Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Carmen Holban, mesaj de ziua Jandarmeriei Române: Sunt întotdeauna acolo unde este nevoie de ei!

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a transmis un mesaj de Ziua Jandarmeriei Române, celebrată în fiecare an la data de 3 aprilie. Jandarmeria Română se află de 173 de ani în slujba oamenilor, de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat ”Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”.

Sunt întotdeauna acolo unde este nevoie de ei! Dăruirea, seriozitatea și profesionalismul lor au făcut ca arma sub care activează să beneficieze de întregul nostru respect. Au grijă de siguranța comunităților în care trăim și ne sunt alături indiferent de vreme și de vremuri. La Mulți Ani Jandarmeriei Române! La Mulți Ani jandarmilor dâmbovițeni!”, a precizat Carmen Holban.

Context:

Ziua Jandarmeriei Române este serbată anual pe 3 aprilie, amintind data la care, în 1850, Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei (1849-1853), a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând actul de înfiinţare a jandarmeriei: „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”, se arată pe site-ul oficial al Jandarmeriei Române.

Potrivit legii, „Jandarmeria Română este instituţia specializată a statului, cu statut militar, componentă a Ministerului Administraţiei şi Internelor, care exercită, în condiţiile legii, atribuţiile ce îi revin cu privire la apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a proprietăţii publice şi private, la prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi a altor încălcări ale legilor în vigoare, precum şi la protecţia instituţiilor fundamentale ale statului şi combaterea actelor de terorism”.

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, în cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa, 6 ofiţeri și 14 subofiţeri au fost avansaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, iar inspectorul şef, colonel Matei Mihai i-a felicitat pentru rezultatele deosebite obţinute în activitatea desfăşurată. Tot cu ocazia acestei zile a fost organizată acțiunea „Ziua Porților Deschise”, dedicată elevilor de liceu, școlarilor și preșcolarilor.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share