25/07/2021

Federația Provita nu poate accepta vaccinuri care folosesc în elaborarea lor celule de fetuși avortați

Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România prezintă argumente pentru care vaccinarea cu serurile obținute și din celule de la fetuși umani avortați trebuie refuzată.

Federația Provita, ca organizație susținătoare a principiilor pro viață nu poate accepta vaccinuri care folosesc în elaborarea lor celule de fetuși avortați.

În solicitarea Federației stă ca fundament documentul creat de Dr. Wolfgang Wodarg, doctor in epidemiologie, fost președinte al Comitetului pentru sănătate al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și director al Departamentului de sănătate publică in administrația germană și de Dr. Michael Yeadon, cercetător de prestigiu, licenţiat în biochimie și toxicologie, doctor în farmacologie, fost șef al diviziei de cercetare la Pfizer timp de 17 ani, cunoscător al cercetării şi dezvoltării pentru noile medicamente, document trimis ca petiție către EMA, European Medicines Agency, cu obiecții imperative privind siguranța noilor vaccinuri anti Covid.

Citește și: De vorbă cu Alexandrina CARAGIALE

”Iar pentru că problema bioetică și morală a celulelor de fetuși avortați utilizați în producerea vaccinurilor este etichetată in mod eronat ca „teorie a conspirației”, ținem să precizăm câteva date concrete.

Institutul European de Bioetică a realizat încă din noiembrie raportul Vaccins contre le Coronavirus et utilisation de cellules de fœtus avortés: état des lieux . Potrivit acestui raport, există cel puțin două linii celulare (HEK293 și PER.C6) extrase de la fetuși avortați folosite în diferite etape ale producției de vaccinuri covid.

1. Etapa conceperii. E vorba de conceptualizarea, experiențele primare, specificările producției. Dintre producătorii de vaccin covid, regăsim la această etapă Astra Zeneca & University of Oxford.

Citește și: Aberațiile din sistemul de învățământ românesc continuă

2. Etapa producției. Vaccinul final este produs. Regăsim aici Astra Zeneca & University of Oxford.

3. Etapa testărilor. E vorba de testele de laborator, anterioare folosirii vaccinului pe scară largă. Regăsim aici: Astra Zeneca & University of Oxford; Moderna, Inc. & National Institute of Health; Pfizer & BioNTech.

Așadar, vaccinurile covid aprobate deja la nivelul UE au folosit linii celulare prelevate de la fetuși avortați, 3 tipuri de vaccinuri în etapa testărilor, iar cel de la AstraZeneca folosind în toate etapele producției aceste linii celulare.

Pentru acest motiv, Federația Provita, ca organizație susținătoare a principiilor pro viață nu poate accepta vaccinuri care folosesc în elaborarea lor celule de fetuși avortați. Sunt date concrete din surse publice, recunoscute de firmele producătoare. Deci nu e nicio teorie a conspirației, ci fapte stabilite și coerență cu principiile etice și morale promovate de Federația noastră.

Citește și: Când se vor deschide restaurantele din România. Anunțul făcut de ministrul Economiei, Claudiu Năsui

Dar, dacă tot vorbim de fraude, dorim să amintim că Pfizer, cea mai mare companie farmaceutică din lume, a fost găsită vinovată de cea mai mare fraudă din istoria asistenței medicale americane și a primit cea mai mare pedeapsă penală impusă vreodată, de 2,3 miliarde de dolari. Frauda a implicat comercializarea ilegală a patru medicamente, incluzând medicamentul „Bextra” . „Bextra” a fost retras din circulație în anul 2005, ca urmare a riscului crescut de a provoca atac cardiac.

Mai mult decât atât, Pfizer a efectuat teste pe populație, folosind medicamente deosebit de periculoase. Astfel, în 1996, Pfizer a derulat un experiment uman asupra a 200 de copii din Nigeria, care au primit un medicament controversat, numit „Trovan”, împotriva meningitei. În urma experimentului, 11 copii au murit, iar alți 189 rămas cu diferite forme de handicap (orbire, surditate, paralizie etc.).  În 2001, guvernul nigerian a acuzat Pfizer de experimentare ilegală, cu tratament inuman și degradant. În 2009, Pfizer a ajuns la un acord cu autoritățile federale nigeriene din regiunea Kano, pentru a achita familiilor victimelor o sumă de 45 de milioane de dolari, iar 30 de milioane de dolari urmau a fi donate inițiativelor de îngrijire a sănătății.

Citește și: Trei angajaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, depistaţi pozitiv cu COVID-19 după ce au primit prima doză de vaccin

Cu toate acestea, Uniunea Europeană a semnat anul trecut un acord pentru 300 de milioane de doze de vaccin Pfizer, iar în prezent negociază alte 300 de milioane de doze. Numărul total de doze va ajunge la 600 de milioane, suficient pentru a vaccina două treimi dintre europeni pe baza unui regim de două doze Pfizer .

Îngrijorările noastre sunt cu atât mai întemeiate, cu cât firmele producătoare au încheiat acorduri de imunitate cu guvernele statelor cărora le vor livra vaccinul, transferând acestora întreaga responsabilitate privind efectele adverse.

Citește și:

Având în vedere gravele situații enumerate mai sus, pentru care compania Pfizer a fost nevoită să ofere despăgubiri de milioane de dolari, considerăm că graba și lipsa de transparență de care dau dovadă autoritățile atunci când vine vorba de aplicarea unor tratamente medicale insuficient testate, care ridică deja multe semne de întrebare prin utilizarea unei tehnologii necunoscute, reprezentând o noutate în domeniul vaccinurilor și, de aceea, având un caracter de cercetare și de fundamentare pe subiect uman, sunt cel puțin condamnabile.

Dreptul inalienabil la viață și sănătate implică și o corectă și completă informare a cetățenilor.”, precizează Federația Provita.

sursa: stiripesurse.ro

Citește și:

Medici din toată lumea fac un apel către oameni. Declarații șocante!

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” Agenda concertelor pentru luna ianurie 2021

Au trecut sărbătorile, deci să înceapă „răzbelul” cu profesorii

În Târgoviște se redeschid la interior instituțiile de spectacole, restaurantele și cafenelele

Lotul național de modele Miss România a făcut senzație la „Vip Fashion Week”

Mel GIBSON: Dacă nu ai aşteptări mari, nu vei fi dezamăgit

Frauda medicală care a dus la moartea a nenumărați oameni. Documentar cu cei mai mari specialiști ai Franței și ai Europei

ÎNCEPEREA IMPLEMENTĂRII PROIECTULUI ”DESA1- Dezvoltare Educațională, Socială și Antreprenoriat-Timișul de Centru (zona Vest)”

A existat vreodată SIDA? Adevărurile despre mitul HIV ies la iveală

Există viață și fără ”google”. Trebuie să ne orientăm către platforme care nu ne persecută

Declarații oficiale șocante: Conform OMS, chiar dacă vom avea un vaccin, nu se va încheia niciodată – obiectivul nu este vaccinul, ci reorganizarea societăţii

Distribuie acest articol Oficial Media
Share