Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Teodor Meleşcanu şi-a anuntat astazi DEMISIA din cadrul MAE

Melescanu

UPDATE ORELE 10.30

Am preluat conducerea MAE la 10 noiembrie, cu 5 zile înainte de al doilea tur de vot. Obiectivul meu a fost ca, în timpul rămas, să aducem condiţiile de vot la un nivel cât mai apropiat de nevoile cetăţenilor. La nivelul conducerii MAE, eu şi colegii din conducere ne-am deplasat, în ziua votului, în toate secţiile în care au fost dificultăţi. Singurul lucru pe care nu l-am reuşit a fost suplimentarea secţiilor de votare, deşi am soliciatat BEC-ului. Am organizat turul 2 de o manieră care a permis înregistrarea unui număr record de voturi în străinătate„, a declarat Teodor Meleşcanu.

Deşi, susţine Meleşcanu, „nu au fost semnalate incidente grave privind corectitudinea procesului electoral în exterior, au fost şi excepţii”, care, spune acesta, „sunt regretabile”: Paris, Londra, Torino, Munchen.

„În mod cu totul regretabil, în unele cazuri au fost şi incidente care au necesitat intervenţia forţelor locale de ordine. Regret aceste disfuncţionalităţi din turul 2 şi îmi cer scuze public tuturor cetăţenilor români. Consider că responsabilitatea nu aparţine cetăţenilor, ci rigidităţii cadrului juridic existent”, a spus Meleşcanu.

„Vreau să mulţumesc colegilor din MAE pentru implicarea responsabilă în organizarea procesului electoral din străinătate. Rămâne, însă, un fapt, că nu toţi cetăţenii români din străinătate şi-au putut exercita dreptul de vot. Şi acest lucru trebuie asumat. Eu, ca un om de onoare, îmi asum responsabilitatea şi îmi depun, la şedinţa de Guvern de azi, mandatul de ministru de Externe”, a mai spus Meleşcanu.

„Nimeni nu a fost împiedicat să-şi exercite dreptul de vot de către nimeni. Când au apărut incidente care nu aveau nimic de-a face cu votul, autorităţile au acţionat conform propriilor legi”, a adăugat acesta.

Întrebat cine va fi noul ministru de Externe, acesta a replicat: „Succesorul meu va prelua mandatul, care va fi acceptat de către premier, dacă va accepta depunerea mandatului de către mine.”

„Faptul că numărul de români care a votat e record mondial absolut pentru România dovedeşte că toţi şi-au adus contribuţia la buna desfăşurare a votului electoral”, a mai spus Meleşcanu.

„Nu ştiu să se fi închis vreo secţie de votare înainte de ora locală 21:00. (…) Cinci zile am condus o echipă, dar sunt mândru de ea. Responsabilitatea, deocamdată, mi-o asum eu. Pentru alţii nu pot să vorbesc”, a încheiat Meleşcanu.

Reamintim că, după organizarea catastrofală a alegerilor din Diaspora, Teodor Meleşcanu şi-a cerut scuze, însă nu a anunţat că îşi asumă vreo greşeală. Acesta a declarat că MAE nu este responsabil pentru problemele apărute la vot.

Teodor Melescanu a fost numit ministru de Externe cu doar cateva zile inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale, dupa ce Titus Corlatean a demisionat pe fondul unei organizari dezastruoase in diaspora a primului tur de alegeri prezidentiale.

Sute de mii români din străinatate au stat la cozi interminabile, de 6-10 ore, pentru a-şi exprima votul şi în turul al II-lea al alegerilor. Situaţii inadmisibile s-au înregistrat peste tot în diaspora românească, de la Roma, Torino, Munchen, Bonn, Paris, Viena până în secţiile de vot din Canada sau SUA.

Printre „gafele” impardonabile ale lui Meleşcanu amintim faptul că le-a cerut românilor din Paris să voteze la „cea mai apropiată secţie”, de la Nancy, aflată la 385 de km.

Teodor Meleşcanu şi-ar putea anunţa azi DEMISIA

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, va susţine declaraţii de presă astăzi, 18 noiembrie 2014, la ora 10.30, la sediul MAE. Potrivit unor surse, Meleşcanu ar putea să îşi anunţe azi demisia. Şeful MAE este acuzat că i-a supus umilinţei pe românii din diaspora care nu au putut să îşi exprime dreptul la vot.

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, va susţine declaraţii de presă astăzi, 18 noiembrie 2014, la ora 10.30, la sediul MAE, se arată într-un comunicat al instituţiei.Potrivit unor surse din cadrul coaliţiei de guvernare, Teodor Meleşcanu s-ar putea retrage din Executivul condus de Victor Ponta.După organizarea catastrofală a alegerilor din diaspora, Teodor Meleşcanu şi-a cerut scuze însă nu a anunţat că îşi asumă vreo greşeală.Şeful diplomaţiei a declarat că instituţia pe care o conduce nu este responsabilă pentru problemele apărute la vot.Teodor Melescanu a fost numit ministru de Externe cu 6 zile inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale, dupa ce Titus Corlatean a demisionat pe fondul unei organizari dezastruoase in diaspora a primului tur de alegeri prezidentiale.

Sute de mii români din străinatate au stat la cozi interminabile, de 6-10 ore, pentru a-şi exprima votul şi în turul al II-lea al alegerilor. Situaţii inadmisibile s-au înregistrat peste tot în diaspora românească, de la Roma, Torino, Munchen, Bonn, Paris, Viena până în secţiile de vot din Canada sau SUA.

Printre „gafele” impardonabile ale lui Meleşcanu amintim faptul că le-a cerut românilor din Paris să voteze la „cea mai apropiată secţie”, de la Nancy, aflată la 385 de km.

 

sursa:REALITATEA.NET

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin