Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban: O reprezentare politică echilibrată și justă între bărbați și femei ar fi un punct de cotitură în politica românească

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a participat astăzi la o întâlnire organizată de Fundația Friedrich Ebert și Centrul FILIA, unde s-au dezbătut tema ”Cote de gen. Cum comunicăm strategic?”. Pentru prima dată în România, legislația electorală ar putea prevedea în mod expres cote de gen. Mai multe inițiative legislative aflate acum în diferite stadii în Parlament tratează subiectul introducerii unor cote de gen pentru alegerile locale, parlamentare și în consiliile de administrație ale companiilor de stat. Adoptarea unor reglementări clare care să garanteze o reprezentare politică echilibrată și justă între bărbați și femei ar fi un punct de cotitură în politica românească.

Carmen Holban: Responsabilitatea și profesionalismul nu sunt atribute specifice domnilor!

”O dezbatere serioasă și deosebit de importantă pentru viitorul femeii în viața politică națională și locală.
Femeile trebuie să fie tratate în același mod, să beneficieze de aceleași drepturi și să li se asigure, în condiții identice cu cele ale bărbaților, accesul pe listele partidelor pentru alegeri, indiferent că vorbim de cele locale sau de cele parlamentare. Responsabilitatea și profesionalismul nu sunt atribute specifice domnilor!
Pentru o mai bună reprezentare în viața politică națională și locală avem nevoie de îmbunătățirea legii electorale și de adăugarea unei cote de gen care să asigure femeilor, fără echivoc, un procent clar din locurile de pe lista candidaților fiecărui partid politic.
Este nevoie însă de o strategie de comunicare, un front comun care să susțină inițiativele aflate acum în Parlament, în diferite etape, inițiative care vor asigura o mai bună reprezentare a femeilor în actul politic.
Ne-a fost alături și ne-a împărtășit din experiența sa doamna Elke Ferner, președinta celei mai puternice organizații de apărare a drepturilor femeilor din Germania, UN Women Germania.
Am făcut un pas în față prin faptul că recunoaștem că există o astfel de problemă. Ceea ce este la fel de important este însă că am găsit și soluția!”, a precizat Carmen Holban pe pagina de facebook.
Adoptarea cotelor de gen nu este punctul final al unei strategii de succes. Actorii interesați din societate trebuie să își continue demersurile în comunicarea cu partidele politice, responsabile de listele de candidați, și cu marele public, cel care are puterea ultimă de a alege femei în posturi publice. În același timp, o comunicare strategică trebuie să încurajeze femeile să își asume roluri politice și să ofere leadership femeilor și bărbaților din jurul lor, au subliniat reprezentanții Fundației Friedrich-Ebert-Stiftung România împreună cu Centrul Filia.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share