Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” din Târgoviște – program de reabilitare și modernizare

Miercuri, 24 februarie 2021 a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale ”Tudor Vladimirescu din Târgoviște”. Au fost prezenți primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, city manager Gabriel Boriga și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, Liviu Mușat.
Declarații pe larg, primarul municipiului:
”Finanțare europeană și pentru proiectul cu titlul “ÎMBUNATATIREA INFRASTRUCTURII EDUCAȚIONALE PRIN EXTINDEREA, REABILITAREA, MODERNIZAREA ȘI ECHIPAREA ȘCOLII GIMNAZIALE „TUDOR VLADIMIRESCU” DIN TÂRGOVIȘTE, JUD. DÂMBOVIȚA”
? După finalizarea proiectului de modernizare, dotare și extindere a școlii “Mihai Viteazul”, a investițiilor care au vizat Gradinițele nr. 13 și 15, Creșele nr. 8 și 14, sala de sport de la Clubul Sportiv Școlar, baza sportivă de la Colegiul Național ” Constantin Carabella” și alături de lucrările substanțiale de modernizare și extindere care se derulează la școala “Matei Basarab” sau la Grădinița ” Rază de Soare”, iată ca și Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” va face obiectul unei ample investiții.
? Astfel, în cadrul unui proiect in valoare de 20.656.566,55 lei (inclusiv TVA), se dorește realizarea urmatoarelor intervenții:
✅ – REABILITAREA INTEGRALĂ A CORPULUI PRINCIPAL DE CLĂDIRE (Înlocuire tâmplărie; Refacerea instalației electrice; Înlocuirea rețelei de apă și dotarea cu hidranți; Anvelopare; Finisaje interioare si exterioare; Modernizare grupuri sanitare; Instalarea unui sistem de supraveghere video; Instalarea unui sistem de comunicare audio;).
✅ – REABILITAREA SĂLII DE SPORT (Supraetajarea corpului existent în vederea amenajării unei săli de gimnastică; Anvelopare; Înlocuire tâmplărie;)
✅ – SALĂ DE FESTIVITĂȚI ȘI CORP ADMINISTRATIV (în prelungirea clădirii școlii, se va construi un imobil format din două corpuri dreptunghiulare – corpul sălii de festivități, avand 610 locuri și corpul administrativ);
✅ – AMENAJAREA CURŢII ŞI A BAZEI SPORTIVE (amenajarea a două terenuri de baschet; construire teren de minifotbal cu gazon artificial, nocturnă şi tribună; pistă atletism din tartan, groapă de nisip; teren de badminton, amenajare peisagistică.
? Unitatea de învățământ va beneficia si de mobilier, dotări de laborator, dotări cabinet stomatologic, dotări sală de mese, dotări sală de sport, dotări cabinete școlare, dotări sală de festivități.
? Lucrările sunt finanțate din fonduri europene, prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 10, “Îmbunătățirea Infrastructurii Educaționale”, vor debuta luna viitoare, iar durata de execuție este de cel mult 24 de luni.”
Imagini din cadrul evenimentului:

Școala Mihai Viteazul din Târgoviște a fost reabilitată prin fonduri europene

O nouă bază sportivă se realiza în municipiul Târgoviște

Educația, un domeniu în care „performanță” este cuvântul de ordine

Centura municipiului Târgoviște – stadiul lucrărilor

Sistemul de iluminat public din municipiul Târgoviște va fi modernizat pe fonduri europene

Indiferent dacă sunt recunoscuți sau nu ca atare, profesorii sunt eroi din linia întâi

Primăria Târgoviște – Programul de investiții și proiecte pentru anul 2021

Premieră în municipiul Târgoviște, lifturi înlocuite pe bani europeni!

Semnal de alarmă tras din Dâmbovița în ceea ce privește Bugetul propus de Guvernul Cîțu!

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share