Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum să alegi tipul potrivit de piscină pentru curtea ta

Ce-ar fi dacă te-ai putea întinde la soare pe un plutitor în formă de lebădă în propria piscină, oricând ai avea chef? Sau să faci o ghiulea după o zi lungă la birou? A avea o piscină în propria curte este o investiție în stilul tău de viață. Dar înainte de a începe procesul de instalare, vei dori să cunoști toate tipurile de piscine disponibile. De la formă la material și zona de punte înconjurătoare, cunoaşte toate tipurile de piscine, atât de ​​interior, cât și de exterior.

tipul potrivit de piscină

Piscina Infinity

Piscinele infinite sunt excelente pentru spațiile moderne. Puntea minimalistă și designul elegant al bazinului infinit stabilesc scena și permit ochilor noștri să se concentreze asupra priveliștii superbe din depărtare. Optează pentru acest tip de design dacă te atrage iluzia vizuală a unei margini nesfârșite.

Piscina de cocktail

Dacă curtea ta nu are suficient spațiu pentru a construi o piscină la nivel olimpic, alege o piscină de cocktail, cu care poţi avea totul, într-un spaţiu mic: grătar, zonă de relaxare și piscină. Bazinele de cocktail sunt de mică adâncime (de obicei adâncime de aproximativ 1.5 metri), așa că dimensiunea lor reală nu contează prea mult. Sunt cele mai bune pentru a vă relaxa și distra.

Piscina-solar

Este o piscină acoperită de un solar din sticlă. Astfel, lumina se poate revărsa, fără a lăsa efectiv să treacă atâtea raze dăunătoare sau ploaia. Deci, practic, este combinaţia perfectă între o piscină interioară și o piscină în aer liber, dacă nu te poți decide asupra uneia dintre ele. Acest tip de piscină reflectă arhitectura Art Deco a piscinelor publice populare în perioada interbelică.

Piscina naturală

Piscinele naturale și bazinele cu apă sărată au devenit din ce în ce mai populare, deoarece sistemele lor de autocurățare înseamnă că vei ajunge să nu utilizezi substanțe chimice. O piscină naturală are o zonă de autocurățare care filtrează microorganismele, fără clor.

Piscina rotundă

Marginile moi ale piscinelor rotunjite tind să se potrivească bine cu arhitectura și designul tradițional. Poţi folosi piatră naturală, făcând ca totul să se simtă și mai senin și mai relaxant. Totuşi, un bazin dreptunghiular îngropat poate fi o opțiune mai bună dacă vrei un loc în care să faci ture de înot.

Piscina semi-acoperită

Poate că curtea ta nu este uriașă, dar poţi prelungi piscina în interior. Această piscină interioară şi în aer liber este cât se poate de originală. Arhitectural izbitoare, această piscină oferă, de asemenea, câteva avantaje practice. Acum poți înota în interior sau în exterior în funcție de starea ta de spirit sau de anotimp. Peretele de sticlă ajută la ușurarea tranziției.

Piscina cu punte din lemn

Forma, apa și materialul nu sunt singurele lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când instalezi o piscină. Trebuie să te gândeşti şi la puntea din jur. Există o mulțime de opțiuni, de la piatră albastră, la beton, iarbă și podele din lemn. Pardoseala din lemn este excelentă pentru un contrast vibrant cu suprafaţa apei, chiar dacă necesită întreținere.

Indiferent de tipul, mărimea sau decorul piscinei, nimic nu se compară cu a putea înota la tina acasă oricând ai chef. Din fericire, extrem de multe informaţii despre constructia unei piscine se găsesc la un clic distanţă, aşadar nu mai aştepta! Alege piscina pe care o visezi şi treci la treabă!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share