Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban: Ne-am angajat să luptăm pentru drepturile femeilor și ale copiilor vulnerabili, pentru egalitate de șanse și pentru o societate sigură

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a participat, sâmbătă, 16 martie, la Reuniunea Zonală a Femeilor Social-Democrate care a avut loc în Alexandria. Astfel, OFSD România împreună cu OFSD Teleorman au reunit peste 150 de femei social-democrate din București și alte 11 județe.
Tema principală a întâlnirii a fost legată de violența domestică, iar în mesajul său, Carmen Holban a atras atenția asupra conexiunii directe dintre discriminare și violență, “Discriminarea, un factor important care conduce la amploarea fenomenului violenței”.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGPR) numărul infracțiunilor de violență domestică înregistrate în România a crescut cu peste 19 mii de cazuri în ultimii cinci ani.

Aceleași date înregistrează și o creștere cu 71% a numărului infracțiunilor de viol în care agresor este membru de familie (soț, fost soț, alt membru al familiei), majoritatea victimelor fiind, în ambele cazuri femei trecute de 18 ani.

Doar anul trecut au fost înregistrate peste 57 de mii de plângeri de violență domestică și aproximativ 300 de violuri între membrii familiei, partener/fost partener.

În ultimii șase ani, în România, au fost înregistrate peste 288.000 de astfel de plângeri:

Carmen Holban: Ne-am angajat să luptăm pentru drepturile femeilor și ale copiilor vulnerabili, pentru egalitate de șanse și pentru o societate sigură

Totodată, am subliniat cât de afectate sunt victimele, precum și traumele emoționale și fizice pe care le suferă.
Ne-am angajat să luptăm pentru drepturile femeilor și ale copiilor vulnerabili, pentru egalitate de șanse și pentru o societate sigură. În ultimii ani, au fost îmbunătățite legi și adoptate măsuri care promovează drepturile femeilor și combat inegalitatea și violența. Educația corespunzătoare și conștientizarea sunt esențiale pentru a contracara și diminua fenomenul violenței în familie. Iar noi, prin tot ceea ce facem, ne asigurăm că tot mai puține femei și copii au de suferit de pe urma unor astfel de evenimente nedorite”, a precizat Carmen Holban.
Alături de vicepreședintele OFSD Dâmbovița, Luciana Cristea, deputatul Carmen Holban a dorit să transmită un mesaj clar de luptă comună împotriva violenței și, în același timp, să le spună celor care au avut de suferit că nu sunt singure în această confruntare.
Evenimentul a fost organizat de Ioana Panagoreț, președintă a OFSD Teleorman și de secretarul general al OFSD, Maria Lăzar, pe care Carmen Holban le-a felicitat pentru implicarea constantă și sprijinul oferit femeilor social-democrate.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share