Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Uniunea Europeană vrea să interzică lemnul pentru încălzirea caselor

Românii ar putea fi forțați să renunțe la soba cu lemne, în condițiile în care o directivă de la nivelul Uniunii Europene interzice încălzirea prin aceste mijloace.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că măsura va fi implementată și în România, dar se va merge pe o perioadă de tranziție, timp în care se va dezvolta rețeaua de gaze.

Potrivit Planului Național de Redresare și Reziliență aprobat de UE la Bruxelles, lemnul ar putea fi interzis pentru încălzirea caselor. Acest lucru pune în dificultate peste 3,5 milioane de gospodării care se folosesc de acest material pentru a-și asigura căldura în timpul sezonului rece.

”Am aprobat două legi extrem de importante în Parlament. Cu reducerea TVA-ului pentru lemnele de foc, pentru a compensa din valul acesta năpraznic de scumpiri. Acest lucru nu se va întâmplă peste noapte și este o recomandare la nivel de UE. Nu este țintită asupra României. Și cu siguranță trebuie să existe o perioada de tranziție, pentru a se găsi și a se implementa soluții. Nu va fi un lucru impus României peste noapte. Cu siguranță trebuie găsite soluții astfel încât și Trangaz și Romgaz să investească (…) în rețele de distribuție de gaz, acolo unde nu există.”, a spus Marius Budăi.

sursa: cancan.ro

Citește și:

Comisia Europeană recomandă evitarea expresiei „Perioada Crăciunului” și înlocuirea ei cu „Perioada vacanțelor”

Polițiștii vor ieși la proteste: Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor aplicate în numele “COVIDULUI”

Ursula von der Leyen: Producătorii de vaccinuri sunt obligați să-și adapteze serurile la noile variante de Covid

EXCLUSIV! Cum a ajuns soțul Ursulei von der Leyen pionul principal în afacerea Pfizer de 36 de miliarde de dolari

Statele membre obligate să-și injecteze cetățenii ca să nu plătească despăgubiri către Pfizer

Distribuie acest articol Oficial Media
Share