18/09/2021

Mediul înconjurător nu este de unică folosinţă! Partidul ALDE Dâmboviţa luptă pentru un mediu mai curat

Candidatul ALDE la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Ionel Petre, ghidează cetăţenii către un viitor verde.  Mediul înconjurător nu este de unică folosință!  

Soluțiile „verzi” pentru un mediu mai curat

„Un mediu înconjurător murdar și neîngrijit înseamnă un mare pericol pentru sănătatea cetățenilor! Tocmai de aceea, cu toții suntem responsabili pentru siguranța noastră. Natura ne oferă principala resursă de supraviețuire, oxigenul. Vă propun câteva măsuri concrete, prin care să reușim împreună să ducem o viață mai curată în județul Dâmbovița, o viață de cetățeni europeni:  

Deșeurile menajere nu vor mai fi ridicate de colectori dacă nu sunt selectate. Astfel, dâmbovițenii vor fi sprijiniți prin acordarea de saci de unică folosință, prin stabilirea unor costuri minime sau reduceri la abonamente pentru colectare. Mai mult decât atât, cerem triplarea amenzilor pentru cei care depozitează deșeurile în zonele neautorizate! 

Ionel Petre, ALDE: Este timpul pentru demonstrarea “bărbăției” politice! Nu mai așteptați să iasă poporul în stradă!

”Bogăția montană din județul Dâmbovița trebuie pusă în valoare!”

Ionel Petre candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița

Curățarea tuturor spațiilor verzi, inclusiv a zonelor împădurite, va fi responsabilitatea autorităților locale dâmbovițene. Din păcate, cetățenii care nu înțeleg obligativitatea de a proteja mediul înconjurător vor fi sancționați conform legislației în vigoare și, de ce nu, conform sancțiunilor abrobate în consiliile locale: spre exemplu, cei care sunt prinși că aruncă gunoiul peste tot, pot plăti pentru faptele lor prin curățarea spațiilor verzi, alături de reprezentanții administrației locale.  

Obligația tuturor societăților cu cifra de afaceri mai mare de 1 milion de euro este de a-și ține amprenta de carbon neutră. O soluţie este achiziția de pe piețe specializate de certificate de reducere a emisiilor în urma unor audituri energetice specializate. De asemenea, voi discuta cu antreprenorii în vederea susținerii/colaborării în procesul de curățare a zonelor verzi din fiecare localitate, inclusiv a celor din zona montană.”

Un mediu curat porneşte de la resurse existente

„Vrem un mediu mai curat, însă, depinde doar de noi ca acest aspect să devină realitate! Evoluția tehnologiei, razele soarelui și simpla adiere a vântului ne oferă soluția cea mai eficientă pentru a proteja natura.  Unul dintre principalele obiective ALDE Dâmbovița este reprezentat de ENERGIA VERDE produsă de parcurile fotovoltaice sau eoliene!

Haideți să alegem împreună soluțiile verzi pentru un mediu mai curat! Haideți să curățăm mediul împreună! Împreună suntem mai puternici!” sursa Petre Ionel

Dâmbovița are potențial enorm, este o mică Românie și merită un loc în topul național

Ionel Petre, ALDE: Nu ne vom lăuda cu canalizare și apă sau cu limbi de asfalt pe străduțe

Material realizat la comanda ALDE Dâmbovița; CMF 21200063
Distribuie acest articol Oficial Media
Share