Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Zodia Racului (22 iunie-22 iulie) – Tot ce vrei să afli despre un Rac

Zodia Racului reprezintă a patra zodie pe cercul zodiacal (care cuprinde 12 zodii) cu începere din 22 iunie, încheindu-se pe 22 iulie.

Caseta cu bijuterii a RACULUI

 1. Racul va avea, întotdeauna, caracteristicile şi comportamentele apei. Niciodată hotărât, fluid în gândire şi în sentimente, cu o intuiţie pătrunzătoare, Racul poartă amprenta mobilităţii totale, asemănându-se cu cel mai banal şi mai răspândit lichid din natură, lichid care va însemna, până la finele existenţei oamenilor pe pământ, însăşi viaţa. Racul va fi mereu sub presiune, cel mai bine simţindu-se atunci când se află în mişcare. De altfel, Racul va purta cu sine, mereu, atributele, calităţile apei în mişcare, ale apei curgătoare, fie ea pârâu uitat de lume sau fluviu măreţ. De asemenea, Racul se va inspira şi din alte stări ale apei în mişcare, cum ar fi vaporii, norii, ceaţa.
 1. Ziua norocoasă. Şansa Racului poate fi aflată în cea mai frumoasă zi a săptămânii, când întreaga fire pare a se odihni. Ziua Racului este duminica, ziua strălucirii spirituale a fiecărui om, de la cel mai umil, până la marii lideri. Există astrologi şi zodiace care susţin că, de fapt, cea mai norocoasă zi a Racului este lunea. În ceea ce ne priveşte, înclinăm să le dăm dreptate acestor din urmă astrologi, deoarece planeta care domină această zodie este Luna. Au fost avansate şi opinii potrivit cărora ziua norocoasă a Racului începe de duminică la prânz şi se termină luni după-amiază, considerându-se că dimineaţa de duminică este a lui Dumnezeu.
 2. Cifra norocoasă – 2. Greu de crezut că o zodie considerată de mulţi astrologi ca fiind rea, poate beneficia de o cifră atât de norocoasă, ce simbolizează asocierea, parteneriatul, prietenia, uniunea şi solidaritatea. Toate numerele cu soţ, din tot spectrul aritmeticii, sunt favorabile Racu-lui. Oamenii cifrei 2 au, se spune, o natură specială, profund omenească, romantică, melancolică, visătoare, sunt tandri şi au simţ artistic.
 1. Piatra norocoasă. Opalul, una dintre cele mai frumoase pietre semipreţioase, poartă noroc Racului. Acest hidrat de siliciu, transparent sau opalescent cu irizaţii, va sugera faptul că este, fără îndoială, sălaşul unui mister, purtat cu graţie în structurile sale atât de frumoase. Alte pietre aducătoare de şansă pentru Rac sunt cristalul de munte şi perla. Metalul aflat în puterea acestei zodii este argintul, considerat a fi metalul Lunii tăcute şi pasive.
 1. Culoarea norocoasă. Albul, argintiul, griul albicios, verdele praz, liliachiul deschis, portocaliul deschis sunt culori care îl vor sprijini pe Rac, dându-i energie şi stări sufleteşti menite a-l ajuta să fiinţeze printre ceilalţi oameni.
 1. Floarea norocoasă. Florile nu-i aduc prea mult noroc Racului. Totuşi, au fost identificate a fi în sprijinul Racului două flori deosebite, amândouă cu origini exotice – iasomia şi santalul. Iasomia este, după cum se ştie, floarea marii iubiri, a sensibilităţii şi a credinţei în dragoste, cel puţin în Orient. Acelaşi rol l-a avut, şi încă îl mai are, în zonele tropicale şi nu numai, santalul. Din uleiul acestuia se prepară nu numai parfum, ci şi leacuri, parfumul însuşi fiind, se pare, un leac.
 1. Parfumul norocos. Este vorba despre un parfum de mare efect, de origine animală, cu efecte afrodiziace – parfumul de mosc. Evident, noro-cos se dovedeşte a fi şi parfumul de iasomie, precum şi cel de santal (aces-ta din urmă mai ales în cazul bărbaţilor nativi în Rac).
 1. Muzica norocoasă – muzica de dragoste, indiferent de genul muzical în care aceasta va fi exprimată.
 1. Calitatea umană admirată, calitatea râvnită. Racul va preţui mult modestia şi autocontrolul. Se pare că dorinţa de a avea, în mod permanent, un control total şi eficient, atât asupra propriei personalităţi, cât şi asupra propriului lui corp, este o năzuinţă permanentă a Racului. Nativul în Rac va face mari eforturi în acest sens. Racul va dori, foarte mult, să fie în permanenţă în activitate, şi-şi va stabili, mereu, sarcini de dus la îndeplinire, chiar şi atunci când nu e cazul.RAC2
 1. Calitatea umană detestată – neatenţia, nebăgarea de seamă, compor-tamentul de gură-cască.
 2. Ideal de viaţă. Nativul în Rac are o verticalitate a sa, originală întrutotul, specifică. Racul va preţui mult omul de încredere, omul de cuvânt şi va încerca să se poarte ca o persoană dominată de aceste exigenţe, de altfel nu prea lesne de întâlnit în lumea modernă.

