Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Carmen Holban – Viziunea femeilor lider pentru o Europă a egalității de șanse

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a participat, astăzi, la Palatul Parlamentului, în calitate de vicepreşedintă a Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaților, la dezbaterea „Viziunea femeilor lider pentru o Europă a egalității de șanse: reziliența – răspuns la multiplele crize cu care ne confruntăm”.
„Soluțiile crizelor suprapuse care afectează întreaga lume – criza energetică, alimentară, migraționistă, dar și războiul și traficul de persoane – vor veni doar ca urmare a unei strânse colaborări dintre bărbații și femeile care fac parte din arcul decizional. Ne-am bucurat să le avem alături pe Gabriela Firea – ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Renate Weber – Avocatul Poporului, Anna Riatti, reprezentanta UNICEF în România, și pe Rozália Ibolya Biró, președintă a Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților. „DA, putem!” face pași mari în față și „DA, putem!” avea răspunsuri pertinente care să rezolve problemele tuturor, indiferent de gen, doar ca rezultat al egalității de șanse pe toate palierele sociale și economice”, a transmis Carmen Holban, pe pagina de facebook.
Context:
Conferinţa parlamentară îşi propune să lanseze o platformă de dialog intersectorial în vederea identificării şi promovării celor mai eficiente modalităţi pentru reducerea traficului de persoane, creşterea rezilienţei societăţii, realizarea egalităţii de şanse dintre femei şi bărbaţi, precum şi constituirea de parteneriate intersectoriale între administraţia locală şi centrală şi societatea civilă.
Totodată, conferinţa a oferit cadrul instituţional pentru un schimb de opinii, informaţii şi bune practici printr-o colaborare multisectorială cu scopul de a promova, implementa şi aplica legile necesare pentru diminuarea traficului de persoane, atingerea egalităţii de gen, creşterea rezilienţei la nivelul societăţii, transformarea durabilă şi redresarea economică, la nivel naţional şi internaţional.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share