Proiecte pentru municipiul Târgoviște – Cosmin Bozieru, Pro România Dâmbovița

Cosmin Bozieru, fost viceprimar al municipiului Târgoviște și vicecoordonator al Pro România Dâmbovița, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă, nevoia de elaborare și implementare a unui Plan Urbanistic General pentru o dezvoltare armonioasă și orientată pe nevoile cetățenilor și a mediului de afaceri.

Principala motivație o reprezintă faptul că în Târgoviște se lucrează pe baza unui Plan Urbanistic General din perioada comunistă, reactualizat în 1996, și care nu mai acoperă cerințele actuale.

 ”Administrația târgovișteană și primarul PSD sunt lipsiți de viziune atunci când ne referim la proiecte majore. Sunt preocupați în general de lucruri mărunte, de suprafață, care să îi poată ajuta electoral.” a spus Cosmin Bozieru.

Declarații integrale din conferința de presă:

Se lucrează pe un plan urbanistic din perioada comunistă

Unul dintre pilonii principali ai programului nostru îl reprezintă planul urbanistic general care în Târgoviște lipseste si se lucrează pe baza unui plan urbanistic general din perioada comunistă, reactualizat în 1996.

Efectele se vad la fiecare pas în oraș: construcții haotice, clădiri inestetice si o lipsă totală de dezvoltare urbanistică  integrată și unitară.

Elaborarea unui PUG trebuie să fie în strânsă colaborare cu strategia de dezvoltare locală, care este una din principalele priorități ale echipei PRO România Târgoviste.

Administrația PSD-istă de la Târgoviște nu poate sau nu vrea să constientizeze importanța unui astfel de document. Spunem asta privind la suma pe care a fost dispusă să o investească în anul 2017 pentru un astfel de proiect. Nu poți avea pretenția să ai un PUG nou în situația în care pui la licitație un preț estimat de  10 ori mai mic decât prețul pieței ceea ce ne face să credem că nu există un interes deosebit pentru dezvoltarea reală a acestui oraș ci numai o bifare a obligativității de actualizare a PUG-ului.

La fel s-a întâmplat și cu strategia de dezvoltare locală care nu este decât o gargara inutilă, un document strategic. Pentru a fi eficient trebuie să identifici priorități realiste și să setezi pașii necesari atingerii acestor priorități.

Este doar un document pentru atragerea de fonduri europene și nimic mai mult.

Pro România Târgoviște își propune să elaboreze o nouă strategie de dezvoltare și un nou PUG

care să se transforme într-un document normativ și care să asigure crearea bazei pentru o viziune de dezvoltare a municipiului. Un PUG digitalizat care va însemna o abordare modernă, orientată pe nevoile cetățenilor și a mediului de afaceri, concentrată pe evenimentele de viață.

O parte componentă a planului urbanistic general trebuie să o reprezinte dezvoltarea unui sistem informatic integrat pentru digitalizarea tuturor proceselor din cadrul administrației locale. Pratic cetățeanul își va putea verifica de pe un singur cont, de pe o platformă unică, orice informație care îi poate fi necesară de-a lungul vieții – un teren, un certificat, extract PUZ, autorizație de construire, certificat de nomenclatură stradală, sau orice alt document oficial de care are nevoie și este în responsabilitatea administrației locale de a-l emite.

Acest PUG să fie cel mai inteligent mod de a conduce din punct de vedere urbanistic orașul și va sta la baza dezvoltării Targoviștei în următorii zeci de ani, oferind cetățenilor indicii reali, personali, istorici, culturali și sociali.

Tot aici va fi inclus și inelul doi de centură, în interiorul căruia să dezvoltăm zona metropolitană a municipiului Târgoviște.

 Activitatea politică a Organizației municipale Pro România Târgoviște

Suntem în plin proces de consolidare a celor 65 de organizații locale, am identificat membrii de partid care să ne reprezinte în birourile electorale ale secțiilor de vot și în cel mai scurt timp vom prezenta și echipa de candidați pentru Consiliul Local și candidatul pentru funcția de primar al municipiului.

Cu ajutorul târgoviștenilor încercăm să câștigăm cât mai multe posturi de consilieri locali. În fiecare zi vin oameni noi, care au încredere în proiectul nostru și asta ne face să fim optimiști cu privire la rezultatul alegerilor. În condițiile în care PSD nu s-a reformat, și a rămas captiv aceluiași mod de a face politică, noi considerăm că avem mari șanse în această competiție.

Declarația președintelui PSD  prin care exclude orice colaborare cu Pro România după alegeri, nu face altceva decât să izoleze PSD pe scena politică dâmbovițeană. Va fi o competiție dificilă, dar suntem siguri că vom fi revelația acestor alegeri.

Imagini din conferința de presă:

Citește și:

Cosmin Bozieru: ”Trebuie să ne concentrăm pe Zona Metropolitană a Târgoviștei”

Cosmin Bozieru: Stadionul Eugen Popescu, 36000 mp irosiți în inima orașului

Centura intereselor de grup- “PIATRA DE MOARĂ A TARGOVIȘTEI”

GAL ”Târgoviștea Egalității de șanse” – 7 milioane de euro pentru zonele urbane marginalizate

Târgoviștea Egalității de Șanse – Cel mai mare proiect social derulat la nivelul municipiului

Asociația G.A.L. Târgoviștea Egalității de Șanse – Dezbatere publică

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share