Citește și:


 1. Dorinţa secretă – să ajungă pe o poziţie socială înaltă, dar nu neapărat într-o poziţie din care să răspundă pentru alţi oameni, sau pentru care să fie tras la răspundere. Prin urmare, Racul îşi doreşte o poziţie socială importantă, dar care să nu fie supusă atenţiei şi criticii opiniei publice.
 2. Verbul specific – a simţi. Nativul în Rac simte, se pare, mai intens, mai apăsat decât ceilalţi oameni şi asta nu poate decât să-i facă viaţa complicată, chiar grea, dându-i senzaţia, uneori, că poartă o nelămurită vină şi că e dator să sufere nu numai pentru sine, ci şi pentru alţii.
 1. Zodii care se armonizează cu Racul – Scorpionul şi Peştii. Aceste relaţii nu sunt deloc surprinzătoare, mai ales atunci când e vorba despre Scorpion, asocierea din Rac şi Scorpion fiind asemănătoare cu aceea din-tre o vioară şi un contrabas. Din punct de vedere spiritual, nativul în Rac va găsi o punte de înţelegere cu nativul în Geamăn, vecinul său de zodiac.
 1. Zodii conflictuale cu Racul. În primul rând Berbecul. Unii astrologi susţin că şi Balanţa va ajunge destul de uşor la gâlceavă cu un nativ în zodia Racului. Sunt şi astrologi care susţin că Balanţa nu are, neapărat, rol de destructurare asupra nativului în Rac, ci mai degrabă de reechilibrare, nativul în Balanţă fiind – s-ar putea spune – un fel de suport afectiv de urgenţă pentru mult prea sensibilul Rac.
 1. Zodiile favorabile concubinajului şi căsătoriei Racului. În cazul Racului există o singură adresă garantată – Taurul. Uneori, Racul poate fi acceptat, sau poate fi chiar suportat, inclusiv într-o convieţuire mai lungă, şi de nativul în Scorpion. Această zodie îl aduce pe Rac în lume, îl obişnuieşte cu lumea, îl face acceptabil, frecventabil, rezonabil pentru ceilalţi. De altfel, Scorpionul mai apare şi în alte împrejurări care se dove-desc a fi favorabile în viaţa Racului, inspirându-l, de exemplu, şi în acti-vitate originală a acestuia, în creaţie, în proiecte ce presupun imaginaţie şi ingeniozitate. Însă, oricâtă bunăvoinţă ar fi, nativul în Rac nu va putea face casă bună, aproape niciodată, cu Berbecul.
 1. Trăsăturile personalităţii Racului. Nativul Rac este un om dornic să aibă totul, de la avere şi până la o viaţă sexuală bogată. Întotdeauna pentru el, ceea ce deja este, e, orice s-ar spune, prea puţin. Aşa va gândi un Rac… Altfel, nativul în Rac este tenace – un scop, odată precizat, va fi dus la îndeplinire chiar dacă, pentru acest lucru, va trebui să treacă şi prin foc. În lumea largă, în accepţiunea comună, nativul în Rac este cunoscut ca un personaj sensibil şi emotiv, receptiv aproape întotdeauna, câteodată timid – de bună seamă caracteristici clare ale semnului său de zodie de apă. Foarte conservator, nativul Rac are tendinţa, niciodată reprimată, de a privi în urmă, către trecut, spre ceea ce-a fost şi nu se va mai repeta ai-doma. Racul este uneori lipsit de curaj, poate că şi din pricina lentorii lui. De altfel, de felul său, Racul nu va fi prea combativ dar, în mod sigur, îşi va apăra convingerile, cel puţin convingerile, cu străşnicie. În viaţa de fiecare zi, Racul poate desfăşura o intensă activitate în plan afectiv, fiind şi foarte impresionabil. Viaţa interioară a nativului în Rac va fi, de obicei, foarte dinamică, aici, în interiorul său, el stăpânind o întreagă lume.
 1. Călăuză astrală. Racul va fi dominat, autoritar, de Lună. În viaţa de familie va fi ajutat de Venus, iar în dragoste de Saturn. Aceşti îndrumători celeşti îl fac pe Rac emotiv, bun, recunoscător, paşnic. Caracterul de om al păcii îi este direct influenţat de Lună.
 1. Simbol astrologic – Racul. Semnul de dus-întors, atât de caracteristic Racului, este considerat un meritoriu semn de adaptare, înţelegere, ac-ceptare şi asimilare a condiţiilor din jur, dar nu oricum, ci filtrate prin propria sa personalitate.
 1. Guvernare asupra corpului omenesc. Zodia Racului are sub influenţa sa regiunea pieptului şi stomacul. Nativul în Rac este cunoscut drept o persoană foarte sensibilă din punct de vedere al sănătăţii trupeşti, de el prinzându-se foarte uşor fel de fel de microbi. Din acest motiv, nativul în Rac va trebui să fie foarte atent cu igiena. De asemenea, Racul răceşte foarte uşor. În general, nativul în Rac se va vindeca greu de orice boală. Va avea uneori probleme de sănătate şi la nivelul sistemului digestiv. La viaţa sa, nativul în Rac va trebui să lupte, uneori, şi cu tendinţele de îngrăşare. Zodiacele populare vorbesc şi despre vulnerabilitatea nativului în Rac la boala canceroasă.
 1. Poziţia pe cer a semnului zodiacal. Constelaţia Cancerului (numită şi a Racului) se află în emisferă boreală a cerului. Cuprinde un roi de stele cunoscut sub numele de Praesepe şi câteva nebuloase. Ceva mai depărtată de Leu, constelaţia Racului se apropie destul de mult de cea a Gemenilor, astfel explicându-se unele potriviri între Rac şi Gemeni.
 1. Zone sensibile în dragoste: limba, gura, pieptul. Sărutul este foarte important în dragostea Racului. Astrologii sunt de părere că din nici o relaţie amoroasă cu un nativ în Rac nu trebuie să lipsească sărutul, mai ales sărutul numit franţuzesc, precum şi mângâierile tandre pe piept, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor.

Trăsăturile generale ale nativului în RAC

Semn astrologic complex, zodia Racului va avea, drept nativi, fii şi fiice a căror personalitate este dificil de cuprins în scheme, tipare şi concluzii generale. Ne putem face o impresie despre natura nativilor în Rac por-nind chiar şi de la faptul conform căruia dragostea şi romantismul lor sunt favorizate, potrivit astrologilor, de două culori foarte închise, printre cele mai închise – negrul şi indigoul. Desigur, un priceput va putea re-plica, susţinând faptul că negrul şi indigoul absorb întotdeauna cu nesaţ lumina, reflectând foarte puţin din ea.

Un lucru e cert – Racul este un sentimental aproape fără pereche. În sentimente, Racul se poate manifesta plenar, atât în bine, cât şi în rău. Un Rac va fi, mai mereu convins că sentimentele trebuie să-l domine pe om, că raţionalul, logica, interesele, obligaţiile cad, asemenea unor castele de nisip, în situaţia în care inima ţi-a luat foc. Pătruns de spiritul de dreptate,rac 4Racul se poate arunca lesne în piscina fără apă. Nici un argument nu-l va putea opri din fixul său. Dominat de sentimente, uneori nu prea limpezi (este şi firesc, este în ordinea firii ca sentimentele să aibă diferite grade de maturizare şi de dezvoltare), Racul nu va fi dispus să accepte prea des corecţii de la viaţă şi, în consecinţă, se va comporta după cum îi tună. Din ciocnirile sale cu viaţa, cu dinamica realitate care, uneori, nu concordă şi pace cu sentimentele, Racul va învăţa că trebuie să se apere, şi să-şi facă o platoşă care-l va ocroti de multe rele ale societăţii. Înveşmântat cu zalele izolării, retractil, Racul cel vulnerabil devine de neatins. Doar în familie şi între prietenii săi, Racul se va manifesta în toată plenitudinea sa. Îi place să aibă prieteni, poate şi din nevoia personală de a reechilibra însingura-rea şi retractilitatea sa. Amic bun şi credincios de felul său, Racul va preţui mult prietenia cuiva şi va dori să o păstreze cât mai mult cu putinţă. Se pare că nu o dată la viaţa sa, nativul în Rac va fi salvat afectiv tocmai de aceste prietenii, multe-puţine, care-i sunt sprijin şi platformă. În prieteni-ile sale, Racul este asemenea unui părinte în vârstă care are copii mari, la locul lor, la casele lor, dar care nu-l vizitează, din neglijenţă sau din lipsă de timp. Ei bine, bătrânul părinte n-are nici un motiv să le ceară să-l viziteze, sau să se supere pe ei, lui fiindu-i îndeajuns faptul şi gândul că acolo, departe, se află copiii lui. La flacăra acestei idei, sufletul i se încălzeşte, această platformă sentimentală ţinându-l, de fapt, în viaţă. Aşa se întâmplă, deci, şi cu Racul. Din acest motiv, Racul este capabil să su-porte multe mizerii într-o prietenie, fără a-i trece prin cap că trebuie să-i pună punct.

Impresionabil, nativul în Rac poate să sufere mult, chiar şi pentru cauze străine lui. Deşi este închis în sine, nativul în constelaţia Racului va avea şi momente de entuziasm, şi chiar de exaltare. Blând, tolerant şi visător, Racul se poate refugia, la o adică, într-o lume numai de el plăsmuită, unde nimeni nu-i va putea reprima fantezia sau tăia aripile imaginaţiei.

Econom şi perseverent, nativul în Rac va ajunge rareori bogat. Nici chiar zgârcenia (de care dau dovadă unii nativi în Rac), nu-l va ajuta pe acest nativ să se propăşească. Datul său este să aibă, în mod obişnuit, puţină avere. La maturitate, dar chiar şi mai devreme, nativul în Rac se remarcă şi prin spiritul său responsabil, fiind capabil să-şi organizeze foarte bine munca. Părând unora cu mintea dusă departe, Racul va putea reveni oricând cu picioarele pe pământ, reintrând, fără probleme, în fluxul general. Prin urmare, Racul este capabil să-şi mascheze inadaptarea, incompatibilitatea cu valorile societăţii, lucrând, fără prea mare tam-tam, pentru securizarea persoanei sale, în primul rând din punct de vedere sentimental, afectiv.

Bun partener în concubinaj sau în căsnicie, Racul se va dovedi ataşat fa-miliei, fiind adesea chiar un tradiţionalist în adevăratul sens al cuvântului. Încăpăţânarea Racului nu va deranja foarte mult, deoarece putem fi siguri că el îşi va face, în cele din urmă, datoria, evitând supărările şi conflictele. Nativul în Rac se va comporta, în general, cu multă atenţie, având un adevărat cult pentru bunele maniere. Aşa va fi Racul şi în dragoste, adică răbdător, delicat, iubitor de gesturi frumoase, respectuos cu partenerul şi cu dorinţele acestuia.

Astrologii sunt de părere că, tratat cu atenţie, Racul va găsi în dragoste momentele mult dorite de el – acelea în care poate ieşi din carapacea sa fără teamă. Dacă acest lucru se va întâmpla, relaţia de dragoste cu un na-tiv în Rac va fi foarte profundă şi cât se poate de naturală, de omenească.

Femeia RAC

Comportare – în casă şi afară. Foarte sensibilă şi chiar vulnerabilă, femeia Rac poate fi uşor determinată să intre în degringoladă şi să sufere. Din acest motiv, prietenul sau soţul femeii Rac va avea o misi-une nu prea uşoară, dar care va fi, în mod sigur, plăcută. Pentru a le fi bine amândurora, acesta va trebui să se comporte, în permanenţă, ca un bărbat adevărat, adică să fie atent cu ea, curtenitor, prevenitor, tan-dru. Dacă această comportare este constantă, bărbatul în cauză va avea mult de câştigat, şi nu numai pe moment, ci şi pe termen lung. Dominată în viaţa de familie de Venus, femeia Rac va răspândi în jurul ei femi-nitate şi căldură, dovedindu-se o soţie foarte bună şi o mamă aşijderea.

Ea va instaura în casă blândeţea şi armonia, suportând cu greu contro-versele, ieşirile şi exagerările de orice fel, convinsă fiind că vorba dulce, mult aduce. Evident că îi va îndemna pe toţi ai casei să fie toleranţi, să fie îngăduitori şi să coopereze. În casa ei, iradiind dragoste, femeia Rac are nevoie, aproape în permanenţă, de sprijinul afectiv al partenerului, al prietenului sau al soţului, nu neapărat pentru a o ajuta în viaţa domestică, dar măcar pentru a-i ţine companie. Şi se pare că tocmai această însoţire va reprezenta, pentru femeia Rac, exact ceea ce-i trebuie, ceea ce are ea de trebuinţă, că de muncit într-ale gospodăriei, se descurcă ea şi singură.

Femeia Rac va administra cu pricepere finanţele casei, dând chiar impresia că-şi sporeşte banii, datorită iscusinţei ei în a-i administra şi a-i cheltui. Mulţi sau puţini, banii îi vor ajunge aproape întotdeauna, gospodărindu-i realmente după marile şi micile reguli ale artei financiare – dacă se poate spune aşa – fără însă a-şi refuza, totuşi, unele mici plăceri, banale de alt-fel, o îngheţată, o prăjitură, un fruct râvnit. Femeia Rac îşi va iubi foarte mult casa şi o va amenaja cu mult zel. De altfel, în afara casei are puţini prieteni, fiind deosebit de încântată dacă-şi va găsi prieteni mai cu seamă printre bărbaţi, nu neapărat din motive de dragoste sau de sex. Pur şi simplu, femeia Rac adoră prezenţa bărbaţilor, aceştia fiind, cel puţin pentru ea, ceva mai suportabili, deoarece nu o agasează cu cine mai ştie ce curiozităţi, invidii sau obsesii femeieşti. La serviciu se va descurca bine întotdeauna – comportare tipică pentru un nativ în Rac. De aici se poate trage lesne concluzia că femeia Rac este o femeie de interior, o femeie care poate, realmente, împodobi casa unui familist convins.

Suflet şi pasiune. Sunt astrologi care consideră că femeia Rac are şi momente dificile, mai ales atunci când se găseşte în conflict cu ea însăşi. Aceasta nu înseamnă că ea nu poate fi cucerită, în mod obişnuit, de bărbatul care-i dă dovezi de bun simţ şi are un minim de tact. Calităţile ei de prietenă bună a bărbatului pe care şi l-a ales, şi de femeie credincioasă misiei de mamă şi de gospodină, derivă din convingerea, niţeluş con-servatoare, că viaţa este un dat care trebuie luat ca atare, rolul nostru fi-ind de a o face suportabilă, şi chiar plăcută, cu cât mai multe dintre cele necesare şi cuvenite. Nu se poate spune însă, despre femeia Rac, un lucru care unora dintre bărbaţi li s-ar putea părea de la sine înţeles – că arde de pasiune. Femeia Rac nu are asemenea stări decât rar, dar faptul acesta nu înseamnă că nu este tot atât de agreabilă cât şi alte femei, aflate chiar sub semne zodiacale mai generoase. Pasiunea femeii Rac, aproape întotdeau-na egală, va fi dedicată bărbatului iubit, bărbatului care a avut răbdarea să-i descopere sufletul şi să-i cultive floarea dragostei.

Farmec şi sexualitate. Se vorbeşte mult despre amintirile, puter-nice şi amănunţite, pe care le poartă cu ea femeia Rac. Discursul ei va fi mai mereu generos, armonios, convingător, bazat pe afect şi relaţie sentimentală. Calităţile acestea o fac cuceritoare, adică femeie în toate datele ei. Femeia Rac este o adevărată meşteră a vorbelor cu miez, ceea ce îi sporeşte dimensiunea morală şi socială în ochii celorlalţi. Bărbatul iubit de ea îi va căuta compania nu numai pentru sex, ci şi pentru bucu-ria, simplă, de a fi alături de ea şi de a schimba, împreună, vorbe, vorbe, vorbe. Se pare că în cuplul cu o femeie Rac aceste vorbe sunt necesare şi chiar sănătoase pentru amândoi, ceea ce, să recunoaştem, nu-i puţin lucru. Datorită sentimentalismului ei, femeia Rac va iubi florile poate mai mult decât alte femei, iar florile de la bărbatul iubit vor avea o semnificaţie specială pentru ea, chiar şi atunci când acesta i le aduce, mai mult sau mai puţin întâmplător, nu în tinereţe, nu în primii ani de convieţuire, ci după decenii de căsnicie.

Datorită sentimentalismului şi romantismului ei, femeia Rac apreciază foarte mult intimitatea casnică, fiind în stare să amenajeze o cină romantică chiar şi în fiecare seară, dacă e posibil. Femeia Rac iubeşte mult sărbătorile, evenimentele de familie, iar dacă acestea se petrec în doi, pentru ea e de-a dreptul minunat. Femeia Rac nu va avea preferinţe pen-tru un anume tip de bărbat, dar bărbatul capabil de un pic de sentimen-talism, de romantism, de poezie, va avea, desigur, trecere la ea. Femeia Rac ştie foarte bine că sentimentalismul, romantismul, plimbarea în doi, regăsirea unor clipe şi momente, chiar de multă vreme apuse, au darul de a spulbera rutina de familie, rugina produsă de convieţuirea îndelungată în doi. Pentru ea, dragostea fizică va fi, mereu, o încununare a unui şir de frumuseţi şi minunăţii ale cuplului şi nicidecum un început…şi apoi mâncăm şi visăm, şi glumim, şi ciocnim un pahar, şi ne spunem vorbe frumoase. Feminină din cap şi până în picioare, femeia Rac nu va vedea în dragostea fizică o sursă de plăceri din care te serveşti ca de pe un raft, ci o înmănunchere de rosturi, principii, dorinţe şi speranţe, renunţări şi regăsiri, descoperiri şi inovaţii, un întreg dominat de spirit şi de amprenta omenescului. Şi totul va fi de nota 10 dacă în decor se află şampanie, lumânări, flori, un cadou abia desfăcut şi, desigur, un fond muzical liniştitor şi, neapărat, sentimental.

Atitudinea faţă de cei din jur. Femeia Rac se va mulţumi, adesea, să stea deoparte şi să privească, să fie spectatoare neutră, şi asta nu numai acasă, ci şi la serviciu sau în societate. Nefiind mare amatoare de mon-denisme, nu va simţi nevoia să fie luată în seamă şi nici nu prea se va băga în discuţiile purtate pe asemenea teme. Îi place, cu certitudine, să fie martoră la discuţiile bărbaţilor şi să lucreze cu ei. Femeia Rac nu va fi putea juca prea bine, vreodată, un rol sau altul, nefiind de felul ei o închipuită. Din acest motiv, cel mai adesea nu va putea să mintă, deoarece se trădează foarte uşor. Colegă de nădejde în compania bărbaţilor, femeia Rac va avea uneori prietene şi dintre femei, dar întâlnirile şi sporovăielile cu acestea sunt rare şi, de obicei, asemenea dialoguri o plictisesc, consi-derându-le pierdere de timp.

Femeia Rac nu are nici un fel de consideraţie faţă de legăturile de scurtă durată, acestea neasigurându-i ei nici confortul , şi nici pe cel fizic, deoarece nu se poate concentra în asemenea condiţii. Toate relaţiile femeii Rac se vor construi în timp, fiind probate şi validate de timp. Condiţia de bază, adesea necesară şi suficientă, pentru ca o femeie Rac să „funcţioneze” normal este să aibă o casă a ei şi o familie cu viaţă armonioasă. Dacă va beneficia de aşa ceva, practic nu-i mai trebuie nimic altceva, sexul fiind, în viziunea ei, doar unul dintre multe episoade ale vieţii de familie. Aici, femeia Rac se asemănă cu femeia Geamăn, aceste doua zodii fiind vecine bune. Negativismul celor din jur, venit pe fondul hipersensibilităţii femeii Rac, o va afecta, de regulă, foarte puternic pe aceasta, şi uneori o va putea nărui sufleteşte. Atunci se poate produce chiar şi o catastrofă, nativa în Rac ajungând să se învinuiască şi se certe, ciudat, în primul rând cu ea însăşi. Dintr-o astfel de stare, femeia Rac va fi foarte greu de scos, recuperarea fiind, totuşi, oricând posibilă. Interesant este faptul că nimeni n-o va putea ajuta efectiv în aceste momente, tot ea, femeia Rac, fiind cea care va găsi, până la urmă, resursele de revenire la linia de plutire.

Feminitate. Femeia nativă sub semnul Racului este atât de feminină în stilul ei de viaţă, în comportarea ei, încât unii ar putea-o crede o pradă numai bună de vânat rapid şi cu maximum de eficienţă. Adevărul este că această desfăşurare de feminitate va tenta, întotdeauna, pe foarte mulţi dintre bărbaţi, aceştia considerând, la modul superficial, femeia Rac drept o cetate uşor de cucerit. În esenţa ei, femeia Rac nu este decât o femeie inteligentă, poate nu îndestul de abilă, dar inteligentă cu siguranţă, care va şti să nu amestece lucrurile şi sentimentele, oricum şi oriunde. Nu-mai rareori femeia Rac va fi amantă, visurile şi rosturile ei vizând, cu precădere, statutul de soţie şi de mamă. De altfel, astrologi importanţi cred că femeia Rac îşi merită din plin acest statut.

În mod obişnuit, femeii Rac îi place să facă dragoste în locul conside-rat de ea potrivit, adică în intimitate maximă. Aventurile amoroase prin bucătărie sau prin natură nu o prea interesează. Sensibilă şi cu spirit poetic, femeia Rac va şti să exerseze, cu sublim dichis, dragostea fizică, dar va prefera, înainte de aceasta, jocul, tandreţea furată, mângâierea neaşteptată, sărutul fierbinte. Despre această femeie potolită se afirmă chiar şi un fapt cu totul şi cu totul surprinzător – că, la o adică, poate fi cel mai bun partener sexual din tot zodiacul, remarcându-se prin sinceritate maximă în dragoste. Cu o condiţie însă – încrederea ei în partener să fie totală. Dincolo de toate aceste calităţi, astrologii ceva mai vechi susţin că femeia Rac îşi va domina aproape întotdeauna bărbatul, chiar dacă la prima vedere nu pare.

Bărbatul RAC

Comportare – în casă şi afară. Asemenea femeii Rac, şi bărbatul născut sub semnele acestei zodii va fi purtătorul unui mister. În mod firesc, acest secret la purtător îi va nedumeri, nu de puţine ori, pe cei din jur, dispuşi să creadă că au de-a face… cu un ciudat. Dincolo de rezervele unor cunoscători, bărbatul Rac îşi are, totuşi, în mod cert, tainele sale, e adevărat, nu prea multe, dar bine păzite. Nici măcar soţia lui nu-i va afla, până la urmă, chiar toate ascunzişurile sale sufleteşti. Relaţiile bune pe care bărbatul Rac le are cu cei din jurul său sunt întemeiate mai ales pe sentimente. Şi chiar dacă vreo relaţie de-a bărbatului născut sub constelaţia Racului îşi va avea debutul în interese şi principii economice– să zicem – în cele din urmă baza ei va fi tot de ordin emoţional, afectiv. Bărbatul Rac adoră compania femeilor, aşa cum femeia Rac se va simţi ex-celent în compania bărbaţilor. Şi, la fel ca femeia Rac, bărbatul Rac nu va avea cu toate persoanele de sex opus, care-i sunt foarte apropiate, relaţii de dragoste, ci-i va uni o prietenie foarte strânsă, care ar putea semăna, adesea, chiar şi cu o relaţie de dragoste. Bărbatul nativ în Rac este un fel de răsfăţat al femeilor, acestea simţindu-se datoare să-l ocrotească.

În familie, bărbatului Rac îi place să fie tradiţional, căutând, pentru el, şi impunându-le şi celorlalţi din casă, respectul pentru valorile vechi ale familiei, pentru armonia aceea ştiută din pozele marilor familii. Bărbatul Rac va fi, în esenţă, un mare iubitor al familiei sale, un ocrotitor convins al casei sale.

Toată viaţa sa, bărbatul Rac va avea nostalgia unor relaţii pierdute. Nu se ştie când şi unde le-a pierdut, dar va încerca, mereu şi mereu, să le regăsească. Şi, totuşi, bărbatul Rac nu este un om căruia-i place să umble aiurea, ci se va simţi foarte bine dacă va ajunge, foarte simplu, la el acasă, unde-şi va face, netulburat, tabieturile. E convins de la bun început că nicăieri nu te simţi mai bine ca la tine acasă.

Pentru bărbatul Rac, slujba este doar un episod zilnic, ce trebuie par-curs pentru că nu ai încotro. Prietenii nativului în zodia Racului sunt, de obicei, puţini, iar cu trecerea timpului devin şi mai puţini, deoarece, înaintând în vârstă, acest nativ nu va mai depune eforturi pentru a lega noi prietenii. În acest context, cu timpul, bărbatul Rac va deveni un pri-zonier al căminului său. Fără teamă de a greşi, se poate spune că bărbatul Rac este cel mai casnic bărbat din zodiac, un adevărat stâlp al casei.

