Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban a participat la celebrarea Zilei Republicii India

Ambasada Indiei a organizat, astăzi, o ceremonie dedicată zilei Republicii, dar și pentru a sărbători cei 75 de ani de la obținerea independenței, eveniment istoric petrecut în august 1947.
La eveniment au participat oaspeți din partea Parlamentului României și a comunității diplomatice, înalți oficiali ai Guvernului României, reprezentanți ai mediului academic, reprezentanți ai comunității de afaceri indiene și absolvenți ai programului ITEC.
Deputat PSD Dâmbovița, Carmen Holban, în calitatea sa de vicepreședinte al Grupului parlamentar de prietenie cu India, a fost prezentă la eveniment și a precizat că ”relațiile România-India nu și-au atins încă potențialul maxim, dar, în calitate de vicepreședinte al Grupului parlamentar de prietenie cu India, voi întreprinde tot ceea ce este necesar pentru ca ambele state să materializeze interesele comune care le leagă”.
Carmen Holban a mai spus că alături de colegii din Grupul parlamentar de prietenie cu India, a răspuns cu deosebită plăcere invitației făcute de ambasadorul Indiei în România, Excelența Sa Rahul Shrivastava împreună cu doamna Elena Shrivastava. ”Legăturile de prietenie și de colaborare se concretizează în majoritatea domeniilor, cultura fiind însă un adevărat liant al țărilor noastre. Nu mai departe de 14 ianuarie, Excelența Sa a fost oaspetele județului Dâmbovița, în comuna Gura Ocniței, la vernisajul de fotografie „Omul sfințește locul – o călătorie în nord-estul Indiei”, a mai adăugat deputatul.

 Context

Aniversarea celor 75 de ani a Republicii Independente India a fost marcată printr-un eveniment cultural organizat la Hotelul Intercontinental din București.

Ziua Republicii este o sărbătoare națională în India . Onorează data la care a intrat în vigoare Constituția Indiei la 26 ianuarie 1950 înlocuind Legea privind guvernul Indiei (1935) ca document de guvernare al Indiei și astfel transformând națiunea într-o republică nou formată . 

Sărbătoarea principală a Zilei Republicii are loc în capitala națională, New Delhi , la Rajpath, în fața președintelui Indiei . În această zi, la Rajpath au loc ceremoniile parade, care sunt efectuate ca un tribut adus Indiei; unitatea sa în diversitate și bogată moștenire culturală.

În această zi de mândrie și glorie națională, Ambasada Indiei la București a transmis cele mai călduroase urări tuturor indienilor din România, Moldova și Albania, țărilor gazdă și prietenilor Indiei din aceste țări. Atmosfera de sărbătoare a fost potențată de dansurile clasice indiene interpretate de grupul Indra Dance Academy.

Citește și:

Carmen Holban, deputat: 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană

Carmen Holban a participat la celebrarea Zilei Republicii India

Carmen Holban: Executivul are un ministru al Sănătății profesionist

Carmen Holban: Centre de evaluare și tratamente pentru persoanele infectate cu noul coronavirus

Carmen Holban: De la 1 ianuarie, pachetul social propus de PSD intră în vigoare

Carmen Holban, deputat: Ministerul Sănătății trebuie repoziționat ca autoritate națională care să ia decizii pentru controlul pandemiei

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin