UPDATE ORELE 10.30
“Am preluat conducerea MAE la 10 noiembrie, cu 5 zile înainte de al doilea tur de vot. Obiectivul meu a fost ca, în timpul rămas, să aducem condiţiile de vot la un nivel cât mai apropiat de nevoile cetăţenilor. La nivelul conducerii MAE, eu şi colegii din conducere ne-am deplasat, în ziua votului, în toate secţiile în care au fost dificultăţi. Singurul lucru pe care nu l-am reuşit a fost suplimentarea secţiilor de votare, deşi am soliciatat BEC-ului. Am organizat turul 2 de o manieră care a permis înregistrarea unui număr record de voturi în străinătate“, a declarat Teodor Meleşcanu.
Deşi, susţine Meleşcanu, “nu au fost semnalate incidente grave privind corectitudinea procesului electoral în exterior, au fost şi excepţii”, care, spune acesta, “sunt regretabile”: Paris, Londra, Torino, Munchen.
“În mod cu totul regretabil, în unele cazuri au fost şi incidente care au necesitat intervenţia forţelor locale de ordine. Regret aceste disfuncţionalităţi din turul 2 şi îmi cer scuze public tuturor cetăţenilor români. Consider că responsabilitatea nu aparţine cetăţenilor, ci rigidităţii cadrului juridic existent”, a spus Meleşcanu.
“Vreau să mulţumesc colegilor din MAE pentru implicarea responsabilă în organizarea procesului electoral din străinătate. Rămâne, însă, un fapt, că nu toţi cetăţenii români din străinătate şi-au putut exercita dreptul de vot. Şi acest lucru trebuie asumat. Eu, ca un om de onoare, îmi asum responsabilitatea şi îmi depun, la şedinţa de Guvern de azi, mandatul de ministru de Externe”, a mai spus Meleşcanu.
“Nimeni nu a fost împiedicat să-şi exercite dreptul de vot de către nimeni. Când au apărut incidente care nu aveau nimic de-a face cu votul, autorităţile au acţionat conform propriilor legi”, a adăugat acesta.
Întrebat cine va fi noul ministru de Externe, acesta a replicat: “Succesorul meu va prelua mandatul, care va fi acceptat de către premier, dacă va accepta depunerea mandatului de către mine.”
“Faptul că numărul de români care a votat e record mondial absolut pentru România dovedeşte că toţi şi-au adus contribuţia la buna desfăşurare a votului electoral”, a mai spus Meleşcanu.
“Nu ştiu să se fi închis vreo secţie de votare înainte de ora locală 21:00. (…) Cinci zile am condus o echipă, dar sunt mândru de ea. Responsabilitatea, deocamdată, mi-o asum eu. Pentru alţii nu pot să vorbesc”, a încheiat Meleşcanu.
Reamintim că, după organizarea catastrofală a alegerilor din Diaspora, Teodor Meleşcanu şi-a cerut scuze, însă nu a anunţat că îşi asumă vreo greşeală. Acesta a declarat că MAE nu este responsabil pentru problemele apărute la vot.
Teodor Melescanu a fost numit ministru de Externe cu doar cateva zile inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale, dupa ce Titus Corlatean a demisionat pe fondul unei organizari dezastruoase in diaspora a primului tur de alegeri prezidentiale.
Sute de mii români din străinatate au stat la cozi interminabile, de 6-10 ore, pentru a-şi exprima votul şi în turul al II-lea al alegerilor. Situaţii inadmisibile s-au înregistrat peste tot în diaspora românească, de la Roma, Torino, Munchen, Bonn, Paris, Viena până în secţiile de vot din Canada sau SUA.
Printre “gafele” impardonabile ale lui Meleşcanu amintim faptul că le-a cerut românilor din Paris să voteze la “cea mai apropiată secţie”, de la Nancy, aflată la 385 de km.
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, va susţine declaraţii de presă astăzi, 18 noiembrie 2014, la ora 10.30, la sediul MAE. Potrivit unor surse, Meleşcanu ar putea să îşi anunţe azi demisia. Şeful MAE este acuzat că i-a supus umilinţei pe românii din diaspora care nu au putut să îşi exprime dreptul la vot.
Sute de mii români din străinatate au stat la cozi interminabile, de 6-10 ore, pentru a-şi exprima votul şi în turul al II-lea al alegerilor. Situaţii inadmisibile s-au înregistrat peste tot în diaspora românească, de la Roma, Torino, Munchen, Bonn, Paris, Viena până în secţiile de vot din Canada sau SUA.
Printre “gafele” impardonabile ale lui Meleşcanu amintim faptul că le-a cerut românilor din Paris să voteze la “cea mai apropiată secţie”, de la Nancy, aflată la 385 de km.
sursa:REALITATEA.NET
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Ciobanii au ieșit la protest: ”Vă rugăm să veniți să ne ajutați, nu vrem să ni se ia animalele din curte. Să nu pună presiune pe noi să ne ia teste, să ne scoată pozitivi”
Transhumanța este în pericol! Cine are interes să ne distrugă? Ciobanii români își plâng oile sacrificate fără voia lor
Gura de Rai din Bucegi și Panteonul de la Căscioarele – Liniile geoenergetice
S-a semnat transferul bombă – Mihai Popescu luat de Becali la FCSB
Program Zilele Cetății Târgoviște, 6-8 septembrie 2024. Provincialii, Maria Buză, Cornelia și Lupu Rednic, Lora, Trooper, Carla”s Dreams
Meteorologii ANM anunță vreme de plajă și în luna septembrie. Prognoza meteo în săptămâna 26 august – 2 septembrie
LIFE STYLE
Cum ne putem construi un sistem imunitar puternic. Alimente care ne ajută să creștem imunitatea
Mihaela Bilic: Confortul și civilizația duc la supraconsum alimentar
Doctor Gabor Mate despre iertare, suprimarea furiei și transmiterea generațională a traumelor
Te-ai întrebat vreodată dacă stresul și traumele din trecutul tău te-ar putea îmbolnăvi? O discuție cu doctor Gabor Mate și Dr. Sanjay Gupta, neurochirurg
Celentano din Las Fierbinți, schimbare radicală. ”A început să se moară în jurul meu din nimic”
DESTINATII
Operatorul Ana Hotels sancționat cu amendă de 8000 euro
Experiențe de neuitat pentru 22 de tineri care au participat timp de 5 zile într-o tabără montană
O nouă serie de 40 de tineri s-a bucurat de secretele Munților Bucegi într-o tabără de voluntariat
100 de tineri din 5 județe au învățat primii pași de adaptare în natură la poalele munților Bucegi
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Dăruiește Viață continuă parteneriatul cu Spitalul Marie S. Curie
Îmbătrânirea este asociată cu o calitate a vieţii crescută, care garantează demnitatea umană
Uleiul de cătină, medicamentul trimis de Dumnezeu sau aurul lichid, ajută la combaterea cancerului și este un puternic vindecător
La nivel global, 1 din 4 adulți și 81% din adolescenți au un nivel insuficient de activitate fizică
Povestea unei femei care a trecut prin Histerectomie: ”Nimic nu mai este la fel, o traumă pe viață!”
Cât zahăr se găsește într-o sticlă de Fanta Orange vândută în România
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
FESTIVALUL VEVERIȚELOR de la Buziaș EDIȚIA VIII
Cum tratam pe cai naturiste hipotiroidismul?
Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei din Munţii Orăştiei