Suflet şi pasiune. Nimeni nu ştie cum de reuşeşte acest bărbat, de felul său agitat, împrăştiat şi visător, să se apropie de femeile frumoase. O fe-meie frumoasă în preajma sa va fi ceva normal, situaţie ce va provoca, de altfel, invidia celorlalţi bărbaţi. În acest context, nu trebuie uitat faptul că bărbatul Rac este nu numai idealist şi visător, ci şi sentimental, fiind în stare să creeze stări şi momente emoţionale deosebite. Are fire de artist şi asta se vede fără prea mare efort, mai ales în felul cum se îmbracă şi cum mănâncă. Bărbatul Rac se va îmbrăca aproape mai mereu neglijent, dar va iubi mult mâncărurile bune şi băuturile fine, muzica „de dambla”, filosofia şi cărţile la modă. Nu are un suflet mare, spun unii astrologi, dar impor-tant este, consideră însuşi bărbatul Rac – fără a se simţi câtuşi de puţin ofensat de această observaţie a cititorilor în stele – , că lumina din sufletu-i nu se stinge niciodată. Pasiunile lui, atâtea câte sunt, nu vor fi tumultu-oase în nici o împrejurare. Şi nici nu are nevoie de aşa ceva, pentru că el, bărbatul Rac, atât de vulnerabil în aparenţă, este, asemenea oamenilor din vremurile vechi, pescar, vânător şi culegător, dar nu în sânul naturii, ci în câmpul, niciodată explorat îndestul, al relaţiilor sale de dragoste.

Bărbatul Rac nu se va osteni niciodată să cultive o relaţie cu o femeie, ci va fi mereu egal cu sine, şi se va manifesta întocmai aşa cum l-a dăruit natu-ra, adică nu va face nici un efort pentru a adăuga sinelui său ceva în plus. Bărbatul Rac face parte dintre cei mai senini şi mai inspiraţi cuceritori .Pentru bărbatul Rac, eternul feminin poate fi cel mai frumos rebus al acestei vieţi.

Farmec şi sexualitate. Meşter la vorbe, bărbatul Rac va avea în faţa parte-nerelor sale o aură de înţelept, de ştie tot, deşi nu puţini alţi bărbaţi îl vor socoti doar un biet caraghios. Bărbatul Rac va considera, cu toată seninătatea, că dacă el iubeşte, neapărat trebuie să i se răspundă cu aceeaşi monedă. Poate că aşa se şi explică faptul că se face foc şi pară atunci când este luat peste picior în legătură cu preocupările sale sentimentale, sau când este trădat în sentimentele sale. Bărbatul Rac poate intra în polemici aprinse, pe care de obicei le câştigă, acest fapt făcând, în juru-i, o puternică impresie. De asemenea, va şti să-şi asculte interlocutorul, iar dacă inter-locutorul său este femeie, bărbatul Rac va face tot posibilul să o încura-jeze în demersul ei verbal, ajutând-o astfel să-şi exprime personalitatea, să crească în proprii ei ochi şi să-şi sporească stima de sine. Toate acestea pot fi, desigur, motive serioase în susţinerea ideii că bărbatul Rac are un şarm deosebit, fiind, adesea, un redutabil câştigător, care întrebuinţează, pentru a-şi obţine strălucitele-i victorii, doar vorba, doar duhul blândeţii, chiar şi acolo unde unii pun la bătaie bani, case, limuzine. Într-o lume materialistă şi consumistă, bărbatul Rac va fi mai mereu cu mâinile goale, dar, cu toate acestea, femeile care i se vor afla prin preajmă nu se vor plictisi nicidecum cu unul ca el. Nu va avea preferinţe deosebite în cazul femeilor. Toate damele vor fi, din punctul său de vedere, minunate şi chiar mai mult de-atât, dacă se vor apropia de el şi îi vor asculta, fără să se plictisească, peroraţiile de guru de ocazie. Atenţie, însă, bărbatului Rac nu-i place monologul şi, prin urmare, întotdeauna va acorda o atenţie deosebită femeii care va intra în conversaţie cu el, şi chiar în polemică.

Bărbatul Rac are, de obicei, o memorie bună, plus o mare capacitate de analiză. Dă impresia că jonglează chiar şi cu chestiunile financiare. Şi, cu toate că uneori pare pierdut în discursuri şi controverse, bărbatul Rac va şti, cu precizie, cam pe unde se află. E un sentimental, dar niciodată nu va fi întrutotul copleşit de propriile afectele sau de cele ale partenerelor sale. În ceea ce priveşte activitatea sexuală, bărbatul Rac este tipul care nu va avea nevoie, probabil niciodată, de afrodiziace.

Atitudinea faţă de cei din jur. Bărbatul Rac va considera, la modul cel mai firesc, că e absolut normal ca atât în prietenie, cât şi în relaţiile de dragoste, să existe simetrii şi reciprocitate. Constant în iubire, ca şi în prietenie, bărbatul Rac va şti, surprinzător, să păstreze totuşi distanţa, dincolo de ceea ce pare şi dincolo de ceea ce se vede. Şi, tot surprinzător este şi faptul că acest Rac cu chip de bărbat îşi cunoaşte, neaşteptat bine, interesele, în susţinerea acestora ajutându-l şi lipsa de obiectivitate pe care o manifestă, uneori chiar fără să clipească. Sentimentalismul său îl va determina, nu o dată, să nu mai ţină cont de nici o logică.

