Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Rezultatele sferturilor de finala in Cupa Romaniei la handbal feminin – Targoviste 2014

HCM Baia Mare – HC Zalău 31-21
Corona Braşov – CSM Ploieşti 30-28
HCM Roman – Ştiinţa Bucureşti 31-17
“U” Jolidon Cluj – SCM Craiova 23-25

Cele două semifinale ale Cupei României sunt HCM Baia Mare – Corona Braşov (sâmbătă, ora 11:00) şi HCM Roman – SCM Craiova (sâmbătă, ora 13:00)

HCM Baia Mare este prima echipă calificata în semifinalele Cupei României, după ce a câştigat partida cu HC Zalău, scor 31-21. Echipa pregătită de Costică Buceschi s-a desprins la 21-14, graţie mai multor contraatacuri. Partida nu a fost dură, cum s-ar fi anticipat, chiar dacă arbitrii au arătat nouă eliminări. Surprinzător, Baia Mare a fost echipa care a jucat mai tare, în condiţiile în care a evoluat 12 minute în inferioritate numerică. Profitând de un avantaj substanţial, HCM Baia Mare a introdus în ultimele 15 minute garnitura a doua.

Ada Nechita a suferit o entorsă în partida cu HC Zalău, motiv pentru care nici nu a mai jucat din minutul 39. După meci, extrema dreaptă a intrat la recuperare, iar oficialii băimăreni speră în refacerea jucătoarei până la ora jocului din semifinale cu Corona Braşov.

Corona Braşov a reuşit să evite un rezultat neaşteptat în faţa echipei CSM Ploieşti, reuşind să se califice în semifinalele Cupei Românie după o victorie strânsă cu 30-28. Jocul a fost schimbat de Aurelia Brădeanu care a marcat pe bandă rulantă în partea secundă. Mica Bradeanu, căpitanul naţionalei a marcat un total de 11 goluri. Având în vedere că ea a contribuit cu 14 goluri şi în victoria Coronei cu CSM Bucureşti, totalul reuşitelor se ridică la 25 în două jocuri!

Pentru Corona Braşov urmează semifinala de Cupă cu HCM Baia Mare, cele două grupări fiind cele mai bune din România în acest sezon. Va fi şi o reeditare a finalei din 2013, câştigată de formaţia maramureşeană.

A treia echipă care s-a calificat în semifinalele Cupei României este HCM Roman, care a dispus cu 31-17 de Ştiinţa Bucureşti. Meciul s-a “rupt” în minutul 37, la scorul de 15-11 pentru trupa lui Florentin Pera. Atunci, Ştiinţa a rămas în trei handbaliste pe teren, iar HCM Roman a profitat la maximum: s-a desprins la 20-11. În total, echipa din Divizia A a jucat 14 minute în inferioritate numerică în repriza a doua.

SCM Craiova a rezistat eroic în faţa echipei “U” Jolidon Cluj în ultimul sfert de finală al Cupei României, reuşind să se impună la final cu 25-23. Oltencele vor înfrunta astfel în semifinale echipa HCM Roman. SCM Craiova este la un pas de a prinde cupele europene la sfârşitul sezonului. Practic, dacă celelalte trei semifinaliste de la Cupa României, HCM Baia Mare, Corona Braşov şi HCM Roman, îşi vor câştiga meciurile din play-off-ul Ligii Naţionale, atunci echipa pregătită de curând de Aurelian Roşca va evolua în Cupa Cupelor, indiferent de locul ocupat în a doua competiţie internă.

SCM Craiova a intrat cu un avantaj de două goluri la pauză în partida cu “U” Jolidon, scor 15-13. Trupa lui Aurelian Roşca a condus însă şi mai clar în primele 30 de minute (11-6, min. 16).

Distribuie acest articol Oficial Media
Share