Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Carmen Holban: Medicamentele generice trebuie să ajungă la pacienții care au nevoie de ele

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a precizat că românii vor beneficia, în cel mai scurt timp, de un număr suficient de medicamente, în urma proiectului de lege inițiat de Ministerul Sănătății privind reducerea taxei clawback la medicamentele generice, de la 20% la 15%.

Carmen Holban: 𝑴𝒆𝒅𝒊𝒄𝒂𝒎𝒆𝒏𝒕𝒆𝒍𝒆 𝒈𝒆𝒏𝒆𝒓𝒊𝒄𝒆 – 𝐦𝐚𝐢 𝐢𝐞𝐟𝐭𝐢𝐧𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐚̂𝐭 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐢𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 – 𝒕𝒓𝒆𝒃𝒖𝒊𝒆 𝒔𝒂̆ 𝒂𝒋𝒖𝒏𝒈𝒂̆ 𝒍𝒂 𝒑𝒂𝒄𝒊𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒊 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒂𝒖 𝒏𝒆𝒗𝒐𝒊𝒆 𝒅𝒆 𝒆𝒍𝒆.

”Ministerul Sănătății a inițiat un proiect de lege prin care se dorește micșorarea taxei clawback la medicamentele generice, de la 20% la 15%. Acest lucru va ajuta producătorii afectați de creșterea cheltuielilor de producție din cauza tarifelor mari la energie, transport, materii prime, dar şi ambalaje, care au ajuns, în unele situații, mai mari cu 300%.
 Conform estimărilor Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România, peste 3.000 de medicamente generice au dispărut de piață, iar acest lucru trebuie îndreptat. Vorbim de medicamente vitale pentru românii care suferă de diferite afecțiuni dar care nu dispun de banii necesari cumpărării medicamentelor inovative.
 Pe de altă parte, au crescut cheltuielile CNAS din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate ca alt efect al dispariției medicamentelor generice de piață, instituția fiind nevoită să compenseze medicamentele mai scumpe.
𝑰̂𝒏 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒆𝒙𝒕, 𝒔𝒂𝒍𝒖𝒕 𝒔̦𝒊 𝒔𝒖𝒔𝒕̦𝒊𝒏 𝒑𝒓𝒐𝒑𝒖𝒏𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒄𝒐𝒏𝒅𝒖𝒄𝒆𝒓𝒊𝒊 𝑷𝑺𝑫 𝒂 𝑴𝒊𝒏𝒊𝒔𝒕𝒆𝒓𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑺𝒂̆𝒏𝒂̆𝒕𝒂̆𝒕̦𝒊𝒊!
Distribuie acest articol Oficial Media
Share