Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Comisia Europeană recomandă evitarea expresiei „Perioada Crăciunului” și înlocuirea ei cu „Perioada vacanțelor”

Într-un document intern al Comisiei Europene se „recomandă” evitarea folosirea apelativelor de „Domn” și „Doamnă”, precum și referințele la sărbători creștine, informează Il Giornale, care a intrat în posesia documentului.

În loc de „perioada Crăciunului”, Comisia Europeană susține folosirea expresiei „perioada vacanțelor”.

Mai mult, instituția condusă de Ursula von der Leyen (foto) recomandă să nu se folosească nume creștine atunci când e vorba de exemple generice. În loc de „Maria și Ioan” să utilizeze „Malika și Iuliu”.

Această schimbare a limbajului aduce aminte de perioada comunistă de dinainte de 1989. Atunci, în țările din Est, România inclusiv, Moș Crăciun a fost interzis, fiind înlocuit cu „Moș Gerilă”, pentru a se evita referințele la sărbătoarea creștină.

Grinch, tafnosul monstrulet, traieste izolat intr-o pestera din varful muntelui, departe de oamenii cumsecade din Cinesti. Fara alt prieten in afara de cainele Max, Grinch urmareste an de an, inciudat, pregatirile celor din vale pentru marea sarbatoare a Craciunului. Dar satul de-atata „taraboi“, morocanosul e hotarat sa-i vina de hac sarbatorii. Insa oricat „se opune“, Craciunul vine, iar monstruletul cu inima din piept „doua numere prea mica“ intelege pana la urma ca nu doar cadourile aduc fericirea si ca bucuria poate veni de unde te astepti mai putin.

Dar recomandările Comisiei Europene nu se opresc la înlocuirea referințelor creștine. În documentul intitulat „Uniunea Egalității. Instrucțiunile Comisiei Europene pentru Comunicare Inclusivă” se recomandă evitarea formulării „Doamnă sau Domnișoară”, precum adresarea publicului cu expresia uzuală: „Doamnelor și domnilor”. În locul acestei expresii considerate „neinclusivă”, se recomandă uzarea expresiei „Dragi colegi”. Sau „Dragi tovarăși”?

Comisia Europeană nu este singură în acest demers. În martie, Parlamentul European confirma existența unui ghid intern de comunicare, în care se cerea evitarea termenilor de „mamă” și „tată” sau „oameni sănătoși”.

Instrucțiunile Comisiei Europene merg și mai în detaliu, scrie Il Giornale. Astfel, în imaginile care însoțesc comunicările, europenilor li se atrage atenția „să se asigure că femeile și tinerele nu sunt surprinse în ipostaze domestice sau roluri pasive, în timp ce bărbații sunt arătați ca fiind activi și aventuroși”.

„(Documentul) trădează o dorință de a anula genurile masculin și feminin care ajunge la niveluri paradoxale, atunci când Comisia scrie că este necesar să evităm expresii precum «focul este cea mai mare invenție a omului« și să zicem «focul este cea mai mare invenție a umanității«. Este evident că în spatele redefinirii limbajului este dorința de a schimba societatea europeană, obiceiurile și tradițiile noastre, așa cum reiese din capitolul dedicat «culturii, stilurilor de viață sau credințelor«”, scie Il Giornale.

Ziariștii italieni notează că documentul frizează ridicolul și farsa, atunci când din dorința de a contrasta un cuvânt cu conotații negative, precum colonialismul se nasc instrucțiuni precum aceasta: este interzis să spunem «colonizarea planetei Marte» sau «așezare omenească pe Marte». În loc trebuie afirmat «trimiterea oamenilor pe Marte».

Tragedia lasă locul farsei.

sursa: https://r3media.ro

CITEȘTE ȘI:

Radiografia completă a celei mai mari înșelătorii din istorie. Fereastra Overton și Diafragma lui Biderman

Studiu revoluționar: Covid-19 poate da oamenilor celule care „produc anticorpi pentru tot restul vieții”

Vom folosi teama, le vom scurta viața, vom crea medicamente care îi va îmbolnăvi – LEGĂMÂNTUL SECRET

Avocat Piperea: Vaccinarea și utilizarea certificatului „verde” ar trebui urgent oprite

Statele membre obligate să-și injecteze cetățenii ca să nu plătească despăgubiri către Pfizer

Bill Gates solicită guvernelor să realizeze „simulări cu virusuri” pentru a fi pregătite de viitoare atacuri bioteroriste sau pandemii

Raed Arafat este cercetat PENAL de DNA pentru ABUZ! Prejudiciu de peste 3,5 milioane de euro

”Sunteți niște criminali”, le-a spus brancardierul medicilor și asistentelor din spital

Stefan Oelrich unul din managerii Bayer a dat anunțul cutremurător! Au avut nevoie de această pandemie. pentru experimente

Deputat Dumitru Coarnă: ”Voi vota #CONTRA introducerii certificatului verde”

V-ați vândut viețile orbiți de FRICĂ! Nu este vorba despre boală, ci despre suprimarea drepturilor

Un proiect de Hotărâre de Guvern prevede vaccinarea a 90% din populația României, până în 2023. Inclusiv COPIII care au împlinit 12 ani

Varujan Vosganian: Colegul nostru a decedat după a treia doză de vaccin. Articol Oficial Media Multitasking

Cristina Elena Răducanu: ”Prefer să încasez un glonț decât să iau dozele voastre și pașaportul ca un câine”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share