Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum sa iti simplifici viata

Simplitatea aduce armonie, libertate si bucurie. Atunci cand incepi sa traiesti simplu si experimentezi aceste beneficii, incepi sa te intrebi : unde in viata mea mai pot sa inlatur confuziile ca sa ma pot concentra pe ceea ce este esential?

1.    Posesiunile.  Prea multe lucruri materiale ne complica viata mai mult decat am crede. Ne seaca creditul bancar, energia si atentia. Ne despart de cei pe care ii iubim si de o viata traita pe baza valorilor spirituale.  Daca investesti timp in inlaturarea posesiunilor materiale, care nu sunt esentiale, nu o sa-ti para rau.

2.    Angajamente. Majoritatea dintre noi ne umplem ziua cu diferite angajamente : la lucru, acasa, activitatiile copiilor, diferite evenimente, hobbyuri etc. Cand este posibil, elibereaza-te de unele angajamente neimportante.

3.    Obiectivele. Reduce numarul de obiective pe care vrei sa le atingi in decursul vietii la unul sau doua. Reducand numarul de obiective iti imbunatatesti atat atentia cat si rata de succes. Fa o lista cu ce vrei sa obtii in viata si apoi alege un singur lucru (sau doua) care-l consideri cel mai important. Cand termini unul, alegi altul de pe lista.

4.    Gandurile negative. Majoritatea emotiilor negative sunt nefolositoare. Parerile de rau, amaraciunile, ura si gelozia nu au imbunatatit niciodata viata nimanui. Iarta durerile din trecut si inlocuieste gandurile negative cu ganduri pozitive.

5.    Datoriile. Daca datoriile te tin captiv, elimina-le. Incepe de astazi. Fa tot ce trebuie sa faci ca scapi. Cere ajutorul de care ai nevoie. Sacrifica luxul de astazi pentru libertatea zilei de maine.

6.    Cuvintele. Foloseste mai putine cuvinte. Discursul tau sa fie simplu si onest. Evita barfele.

7.    Ingredientele artificiale. Evita grasimile nesaturate, cerealele rafinate (painea alba), fructoza, sodiul etc. Minimizand consumul acestor ingrediente, va veti inbunatatia energia pe termen scurt si sanatatea pe termen lung. De asemenea pe cat posibil reduceti consumul de medicamente pentru a permite corpului sa se vindece si singur, ca sa nu se creeze o dependenta de unele substante.

8.    Timpul din fata ecranului. Concentrarea atentiei catre televizor, filme, jocuri video si tehnologie iti afecteaza viata mai mult decat crezi. Mass-media iti rearanjeaza valorile. Incepe sa-ti domine viata.  Si are un mare impact asupra atitudinii  si a perspectivei tale. Din nefericire, atunci cand traiesti inconjurat de aceasta lume constant, in fiecare zi, nu observi impactul ce il are asupra ta.  Singurul mod de a fi constient de modul in care iti influenteaza viata este sa le deconectezi.

9.    Conexiunile cu lumea. Relatiile cu ceilalti sunt bune dar o distragere a atentiei constanta nu este asa buna. Invata cand sa-ti opresti telefonul, sa inchizi Facebook-ul sau sa nu citesti ceva mesaje. Indreapta-ti atenti catre ceva important nu catre ceva urgent. Un flux de atenie din partea celorlalti poate sa ne faca sa ne simtim importanti si utili dar sa te simti util si sa faci ceva util nu este acelasi lucru.

10.    Multitasking. Studiile arata ca multitasking-ul creste nivelul de stres si scade productivitatea. ”Singletasking-ul” devine o arta pierduta, invata sa o stapanesti. Ocupate de o singura treaba odata. Fa-o bine. Si cand este gata, treci la urmatoarea.

sursa

Distribuie acest articol Oficial Media
Share