Indiferent dacă sunt recunoscuți sau nu ca atare, profesorii sunt eroi din linia întâi

Cu toată dragostea, suntem o nație dusă cu capul, condusă de impostori și descreierați.

Oricât am încercat să îmblânzesc exprimarea, nu am reușit.

Eu și prostul meu obicei de a trage cu urechea și de a vorbi mă aduc adeseori în situația de constata că pendemia asta a scos tot ce e mai urat din noi sau, mai exact ne-a dezvăluit adevărate față.

Este prima zi de vacanță și oricât de surprinși ar fi unii, este o vacanță pe care o merit și eu și colegii mei. Și ce poți face altceva decât să îți faci în liniște cumpărăturile. Asta presupune să stai la rând. Și să auzi….

Începerea școlii, motiv de gâlceavă națională

Cineva mă întreabă dacă începe școala. Îi răspund că pe 2 februarie se va face un anunț, dar mai sigur se va ști pe 7. O scânteie care a declanșat o adevărată dezbatere cu argumente pro și contra. Nu le comentez pentru că eu încă mai cred în dreptul oamenilor de a avea opinii și pentru că dacă m-ar întreba cineva pe mine aș avea si argumente pro și contra. Și nici nu vreau să mă transform în ținta unor atacuri fără rost .

Majoritatea părinților cu copii mici vor școală…la școală. Le este tot mai greu să stea acasă. Sunt amenințați cu șomajul real sau, pur și simplu, recunosc că nu mai pot. Unii își exprimă frică de infectare. O mămică își dă ochii peste cap.

Mămici…

-Ba eu nu vreau să meargă la școală. Asta înseamnă să mă trezesc dimineața devreme, să curăț mașina, să o încălzesc, să duc copilul la școală, la 4 să mă duc după el. Așa stau liniștită acasă. Unde mai pui că are numai FB că îl ajut să răspundă și pe urmă și la teme.

Mă uit la ea ca la mașini străine. Dacă îi înțeleg pe toți ceilalți, pe această mămică nu o înțeleg. Pentru dumneaei nu conta decât confortul propriu și FB-urile. Niște FB-uri de formă, fără fond.

Și tătici…

– Ba să meargă la școală, sare un tătic. Că stau profesorii acasă și fac mâncare în loc să predea. Iau bani degeaba. Nevasta stă lângă copil la ore ca să îl ajute pe urmă.

Nu rezist și întreb în ce clasă este copilul. Este clasa I.

-Și cine ține lecțiile?

-Învățătoarea, sare tătucul. Face ea ce face, dar de câteva ori a intrat copilul peste ea. I-a deranjat pe copii.

-Are copil? Știți ce vârstă?

-Cred că vreo 4 ani. Ar trebui să îl închidă într-o cameră să nu mai deranjeze.

Am plătit în grabă și am ieșit la aer pentru că mi s-a făcut greață, fiziologic. În câteva minute doi oameni mi-au adus aminte de ura și indiferența societății față de munca mea și a colegilor mei.

Mai aveți vreo îndoială că meseria noastră nu contează, este nevăzută? Pot să înțeleg supărarea tătucului. Este normal ca părinții să se simtă depășiți. Nu sunt specialiști, nu știu ce și cum să facă. Ceea ce știu de pe vremea când erau ei elevi se amestecă cu ceea ce prind de la profesori, într-un amalgam care îi descumpănește. Mai au probabil și stresul locului de muncă, al ratelor si facturilor care cresc precum Făt Frumos din poveste. Dar unde îți este empatia tăticule?

Realitatea din spatele ecranelor și catedrei

Te supără copilul doamnei învățătoare? Nu ți-ai dat seama în ce situație complicată este, nu-i așa? Știi că în timp ce este învățătoare, este și mămică? Știi că și copilul ei face grădiniță online? Știi că și copilul ei este mic și are nevoie de prezența mamei? Soția ta stă DOAR lângă copilul vostru. Ea nu are această șansă și nici acest drept. Ea trebuie să stea și să fie alături de copilul tău. Să îl închidă într-o cameră, spui tu, tăticule. Tu ți-ai închide copilul singur într-o cameră câteva ore?

Aș vrea să îți spun că am colegi care au 2-3 copii. Soția ta are dreptul legal de a sta cu 75% acasă în această perioadă. Ea nu are acest drept. Copilul tău are dreptul de a avea mama alături la lecții. Copilul ei nu are acest drept. Este în aceeași situație  ca și copiii politiștilor, militarilor și medicilor. Cu diferența că ea, învățătoarea copilului tău, nu are statutul de personal aflat în linia I.

Statutul profesorului în societatea românească

O, da!! Acum vor sări colegii aceia cu vocația. Cei care strigă în gura mare că ei se dedică întâi copiilor de la școală și apoi copiilor proprii. Acestor colegi și liderilor de sindicat din învățământ le-aș propune să inițieze o lege prin care profesorii care predau on-line și au copii de școală să primească un stimulent financiar, o sumă suficientă cu care să angajeze o bonă, o asistentă care să stea cu copiii lor cât timp ei sunt la ore.

Este o utopie ce propun eu și probabil CCR ar spune că nu e constituțional.

Așa a spus și despre sporul de risc Covid. Zise CCR că nu merită profesorii pentru că nu sunt în linia I. Să mori tu CCR-ule?

Sunt sau nu profesorii expuși riscului de îmbolnăvire Covid?

Prin decembrie era un „aoleu” general în România pe motiv că profesorii nu vor să se vaccineze și vor duce copiii Covidul de la școală acasă la părinți și bunici.

