu mustrați, nu judecați și nu acuzați pe nimeni.
Încercați să simțiți că tot ceea ce se întâmplă este firesc și, în mod rațional, să simțiți că nu aveți dușmani, ci doar probleme care trebuie rezolvate. Dacă o persoană v-a jignit, atunci acest lucru se datorează doar faptului că aceasta, ca și dumneavoastră, nu este perfectă. Ajutați-vă pe sine și pe acea persoană. Dacă nu vă place o situație, îmbunătățiți-o.

Dacă nu vă place destinul dumneavoastră, schimbați-vă propriul caracter, deoarece caracterul dumneavoastră este chiar destinul dumneavoastră.

Scapați de enervare, nemulțumire, de dorința de a reproșa și de a învinui pe cineva, de revoltă, de mânie, învingeți teama, ura, regretul și tristețea. Dacă veți reuși să faceți acest lucru măcar într-o anumită măsură, înseamnă că sunteți pe calea cea dreaptă.
Începeți cu lucrurile elementare, deoarece caracterul nu se schimbă imediat. Este necesar să scăpați treptat de propriile defecte și să depuneți eforturi să deveniți mai bun. Trăsăturile bune de caracter au legătură cu sufletul, iar trăsăturile negative, problematice – cu trupul.
  • Atunci când trupul devine mai important decât sufletul, apar lăcomia, invidia, agresivitatea, ura, supărarea, judecata, frica, tristețea, regretul, sentimentul de superioritate și omul începe să se închine propriilor dorințe și instincte. Toate acestea se întâmplă atunci când forma ajunge pe primul plan.
Dar, în momentul în care simțiți că iubirea trece prin dumneavoastră, atunci deveniți mai milos, mai blajin, puteți să iertați, încetați să vă mai grăbiți, să vă mai enervați, să reproșați și să învinuiți pe cineva, dumneavoastră ajutați situația, ameliorând-o.
În loc să aveți pică pe cineva, începeți să acționați, străduiți-vă să schimbați situația. Dacă aveți pretenții, nu le acumulați în interior, ci vorbiți despre ele cu sinceritate și cu onestitate. Și atunci lumea începe să se schimbe împreună cu dumneavoastră, deoarece starea interioară este ceea ce vi se întâmplă și acest lucru este ceea ce trebuie să înțelegeți în primul rând….”
S.N. Lazarev
Fragment carte ”Sănătatea omului”
Citește și:
Distribuie acest articol Oficial Media
Share