18/09/2021

Operațiune fără precedent a fiscului! De luni, ANAF începe MAREA VERIFICARE A CONTURILOR

Concret, de luni, 11 ianuarie 2021, ANAF va demara marea verificare a conturilor, o supraveghere a circuitului banilor în România. ANAF începe operaționalizrea Registrului fiscal electronic pentru conturi bancare și contul de plăți de identificare prin IBAN.

marea verificare a conturilor

Operaţionalizarea era prevăzută pentru 4 ianuarie, dar a fost amânată pentru 11 ianuarie, conform unui comunicat de presă al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Operațiune cu iz de încălcare a unor drepturi fundamentale

Datorită acestui Registru central, ANAF are acces la informaţiile privind conturile din bănci ale firmelor şi ale persoanelor fizice.

Băncile şi instituţiile care au conturi financiare pentru companii şi persoane fizice sunt obligate să trimită către ANAF toate informaţiile financiare legate de mişcarea conturilor persoanelor fizice şi ale companiilor, potrivit zf.ro.


Citește și:

Conferința Națională. Medici împotriva vaccinului. Vaccinarea va deveni obligatorie?

Există viață și fără ”google”. Trebuie să ne orientăm către platforme care nu ne persecută

Medici din toată lumea fac un apel către oameni. Declarații șocante!


Prin acest registru, autoritățile din România vor transpune directiva europeană pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor.

Registrul central electronic pentru contul de plăţi la conturi bancare a fost reglementat prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.111/2020.

Vedeţi AICI textul integral al OUG 111/2020

În acest registru  trebuie înscrise date legate de titularul contului, persoanele care deţin dreptul de semnătură, dar şi persoanele care acţionează în numele clientului.

Pentru casetele de valori de la bănci trebuie menţionat numele concesionarului şi toate datele de verficare ale acestuia. Acestă nouă legislaţie cu toate prevederile ei are ca motivaţie lipsa împotriva spălării banilor şi finanţării terorismului, dar şi identificarea beneficiarului real al mişcărilor de bani.

Sursa: bugetul.ro

Citește și:

Frauda medicală care a dus la moartea a nenumărați oameni. Documentar cu cei mai mari specialiști ai Franței și ai Europei

Un medic din Italia s-a sinucis. Acesta era implicat în Campania de vaccinare anti Covid 19

Când se vor deschide restaurantele din România. Anunțul făcut de ministrul Economiei, Claudiu Năsui

Federația Provita nu poate accepta vaccinuri care folosesc în elaborarea lor celule de fetuși avortați

Investițiile străine, o alternativă pentru dezvoltarea IMM-urilor românești. Planul unei antreprenoare din România, în 2021

Un asistent medical din Constanța a murit la scurt timp după ce s-a vaccinat împotriva Covid 19

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share