Nimeni nu a pus problema ca acești copii până la școală merg pe stradă, pe mijloace transport în comun, ca mai intră prin magazine. Nimeni nu a spus că afurisitul de Covid, nu stă nu mai în școli, ci și la locul de muncă al părinților și că și aceștia pot duce virusul acasă și de acasă copiii îl aduc la școală. Nuuu! Cum să spună așa ceva? Cum să recunoască cineva că profesorii iau contact cu sute de copii zilnic? Ei nu pot sta la distanță. Pentru că un copil se poate lovi, i se poate face rău, dacă este mic îi curge nasul și încă nu știe să și-l șteargă, îl ajută profesorii. Nu poate să își tragă fermoarul sau să își lege un șiret. Și îl ajuți tu, profesorul. De aproape pentru că nu poți de la distanță.

Cel mic nu ține bine creionul și îl ajuți tu, de aproape. Nu scrie corect m mare de mână. Îl ajuți tu…

Se gândește cineva la toate acestea? Nu. Toți spun că tu nu ești în linia I. (Sunt, în schimb, angajații din Prefecturi).

De vreo săptămână știm că profesorii nu vor mai fi vaccinați preferențial. Se revoltă cineva? Nuuu! Cum să se revolte dacă nu sunt incriminați profesorii? Unde sunt sindicatele? Unde sunt colegii care îmi dădeau mie în cap cu vocația, când ceream respectarea legii salarizării?

Sunt un profesor în vacanță. Dar gândul meu este la școală, la copii, la părinți. Și ca mine, alte sute de mii de profesori.

Un mulțumesc tuturor profesorilor

Eu am primit zeci de „mulțumesc” de la copiii mei și de la părinții lor. Din aceștia le dăruiesc un câte un mulțumesc tuturor celor care nu le-au primit de la cine trebuia.

Pentru că indiferent dacă sunt recunoscuți sau nu ca atare, profesorii sunt eroi din linia întâi.

Cineva, de fapt mai mulți cineva, m-au acuzat că nu recunosc că sunt profesori care nu merită acest statut.

Ba da! Recunosc că sunt UNII profesori care nu își au locul în școală, precum există și UNII părinți care nu sunt părinți. Dar nu mai constructiv este să îi promovăm pe cei buni, în loc să îi popularizăm pe cei răi?

Este mult trecut de miezul nopții. Am stat, înainte de a scrie aceste rânduri să studiez declarația de astăzi a ministrului Câmpeanu. Și-a cam dat cu stângul în dreptul. Dar despre asta….vorbim mâine.

Noi scriem pentru dumneavoastră, în interesul dumneavoastră. Nu avem contracte cu nicio instituție a statului. Nu ne pot cumpăra! Ca să rezistăm avem nevoie de implicarea cititorilor noștri și orice donație ne ajută să mergem mai departe împreună. Dacă ultimele bastioane vor cădea și viitorul unei lumi libere va cădea. Implicați-vă și susțineți pe cei care vă sunt alături! Donează pentru Oficial Media!

Citește și:

CEDO INTERZICE statelor membre să facă obligatorie vaccinarea împotriva coronavirusului

Planul malefic. Lumea crede că este ceva temporar. Nu, nu este.

Comandant de poliție: ”această militarizare excesivă a “problemei covid” dăunează grav…”

Țara lui Nero – Mania incendiilor sau de ce trebuie să moară oameni

Dr. Adina Alberts face mărturisiri cutremurătoare: ”A fost sistat accesul la medicamente care aduceau beneficii”

Edward Snowden: Guvernele se folosesc de COVID-19 pentru a ne „monitoriza așa cum nu au mai făcut-o niciodată”

Cele 20 de răspunsuri ale lui Robert F. Kennedy. Nepotul președintelui american declară că planul macabru va cădea și toți cei din sistemul politic și medical, implicați în decese, vor fi pedepsiți

Actrița Carmen Tănase nu crede în Covid19: ”Acest virus este un plan și ținta sunt copiii”

Noua Declarație a Drepturilor Omului. Nu vreau pașaport ca să-mi sărut copilul!

Florin Călinescu despre pandemia de Coronavirus: Scopul e să vadă dacă frica funcționează, deci ADIO LIBERTATE!

Experimentul unor demenți. Suntem considerați niște imbecili

Mircea Badea, despre controlul maselor, declanșarea unor experimente, forța brută și pușcăria

Distrugerea bisericii și a libertății de conștiință – Fenomenul Pitești-Stanford I

Experimentul unor demenți. Suntem considerați niște imbecili

Dr. Adina Alberts face mărturisiri cutremurătoare: ”A fost sistat accesul la medicamente care aduceau beneficii”

După ce Slovacia a aprobat IVERMECTINA, medicii români s-au sucit, e bun și pentru noi!

Incendiu la Institutul Matei Balș. Cinci oameni au murit, unul găsit carbonizat în baie

Mihai Budeanu, 3 Sud-Est: Ivermectina mi-a salvat viața! Mi s-au dat doar 5% șanse de supraviețuire

Un nou medicament minune descoperit în Canada. Se poate încheia și pandemia?

Dr. Adina Alberts: ”asistăm la un experiment mondial … Nu cred că mai e o noutate pentru nimeni”

Paradoxuri Covid. Oricine moare pozitiv la testul covid, moare din cauza covid-ului! Oricine moare după vaccinarea anti-covid, nu moare din cauza vaccinului!

Ivermectina, medicament împotriva COVID 19: O singură doză poate distruge tot materialul genetic al virusului

Distribuie acest articol Oficial Media
Share