Totuşi, bărbatul Rac se va face remarcat, acasă şi în societate, prin simţ al datoriei, acţionând, în problemele majore ale vieţii sale, cu chibzuinţă. Blând şi conciliant în casă, el poate face mari sacrificii pentru ai săi. În schimb, el nu se va osteni prea mult pentru alţii, fiind chiar indiferent nu de puţine ori, şi considerând că, nu-i aşa, cu toţii trebuie să ne facem datoria şi nimic mai mult.

Bărbatul Rac va fi foarte eficient în activităţi independente, adică acele activităţi în care el comandă şi tot el execută. Cu cei străini de familia şi de casa sa are, în mod obişnuit, relaţii bune, corecte, la baza cărora pune, însă, nu numai interesul economic sau de afaceri, ci şi un pic de senti-ment. Această fărâmă de sentiment îi va fi, nu o dată, de mare ajutor în relaţiile sale de afaceri. Totuşi, astrologii sunt de părere că orice colabo-rare cu bărbatul Rac este, în cele din urmă, dificilă, firea sa complexă şi labilitatea emoţională jucându-i, nu o dată, feste.

Fiind muncitor şi tenace, cu un comportament uneori imposibil, alteori adorabil şi strălucitor, complicatul şi dificilul Rac poate ajunge lider în domenii sociale deosebite sau fluide, cum ar fi politica, literatura, avoca-tura, mass-media, afacerile. Este foarte indicat să conducă organizaţii în care sunt multe femei. Va avea succes garantat.

Virilitate. Pentru bărbatul Rac, dragostea fizică este doar un capitol din viaţa sa şi nimic mai mult, adică, altfel spus, ceva care nu se prea discută, ci, pur şi simplu, se execută. Bărbatul Rac nu va face aproape niciodată sacrificii pentru amorul fizic, deşi nu s-ar zice că nu militează pentru aşa ceva. Mai neplăcut este faptul că, în dragostea sa, acest nativ Rac poate trece prea uşor de la o stare sufletească la alta – acum poate fi vesel, strălucitor şi expansiv, iar peste un minut poate fi morocănos şi insuportabil.

Altfel, bărbatul Rac este un galant, un curtenitor fără pereche, pricepân-du-se, totuşi, să-şi mascheze stările proaste, indispoziţiile, frământările. Poate fi asemuit chiar şi cu un calculator uşor virusat, care din când în când se blochează sau lucrează greu, anevoie, de parcă cine mai ştie ce piedică sofisticată îl ţine în loc. Convins că femeile au întotdeauna drep-tate în faţa bărbaţilor, nativul Rac va lua mereu, neobosit şi cu profundă credinţă în ceea ce susţine, apărarea acestora, fiind delicat cu ele nu nu-mai atunci când face dragoste, ci ori de câte ori i se iveşte prilejul. Dacă în viaţă va avea momente de retragere, de demisie de la realitate, în dra-goste va simţi o mare bucurie dacă el va fi cel care conduce. Bărbatul Rac este cunoscut ca o persoană care nu suportă cuvintele vulgare, mai ales când sunt rostite de femei. Idealistul nativ în Rac nu va putea concepe, în ruptul capului, că femeia de lângă el vorbeşte „mai buruienos” doar din pricina unor nevinovate motive ce ţin doar de sublimul moment al dragostei trupeşti. Nativul în Rac va avea momente când va detesta vehe-ment vulgaritatea, considerând că momentele înălţătoare ale unirii fizice trebuie să se producă fără vorbe, deoarece atunci vorbesc simţurile.

De felul său, însă, bărbatul Rac este cunoscut, în viaţa de zi cu zi, ca un democrat autentic în ceea ce priveşte plăcerile dragostei . Va face tot ceea ce-i stă în putinţă ca partenera sa să se simtă excelent, dar va fi şi obsedat de reciprocitatea care i se cuvine din partea acesteia. Odată cu înaintarea în vârstă, bărbatul Rac va ţine tot mult la acest lucru, devenind chiar co-munist de-a binelea – de la fiecare după putinţă, fiecăruia după nevoi. Racul bărbat îşi va folosi mereu experienţa acumulată, făcând deseori apel, cu încântare, la arhiva sa. Datorită acestor caracteristici, nativul Rac este agreat de femei, mai ales de cele de vârstă mijlocie, încă nostal-gice după un strop de romantism, şi încă în căutarea unei iubiri perfecte, deşi, ca bărbat, Racul nu se poate compara nicidecum cu alţii mai forţoşi, precum Taurul, să zicem. Dar ce mai contează performanţa oarbă atunci când vorbele, decorul, mângâierile, şoaptele, florile, băutura bună, lenje-ria fină, fac parte din decor?!

Iată de ce nativul în Rac poate fi, la un moment dat, bărbatul visat. Din păcate, Rac fiind, nu se ştie niciodată cât va dura visul, o săptămână, o lună, un an, mai mult de un an sau poate că doar o seară. Dar, atât cât va fi, la superlativ va fi totul în cazul acestui bărbat, venit pe lume sub constelaţia Racului. Prin urmare, cine-i femeia care nu i se va dărui toată, chiar şi pentru o clipă de superlativ?! Fireşte, mare pişicher în aceste mo-mente, bărbatul Rac va şti bine acest lucru, şi va proceda în consecinţă, fiind, pentru câteva clipe, atât cât vrea el, desigur, un adevărat preot al fericirii.

Nino Clarus

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share